Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ШРИ ЛАНКА - Дамбула, Полонарува, Сайгирия, Кенди, Пасикудах

Номер на оферта

/

241984

Дати & цени

24 октомври 2024 г. - Цена от 3860 лв.

Цената включва

самолетен билет София-Коломбо-София по посочените полети;
чекиран багаж до 20кг и ръчен до 7кг
летищни такси
обиколен тур на Шри Ланка по посочената програма
ранно настаняване в Коломбо
1 нощувка със закуска в Fairview Hotel 3* https://colombo.fairviewhotel.website/
2 нощувки със закуски в Дамбула в Rangiri Dambulla Resort 4* https://lsrhotels.com/lsr-hotels/rangiri-dambulla-resort
3 нощувки със закуски в Marina Passikudah 3+* https://lsrhotels.com/lsr-hotels/marina-passikudah
1 нощувка със закуска в Кенди в Thilanka hotel 4* http://www.thilankahotel.com/
обяди по време на дните с екскурзии ( 6 бр.)
1 вечеря преди отпътуване и стая за преобличане в Негомбо
входни такси на посещаваните обекти
английско говорящ гид
Медицинска застрахвка
Съдействие от местните партньори
Водач от България

Цената не включва

виза за Шри Ланка на стойност 80 щ.д.

· напитки по време на изхранванията

· бакшиши и разходи от личен характер

· входни такси за посещавани обекти не включени в програмата

· такси камера и фотоапарат на местата, където се изискват

· застраховка тип „Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Чували ли сте за легендата за зъба на Буда? Храмът на свещената зъбна реликва ( Шри Далада Малигава) е основна забележителност в Кенди. Той е приютил най-почитания будистки предмет – левия кучешки зъб на Буда. Легендата разказва, че след кремирането на Буда, зъбът е останал цял в погребалната клада. През 313г., за да го опази от враговете, кралят на Калинга го скрива в косите на дъщеря си, която го отнася в Шри Ланка ...

Ден 01: СофияКоломбо
Отпътуване от София за Коломбо в 15:25.
Ден 02: Коломбо ( обяд)
Ранно пристигане в Коломбо ( 08:00), посрещане и трансфер за хотела. Настаняване и кратка почивка до обяд, за да ни вземат за обяд и да разгледаме Коломбо - завладяващ град, не само заради удобната си смесица от Изток и Запад, но и заради балансираната смес от минало и настояще. Той е търговската столица на страната и е само на 35 км южно от главното международно летище на страната. Съществуват много атракции, възможности за пазаруване, възможност за дегустация на множество ястия и други. Наследството от градинските корени на колониалния Коломбо все още е непокътнато по неговите често сенчести булеварди. Форта е в разгара си на голяма реставрация на своята забележителна колониална архитектура, докато Петта е изпълнен с пазари и необуздана търговия. Дори главната улица - Galle Road става все по-оживена с лъскави нови хотелски комплекси, докато крайбрежието се възползва от нови пътища, които стимулират строителството на хотели. В днешният ден ще видим известният Будистки храм на езерото, Холандската църква Волвендхау, Кметството, което има подобна структура на Белия дом, известен хиндуистки храм и др.
Ден 03: Коломбо – Пинавала – Дамбула ( закуска, обяд)
Закуска и отпътуване към Дамбула. Пътьом ще посетим Приюта за слонове, създаден през 1975 г. като опит за опазването им и съхраняването им. Разположен на брега на Maha Oya, слонският приют осигурява подслон за малки слонове, които се оказват разселени и изгубени от естествените си местообитания по различни причини, като промени в околната среда, изоставени от родителите си или осиротели, ранени и др. Ще обядваме в района и ще посетим Градината с подправките, където ще видите и научите за различни растения и тяхното приложение в съвременната медицина и козметика. Настаняване късният следобед в хотела и нощувка.
Ден 04: Дамбула – Сайгирия – Полонарува – Дамбула ( закуска, обяд)
Закуска и рано сутринта се отправяме заизкачване на Сайджирия – Крепост в небето, едно от чудесата на Острова. Още е известна като Лъвска скала поради огромния лъв ,който е седял пред входа на крепостта-някога разкошен дворец с прекрасни градини с басейн, а по-късно продължаваме към средновековната столица на острова (11-13 век сл.н.е.), която става известна след упадъка на Анурадхапура. Градът е бил укрепен с три крепостни стени, разкрасен с паркове и градини и осветен от много светилища. Съществува и уникален комплекс за напояване награда, както и околните равнини, помагайки в земеделието, което превръща острова в „житницата на Изтока“. Тук се намира и най-големият от създадените от човека резервоари, огромният Паракрама Самудра (морето на Паракрама), който е по-голям по размер от пристанището на Коломбо. Полонарува е дом на два великолепни обекта на световното наследство и множество други обекти от археологически и исторически интерес, някои от които изобразяват влиянието, което индуизмът е имал върху будистката цивилизация през този период от историята. По време на разходката ще имаме и обяд, а в ранният следобед ще се върнем към Дамбула и посещавайки скалните манастири. Дамбула е известна с петте пещерни храма ,изградени върху скала. Първите три храма са по-добри , стари и големи от останалите два. Някои скали датират от I век преди Христа. Всички са покрити с будистки стенописи и има над повече от 130 статуи на Буда. Намерени са статуи на богове и крале. Привечер завръщане в хотела, свободно време и нощувка.

Ден 05: Дамбула – Пасикуда ( закуска, обяд)
Закуска и следват няколко дни за релакс след натоварената програма, отправяйки се към източното крайбрежие, рай за спокойствие, кристални води и широки пясъчни ивици. Пътьом ще спираме за почивка, обяд и снимки сред дивата природа. Ранният следобяд настаняване и свободно време.

Ден 06 и 07: Пасикуда ( закуска)
Свободно време за плаж и развлечения.

Ден 08: Пасикуда – Канди ( закуска, обяд)
Закуска, освобождаване на хотела и се отправяме към Древният храм Махиянгана, разположен на мястото, благословено от Господ Буда по време на първото от трите му посещения в Шри Ланка, където е построена Ступата, съхраняваща реликвите от косата му. Исторически източници, включително древната хроника Mahavamsa, казват, че Буда посетил района на Mahiyangana в деветия месец след като е постигнал просветление, което било първото му посещение в страната. Според Mahavamsa, Шри Ланка е била населена от якши по това време. Там се казва, че Буда покорил якшите и водил беседа върху Дамма с тях. След това те били изпратени на остров на име Гири, така че страната да бъде "пречистена" и будизмът да може да бъде установен по-късно, за да преобладава "в цялата си слава". Обяд пътьом и пристигаме в Кенди - културния център на Шри Ланка, където вечерта ще гледаме традиционно фолклорно представление. Това е най-големият град в страната, разположен в хълмиста област и известен още като Маха Нувара, или в превод «Великият град». Тук се намира и Храмът на зъба – място за религиозни поклонения, където се предполага, че се пази и един от зъбите на Буда. Легендата разказва, че този зъб е пренесен в косите на една принцеса, която успяла да го грабне от горящата клада с тленни останки. Привечер завръщане в хотела, свободно време и нощувка.

Ден 09: Канди – Негомбо ( закуска, обяд и вечеря)
Закускваме и се отправяме за сити тур на Канди, а пътьом за Негомбо ще посетим и Кралските ботанически градини - една от най-добрите по рода си в Азия с повече от 5000 вида от различни разновидности на флората, която между другото е била щаб квартирата на лорд Луиз Маунтбатън - върховен главнокомандващ на съюзническите сили по време на Втората световна война. Привечер пристигане в Негомбо, разходка по плажа, вечеря, ще имаме на разположение стаи за освежаване и преобличане ( комбинирани), а в 23:30 се отправяме към летището. Чекиране и следва полет за България.

Ден 10: София
Кацане по обяд в София. Добре дошли у дома!

ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ:

FZ1758 24OCT SOFDXB 1525 2125

FZ 579 25OCT DXBCMB 0155 0810

FZ 570 02NOV CMBDXB 0155 0530

FZ1757 02NOV DXBSOF 0940 1325

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпка за ранно записване 180 лева до 30.06.2024г.

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти