Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Екскурзия до ИСЛАНДИЯ – в огнената прегръдка на Севера

Номер на оферта

/

238829

Дати & цени

21 юни 2024 г. - Цена от 4990 лв.
31 август 2024 г. - Цена от 4990 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Виена – Рейкявик – Виена – София с включени летищни такси, 1 чекиран багаж от 23 кг и 1 ръчен багаж до 8 кг;
• 5 нощувки със закуски в подбрани хотели 3* и 4*;
• Всички трансфери и турове с частен автобус, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език по програма;
• Професионален водач-преводач с опит в тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г. с включени медицински разноски при злополука или акутно заболяване с покритие 30000 евро.

Цената не включва

• Доплащане за единична стая: 1200 лева на човек;
• Разходка по ледник в парк Скафтафел с включена застраховка за екстремни спортове: 190 евро на човек;
• Посещение на Blue Lagoon от Рейкявик: от 150 евро на човек;
• Посещение на Sky Lagoon от Рейкявик: от 100 евро на човек;
• Круиз за наблюдение китове и делфини от Рейкявик: от 110 евро на човек;
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 евро на човек на ден);
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване.
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 75 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• Напитки, входни такси за обектите по желание и лични разходи.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Пътуването в Исландия е предвидено за края на юни и за края на август – най-добрият и топъл сезон за посещение!
• Гарантирани дати и предплатени групови самолетни билети на Австрийски авиолинии;
• Водач от България с опит по тази дестинация – специалист по ГЕОГРАФИЯ, който увлекателно ще Ви разкаже за релефа и особеностите на тази огнедишаща Северна земя!
• Резервирани 3* и 4* хотели на 5 различни локации на острова – удобство и комфорт, без дълги повтарящи се преходи всеки ден.
• Включено посещение на 5 от емблематичните водопади на Исландия!
• Възможност за вдигаща адреналина разходка върху един от ръкавите на Ватнайокул – най-големият ледник в Европа, чиито ледени скулптури ще ви смаят.
• Цял свободен ден в Рейкявик, който ще може да прекарате според вашите интереси!


7 дни/ 5 нощувки

Дати:
21.06 - 27.06.2024
31.08 - 06.09.2024

Цена на човек в двойна стая при група от 15-18 туристи: 4 990 лв.
Цена на човек в двойна стая при група от 10-14 туристи: 5 490 лв.

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 / СофияВиена – Кефлявик
Излитане от летище София в 18:45 ч. с полет на Австрийските авиолинии. Кацане във Виена в 19:20 ч. Престой: 1 ч. и 40 мин. Продължение за Исландия в 21:00 ч. Кацане на летище Кефлявик в 23:20 ч. местно време. Настаняване в хотел Aurora Star 3*, разположен на летище. Нощувка.

Ден 2 / Кефлявик – полуостров Снайфелснес
Закуска в хотела. Отпътуване към полуостров Снайфелснес. Първата ни спирка е плажът Ютри Тунга, където ще имате възможност да видите тюлените. Ще спрем за снимки при самотната Черна църква Будакирха, разположена по средата на застинало лавово поле. Ще се любуваме на гигантските базалтови колони на Лондрангар и на Скалният мост при Арнарстапи.
Продължаваме към най-известната и най-фотографираната планина в Исландия Къркюфел с едноименния водопад в нейното подножие.
Настаняване в хотел Fosshotel Hellnar 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 / Златният кръг на Исландия
Закуска в хотела. Продължаваме с най-популярните забележителности на Западното крайбрежие на Исландия, наричани Златният кръг. Отпътуване към Национален парк Тингвелир. Днес ще посетим и световноизвестният гейзер Гейзир, бащата на всички гейзери по света. Ще имаме уникалният шанс да видим как врящата вода на неговия брат гейзера Строккур се надига от дъното на геотермалната зона и огромният воден мехур с грохот се разпръсква в милиони капки над главите ни на 40 м височина.
Следва разходка до величествения водопад Гълфос или Златният водопад. Той е на две нива и е висок 32 м със среден обем от 110 куб. м в секунда.
Ще имаме възможност да се изкачим и да погледнем във вулканичния кратер Керид с приказното езеро в него – едно от красивите „сини очи“ на острова. Кратерът е с тъмночервен цвят, широк е 170 м, дълбок 55 м и е доста „млад“ – само на 3000 г.
Настаняване в хотел Stracta 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 4 / Южно крайбрежие – водопади и ледник
Закуска в хотела. Продължаваме към живописното Южно крайбрежие, посветено на водопадите и на ледниците на Исландия. На 40 мин. от хотела ще спрем да разгледаме впечатляващия водопад Селяландсфос, висок 60 м. Тайната на водопада е, че има пътечка зад водната завеса и през лятото всеки може да мине зад него, но трябва да внимавате да не се намокрите или подхлъзнете.
Следващият водопад за днес е близкият Глюфрабуи, срамежливо скрит зад огромна скала и почти невидим за неопитното око на туристите. Висок е 40 м, името му се превежда като „Обитателят на каньона“ и е едно от скритите бижута на Исландия.
За пореден път ще затаите дъх пред чудото на водопада Скогафос, свързан с легендата за скритото сандъче със златно съкровище на един митичен викингски гигант от далечния 10-ти век. Водопадът е широк 25 м, висок 60 м и се захранва от водите на река Ског?, популярно място през лятото за улов на исландска сьомга и пъстърва.
Последната ни спирка за деня ще бъде Национален парк Скафтафел – едно от задължителните места за посещение на острова. От 2008 г. насам той вече е част от защитената територия на Национален парк Ватнайокул, който със своите размери и обхват се нарежда на първо място в Европа.
Възможност за пешеходна разходка до водопад Свартифос, спускащ се по склон от причудливи призматични базалтови колони (5,5 км, час и половина по кръгов маршрут с лека денивелация от 150 м) или разходка по ледник (с доплащане от 190 евро на човек, продължителност около 3 ч., в цената е включена специална застраховка за екстремни спортове).
Настаняване в хотел Fosshotel Glacier Lagoon 4*. Нощувка.

Ден 5 / Скафтафел – Вик – Рейкявик
Закуска в хотела. Отпътуване на изток към ледниковото езеро Йокулсарлон, подхранващо се от топящите се ледове на Ватнайокул и на неговите ръкави. Заради по-високите температури и по-бързото топене на ледниците, това вече е едно от най-големите езера в Исландия. На пешеходно разстояние от ледената лагуна се намира известният Диамантен плаж. Тук върху черния вулканичен пясък са разпръснати стотици ледени късове, изхвърлени от морето.
Продължаваме към Вик (195 км, 2 часа и 30 мин.), където ще имаме свободно време за обяд и след това ще видим емблематичния черен плаж Рейнисфяра. Отличителните скали в океана са наричани от исландците Рейнисдрангар и според местния фолклор това са вкаменени тролове, които някога са се опитвали да издърпват корабите от морето на сушата, но зората ги изненадала и те се превърнали в камък.
Върху огромната скална арка при Дирхолей се е загнездила колония от цветни тъпоклюни кайри или пъфини, които могат да бъдат видени от май до август всяка година. От висотата на скалите тук се издига и историческият фар Дирхолаеиярвити, боядисан в бяло. Първият фар бил построен тук още през 1919 г., а сегашната сграда датира от 1927 г.
Продължение за Рейкявик – най-северната столица в света (185 км, 2 часа и 30 мин.). Настаняване в хотел Fosshotel Baron 3*. Нощувка.

Ден 6 / Рейкявик
Закуска в хотела. Свободен ден за самостоятелна разходка по улиците на Рейкявик. Ако изберете да останете целият ден в Рейкявик – няма да сбъркате, защото исландската столица има какво да ви предложи: уникална арт среда, пъстри улици, модерни сгради, уютно украсени витрини и прозорци на всеки дом, музеи с многобройни викингски артефакти, весели графити, семейни ресторантчета, айс барове, кафе-книжарници за ценители и много други.
По желание посещение на Синята Лагуна. Доплащането за 4-часовия тур до Синята Лагуна е от 150 евро на човек с включени шатъл трансфери, входна такса „комфорт“, кална маска силика, ползване на хавлия и 1 напитка. Не са включени услугите на местен гид и водач на български език.
По желание посещение на SKY LAGOON. Логото на тази нова атракция на Рейкявик е „където морето среща небето“. Тук ще имате възможност да се насладите на инфинити басейна с гледка към океана. Доплащането е от 100 евро на човек с включени шатъл трансфери и входна такса. Не са включени услугите на местен гид и водач на български език.
По желание разходка в открито море с Круиз за наблюдение на ивичести китове, гърбати китове, беломуцунести делфини и морски свине. Доплащането за 3-часовия круиз за наблюдение на китове е от 110 евро на човек и включва тур с корабче, топли одеала, отопляем салон на борда, wifi и екскурзоводски услуги на английски език от морски биолог на борда. Не са включени услугите на местен гид и водач на български език.
Освобождаването на стаите в хотела става до 12:00 ч. на обяд. Късното освобождаване на стаите се доплаща и не може да бъде предварително гарантирано.
Вечерта организиран трансфер от хотела до летище Кефлявик.

Ден 7 / РейкявикВиенаСофия
Полет за Виена в 00:10 ч. Кацане в 06:15 ч. Продължение за София в 07:15 ч. Пристигане в България в 09:45 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 10 туристи;
• Краен срок за събиране на групите: 90 дни преди отпътуване.
• Необходими документи за записване: международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2000 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 60 дни преди отпътуване;
• Допълнителните екскурзии се заявяват предварително при записване;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Исландия настаняването в хотелите е след 15:00 ч., а освобождаването до 12:00 ч.
• Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на Исландия, валидни към 01.10.2023 г.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Екзотична почивка 2024 - Исландия |  Екзотична почивка 2024 - Рейкявик

Избрани оферти