Начало / Статии / Статии - Израел

Нови забележителности: Огромен аквариум в Йерусалим

Автор

/

Разнообразете следващото си пътуване до Йерусалим с посещение на огромния аквариум, за да нахраните рибите или да се срещнете с риба-хирург, например. Аквариумът отваря официално на 4 юли 2017 г.

Две са основните части на съоръжението – централен резервоар с обитатели на Средиземно море и по-малък с живота в Червено море.

В средиземноморската част посетителите ще могат да наблюдават живота на акули, морски костенурки, риба тон, морски котки и други животни през огромните илюминатори и подводен тунел, които създават усещане за открито море.

В аквариумът с обитатели на Червено море сте на среща със симпатични животни като Наполеоновата зеленушка (наречена така заради нереалната прилика с френския пълководец), рибата папагал, рифовите акули, скатове на сини точки, риба хирург

Наполеонова зеленушка (наречена така заради нереалната прилика с френския пълководец)

В отделни по-малки аквариуми са изложени феномени от живота на морските обитатели, които човек няма как да забележи, ако не са специално отделени – обучение, камуфлаж и симбиоза, както и екзотични риби.

Интерактивните басейни пък са специално създадени за по-близка среща с рибите, можете да се включите в храненето или да ги видите отвисоко, а не през стъкло.

Аквариумът е част от Библейския зоопарк в Йерусалим, която има богата колекция от животни, описани в еврейското Свето писание. Освен с развлечение, зоопаркът се занимава и с образователни инициативи, развъждане на застрашени видове и проекти за опазване на околната среда.

*

А най-добрите оферти за пътуване до Йерусалим са тук.

>
28 юни 2017 г.

Тагове

аквариуми

любопитно

семеен туризъм

новини

Забележителности наоколо

Избрани оферти