Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Екскурзия до Израел с полет от Бургас

Номер на оферта

/

239212

Дати & цени

Цената включва

-Самолетен билет Бургас -Тел Авив - Бургас с полет на авиокомпания Wizz Air с включен 1 бр. ръчен багаж с размери до 40x30x20 см., до 10 кг;
-4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* във Витлеем;
-Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
-Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
-Получавате свидетелство за поклонничество;
-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
-Екскурзовод на руски или български език.

Цената не включва

-Бакшиши 50 лева, заплащат се предварително в България;
-Лични разходи;
-1 регистриран багаж до 20 кг. - 320 лева в двете посоки;
-Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 240 лева в двете посоки в зависимост от момента на заявяването. Включва: един допълнителен багаж на колелца (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg) заедно с безплатния си ръчен багаж (макс. размер 40 x 30 x 20 cm) и гише за чекиране и качване на борда с предимство. Гарантирано е, че ще можете да вземете и двата багажа със себе си в салона (освен ако това е невъзможно, поради оперативни причини).
-Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 15 лв.;
-Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.

Програма на пътуването

Маршрут:
Бургас - Тел Авив - Яфа - Витлеем - Йерусалим - Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море

5дни / 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* във Витлеем

ДАТИ на отпътуване:

14.10.2023 г.

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ, ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ: цена от 1398 лева.

==========================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==========================================================

РАННО ЗАПИСВАНЕ до 30.06.2023 г.


Израел...страна с много забележителности!

Йерусалим е най-значимият религиозен център на планетата. Тук се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите и третата по значимост джамия в света – Ал Акса.
Яфа е събрал еврейската култура в своите прегръдки...
Витлеем – градът на Исус...
Най-древният град на планетата Йерихон...
Мъртво море - природен феномен, наречен „дъното на света“ ...

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН/ БургасТел АвивВитлеем
Отпътуване от летище Бургас с директен полет до Тел Авив с авиокомпания Wizz Air. Посрещане на летище Ben Gurion от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* във Витлеем, вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН/ ВитлеемТел АвивВитлеем
Закуска. Ще започнем с обзорна обиколка с автобус на Тел Авив - център на бизнеса и развлеченията в Израел, познат още като „Белия град“ и обявен от ЮНЕСКО за град на световно културно наследство. Продължаваме към Яфа, древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света. Намира се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Посещение на древните руини и разходка в квартала на артистите. Панорама на Неве Цедек – първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 година. Отпътуване към Витлеем. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН/ Витлеем и Стария град на Йерусалим
След закуска ще започнем деня с разходка из Витлеем, смятан от вярващите за родното място на Исус от Назарет. Тук е роден и Давид, вторият цар на Израел и често е наричан в Библията "градът на Давид". Витлеем е люлката на библейската история и е еднакво тачен и от трите религии. Ще посетим "Църквата на пастирите", яслите, в които е бил поставен Младенеца, мястото със сребърната звезда, където ангелите обявяват раждането на Исус. Продължаваме към „майката“ на всички църкви – "Рождество Христово" - най-голямата забележителност на града. Построена е тук, за да се помни, че това е рожденият град на Исус. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил.
Следва обиколка на Йерусалим, която включва Eлеонския хълм, от където се разкрива прекрасна гледка към града. Продължаваме на югозапад от Стария град към хълма Сион – очарователно място с уникални находки, които спират дъха и е незабравимо преживяване. Тук се намира и католическото немско абатство “Успение на Пресвета Богородица” – построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата, в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe. Tук е и гробът на цар Давид. Следва Стената на плача - най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. След това ще преминем през 14-те спирки на Пътят на страданието - Via Dolarosa - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота .... и стигаме до храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо...
Връщане в хотела, вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН/ Йерихон – Каср ал Яхуд – Мъртво море
Закуска. Отпътуване през Юдейската пустиня към Йерихон (Градът на палмите), най-стария град в света, за да видим мястото, където според библейските писания Исус Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола. Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Продължаваме към Мъртво море - най-ниската точка на земята, за да имаме едно незабравимо преживяване... да поплуваме, да почетем вестник, легнали по гръб без да потънем, да се намажем с лечебна кал. Връщане в хотела за вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН/ Тел АвивБургас
Закуска. Освобождаване на хотела. Следва трансфер до летището в Тел Авив за директен полет до Бургас. Пристигане на летище Бургас.

Получавате свидетелство за поклонничество!

Примерно полетно разписание:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
W6 4217 БургасТел Авив 16:40 19:00
W6 4218 Тел АвивБургас 12:00 14:25

Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

==========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
-от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
-между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
*Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 20 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
-7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
-48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
-Подписване на договор за организирано пътуване;

ПЛАЩАНИЯ:
-Депозит в размер на 50%;
-Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване;
-Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
-Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
-Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
-Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
-Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
-Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места в самолета едно до друго.
-Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Израел е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
-Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
-Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
-Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.;
-Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
-Местна валута: шекел.

==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

Допълнителна информация

РАННО ЗАПИСВАНЕ до 31.07.2023г.

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Екзотична почивка 2024 - Израел |  Екзотична почивка 2024 - Тел Авив

Избрани оферти