Начало / Статии / Статии - Шри Ланка

7 идеи за подаръци за приятел, който ще пътува дълго

Автор

/

Все по-често ни идва да зарежем всичко, да напуснем работа или да си вземем три месеца неплатен отпуск и да хванем пътя на някъде далеч, където палмите се поклащат, а животът тече извън ритъма кафе – офис – сън.

Ако някой от близките ти приятели е в списъка на стигналите до това решение и заминава за два месеца да скита из Южна Америка или Югоизточна Азия, ето няколко страхотни идеи за това какво можеш да му подариш за из път. Идеята е хем да не му тежи в багажа, хем да му е полезно, хем да му е забавно.

1. Портативен сгъваем хамак с мрежа за комари

Вече сме разказали как този хамак е изключително подходящ, ако лятото апартаментът ви без климатик се превръща в пещ за агнета, в която не може да се спи, а наблизо имате прохладна борова гора (с включени лисици, които ви крадат сандалите, разбира се!). Освен за градски приключения, сгъваемият хамак е идеален за онези свободни души, които по време на пътуането си ще предпочетат да спят из джунглите или да прекарват мързеливи следобеди под палмите. Мрежата против комари не е задължителна, но вдига полезността на хамака с около 300%.

2. Четец за книги, зареден с приключенски четива

Можете да качите стотици книги на електронен четец и той пак ще тежи малко повече от мобилен телефон. Ултраиздръжливите батерии на четеца издържат с месеци, което го прави перфектен за дълги пътувания.

3. Външна батерия за зареждане

Супер полезна за дълги пътувания с влак/автобус, както и за преходи в дивото.

4. Компактни игри

Компактни игри като Uno, Cards Against Humanity или българската игра за пътешественици „Предизвикателства за пътешественици“ са идеални за разчупване на леда в хостели, за нови запознанства или за приятно запълване на времето.

5. Портативна колонка

За тези ваши приятели, които са душата на компанията или не могат да живеят без любимия си саундтрак за залези.

6. Картички от България за подарък на чужденци

За всички онези хора, които са докоснали сърцето ти по някакъв начин и искаш да кажеш дори и малко „благодаря“ с гледка от България... и след това да ги поканиш да ги заведеш лично там.

7. Дневник за пътешествия

Малка, лека тетрадка, в която да бъдат записани всички ценни спомени, смешки и важни адреси по пътя.

>>> Виж актуалните оферти за екзотични пътешествия! >>>

Виж още:

Екскурзия в Австралия

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Камбоджа

Екскурзия в Малайзия

 

>
16 май 2018 г.

Тагове

предизвикателства

203 предизвикателства

идеи за подарък

Забележителности наоколо

Избрани оферти