Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Израел от София - обиколна програма с посещение на Табха

Номер на оферта

/

238565

Дати & цени

Цената включва

-Самолетен билет София - Тел Авив - София с полет на авиокомпания Wizz Air с включен ръчен багаж с размери до 40x30x20 см. и до 10 кг;
-Посрещане на летището в Тел Авив от представител на фирмата партньор в Израел;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел King Solomon 4* в Тиберия или подобен;
-3 нощувки със закуски и вечери в хотел Paradise Premium 4* хотел във Витлеем или подобен;
-Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
-Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
-Получавате свидетелство за поклонничество;
-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
-Слушалки;
-Екскурзовод на български език.

Цената не включва

-Бакшиши 80 лева, заплащат се предварително в България;
-1 регистриран багаж до 20 кг. - 160 лева в посока;
-Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 120 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: един допълнителен багаж на колелца (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg) заедно с безплатния си ръчен багаж (макс. размер 40 x 30 x 20 cm) и гише за чекиране и качване на борда с предимство. Гарантирано е, че ще можете да вземете и двата багажа със себе си в салона (освен ако това е невъзможно, поради оперативни причини);
-Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 15 лв.;
-Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.

Програма на пътуването

Маршрут: СофияТел Авив – Яфа – Витлеем - Назарет - Кана Галилейска - Голански възвишения Тиберия - Капернаум - Табха - Хълмът на блаженствата - Каср ал Яхуд - Йерихон - Кумран - Мъртво море - София

6 дни / 5 нощувки - Хотел 4*
ДАТА: 01.09.2023 г., 04.10.2023 г., 01.11.2023 г.

12.12.2023 г. - има места
09.01.2024 г. - има места
20.01.2024 г. - има места
30.01.2024 г. - има места
13.02.2024 г. - има места
19.02.2024 г. - има места
27.02.2024 г. - има места
02.04.2024 г. - има места

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: от 1799 лева

==========================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==========================================================

Израел...страна с много забележителности!

Йерусалим е най-значимият религиозен център на планетата. Тук се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите и третата по значимост джамия в света – Ал Акса.
Яфа е събрал еврейската култура в своите прегръдки...
Витлеем – градът на Исус...
Най-древният град на планетата Йерихон...
Капернаум – център на християнството в Галилея.......
Табха - мястото на "Чудото на умножаването на рибата и хляба" .......
Мъртво море - природен феномен, наречен „дъното на света“ ...

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / СофияТел Авив – Яфа – Тиберия
Отпътуване от летище София с директен полет до Тел Авив. Посрещане на летище Ben Gurion от представител на фирмата – партньор.
Ще започнем с обзорна обиколка с автобус на Тел Авив - център на бизнеса и развлеченията в Израел, познат още като „Белия град“ и обявен от ЮНЕСКО за град на световно културно наследство. Продължаваме към Яфа, древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света. Намира се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Посещение на древните руини и разходка в квартала на артистите. Панорама на Неве Цедек – първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 година. Посещение акведукта в Кесария. Отпътуване към Тиберия. Настаняване в хотела, вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН / Назарет - Кана Галилейска - Голански възвишения -Тиберия
Закуска в хотела. Посещение на град Назарет и Църквата Благовещение. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Христос – превръщането на водата във вино на сватбата в Кана Галилейска. Обиколка на Голанските възвишения, с красиви гледки към Галилейското езеро и красивите долини. Връщане в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Тиберия - Капернаум - Табха - Хълмът на блаженствата - Витлеем
Закуска в хотела. Туристическа програма в района на Галилейското езеро: Капернаум – този древен град се споменава в Новия завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от античната синагога и руините на къщата на Св. апостол Петър. Табха - мястото на "Чудото на умножаването на рибата и хляба". Хълмът на блаженствата, където Исус изнесе известната си проповед. Обиколка на Голанските възвишения, с красиви гледки към Галилейското море и красивите долини. Отпътуване за Витлеем, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Витлеем (Църква на Рождество Христово) - Каср ал Яхуд - Йерихон - Кумран - Мъртво море - Витлеем
Закуска. Ранно посещение на базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем – най-голямата забележителност на града. Построена е тук, за да се помни, че това е и родното място на Господ Исус Христос. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил.
Отпътуване през Юдейската пустиня към Йерихон (Градът на палмите) - най-ниският град под морското равнище и едно от най-старите селища в света. Разглеждане на Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи, като отхвърлял изкушенията на Дявола. Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан (възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан). Отпътуване към Мъртво море - най-ниската точка на земята, около 420 метра под земята. Панорамна гледка към Кумран. Свободно време за едно незабравимо преживяване - да поплуваме, да почетем вестник, легнали по гръб без да потънем, да се намажем с лечебна кал. Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН / Витлеем и Стария град на Йерусалим
След закуска ще започнем деня с разходка из Витлеем, смятан от вярващите за родното място на Исус от Назарет. Тук е роден и Давид, вторият цар на Израел и често е наричан в Библията "градът на Давид". Витлеем е люлката на библейската история и е еднакво тачен и от трите религии. Ще посетим "Църквата на пастирите", яслите, в които е бил поставен Младенеца, мястото със сребърната звезда, където ангелите обявяват раждането на Исус.
Следва обиколка на Йерусалим, която включва Eлеонския хълм, от където се разкрива прекрасна гледка към града. Продължаваме на югозапад от Стария град към хълма Сион – очарователно място с уникални находки, които спират дъха и е незабравимо преживяване. Тук се намира и католическото немско абатство Успение на Пресвета Богородица – построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата, в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe. Tук е и гробът на цар Давид. Следва Стената на плача - най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. След това ще преминем през 14-те спирки на Пътят на страданието - Via Dolarosa - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота .... и стигаме до храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо...
Връщане в хотела, вечеря. Нощувка..

ШЕСТИ ДЕН / Тел АвивСофия
Закуска. Освобождаване на хотела. Моля да бъдете точни ще ви вземат от лобито на хотела. Трансфер до летище Ben Gurion в Тел Авив за директен полет до София.

Получавате свидетелство за поклонничество!

Примерно полетно разписание:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
W6 4427 СофияТел Авив 06:20 08:50
W6 4428 Тел АвивСофия 10:10 13:05

Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
*от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
*между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
*Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 20 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
*20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
*7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
*48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
*Подписване на договор за организирано пътуване;

ПЛАЩАНИЯ:
*Депозит в размер на 50%;
*Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване;
*Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
*Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
*Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
*Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава.
*Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
*Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места в самолета едно до друго.
*Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Израел е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане.
*Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
*Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.
*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
*Местна валута: шекел

==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

Допълнителна информация

SUPER LAST MINUTE !!!! ОТСТЪПКА 100 ЛЕВА на човек за дата 01.09.2023г.

100 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ до 15.08.2023г. за всички дати на заминаване през 2024г.

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Ранни записвания 2024 - Израел |  Ранни записвания 2024 - Тел Авив

Избрани оферти