Начало / Статии / Статии - Италия

Куадрилатеро - там, където добрата храна е на особена почит

Автор

/

Да бъдеш превъзхождащият всички кулинарен център на една влюбена в добрата храна страна е впечатляваща позиция, която Bologna la Grassa (Болоня Мазната, или Дебелата) отстоява гордо и безгрижно от векове.

Куадрилатеро, Болоня, Италия

Повечето екскурзии до този прелестен средновековен град са посветени на преследването на гастрономически наслади. Отправете се направо към Куадрилатеро.

Добре известният кулинарен район е разположен сред средновековен лабиринт, чиито тесни улички и галерии с колони на семейните магазини го превръщат в най-стария и най-добре запазения квартал на града.

Болоня е мястото, където е измислена наденицата мортадела (далечният и безкрайно по-вкусен прадядо на американската болоня), пълнените с месо тортелини и прекрасното ragu alla bolognese. Популярното занимание „похапване“ за щастие протича сред едни от най-значимите архитектурни паметници на Италия.

Гладният и просто любопитният ще се намери в рая в „Тамбурини“, най-разточителния италиански хранителен бутик, удивителна изложба на пакетирани и готови храни, макаронени изделия, меса и салати. Едно посещение тук е повече културно развлечение, отколкото пазаруване, но никой с усет за вида или аромата, или вкуса не напуска магазина с празни ръце.

Скорошното допълнение от едно подобно на бистро ъгълче на самообслужване е божи дар.

Къде: Болоня, 106 км северно от Флоренция, Италия
Най-добро време: целогодишно

Виж актуални оферти за пътуване в Болоня!

Виж още:

Екскурзия във Флоренция

Екскурзия в Рим

Почивка в Сицилия

>
06 февруари 2012 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти