Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сан Хосе

Екскурзия до Коста Рика - полет от София

Номер на оферта

/

241002

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Мадрид – София, с включен чекиран багаж 23 кг и летищни такси с АК България Еър или Wizz Air.
Самолетен билет с включени летищни такси Мадрид – Сан Хосе - Мадрид, с включен чекиран багаж 20 кг.
Трансфери с климатизиран автобус по програмата;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Мадрид
1 нощувка със закуска в хотел 4* в Сан Хосе
2 нощувки със закуски, обяди и вечери в лодж 3* в Тортугеро
2 нощувки със закуски в хотел 4* в района на парк Аренал
2 нощувки със закуска в в лодж 3* в облачната гора Монтеверде
Местни екскурзоводи на английски език;
Водач/ преводач на български език по време на пътуването при минимум 10 пътуващи;
Входни такси за посещение на забележителности;
Задължителни държавни такси;
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец.

Цената не включва

• Допълнителни екскурзии на място
• Храна, освен описаната по програма;
• Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – около 50 евро за целия тур и не включва заплащане на пиколо в хотел, обслужване от сервитьори в ресторанти и други;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“;
• Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. – 20 лв;
• Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

МАРШРУТ - София - МадридСан Хосе - Мадрид - София

10 дни/ 8 нощувки/ 8 закуски/ 3 обяда / 2 вечери

ДАТИ - потвърдени:
23.02.2024
01.03.2024
19.04.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Промо цена до 01.12 - 5498 лв
Редовна цена - 5798 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Коста Рика ще Ви покаже изобилие от ароматни цветя, ярки свежи плодове и екзотични животни! Тук тропичните гори съхраняват богатството на над 2000 видове орхидеи, над 850 различни видове птици и хиляди видове пеперуди. Горският хор на пъстрите ята от папагали, тайнствените кетцали, палавите маймуни и протягащите се ленивци допълват картината на Рая. Коста Рика ще Ви покаже красотата на своите безкрайни пясъчни плажове, действащи вулкани, гъсти дъждовни и „облачни” гори, зелени плантации и автентични селца.

----------------------------------

ПРОГРАМА

Ден 1 София - Мадрид
Полет СофияМадрид в 17.00ч. Трансфер с шатъл бус до хотел в района на летището. Настаняване и нощувка.

Ден 2 МадридСан Хосе /закуска/
Закуска. Полет МадридСан Хосе /Коста Рика/ в 15.00ч. Пристигане в 18.55ч Трансфер до хотел. Нощувка.

Ден 3 Сан Хосе – парк Тортугеро /закуска, обяд и вечеря/
Закуска. Отпътуване за Guapiles, отправяне към кея La Pavona, където ще вземем лодка, която ще ни отведе до Националния парк Tortuguero. Националният парк Tortuguero се счита за един от най-богатите региони на флора и фауна в Коста Рика, с най-голямото биологично разнообразие. Но ако националният парк Tortuguero е известен с нещо, то е с това, че е най-важната зона в цялата западна половина на Карибите за гнездене на зелени костенурки. Следобед ще посетим район на каналите близо до Тортугеро. Обяд и вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 4 парк Тортугеро /закуска, обяд и вечеря/
Закуска. Тортугеро е отлично място за любителите на екотуризма. През деня ще се насладите на обиколка с лодка през различните естествени канали, но вече в Националния парк, където можете да наблюдавате различни видове бозайници, птици и влечуги. Обяд и вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5 парк Тортугеро – парк Аренал /закуска и вечеря/
Закуска. Днес ще се отправим към северните равнини на Коста Рика. Този маршрут ни предлага красиви пейзажи, придружени от селца и градове, докато стигнем La Fortuna de San Carlos. Оттук ще можете да оцените най-голямата природна забележителност на страната: Национален парк Аренал, където се намира най – големият от общо 9 вулкана в Коста Рика – Аренал, който е и най-посещаваната забележителност в страната. Настаняване. Нощувка.

Ден 6 парк Аренал/ Ла Фортуна /закуска/
Закуска. Свободен ден за почивка и СПА или Комбинирана обиколка /срещу допълнително заплащане/ - двете най-известни активности в Ла Фортуна, Аренал. Тази обиколка е предназначена за тези, които искат да се възползват максимално от времето си, за да видят основните забележителности на района Ла Фортуна. Турът започва с 3,5 км преход през тропическа гора в резервата El Silencio по пътеки от втвърдена вулканична лава, от последното изригване на вулкана през 1968 година. От там ще бъде впечатляваща гледката към лагуната Аренал, вторичната тропическа гора и районите, опустошени от древни изригвания. Следва посещение на високият 70 м водопад Ла Фортуна, който е спиращо дъха място, където можете да поплувате освежаващо или просто да се снимате. Около 13:00 часа ще се отправите към ресторант
близо до Ла Фортуна, където ще ви сервират вкусен обяд. Обядът ще бъде сервиран а ла карт с 5 опции за избор. Трансфер до хотела. Свободен следобяд за SPA и почивка. Нощувка.

Ден 7 парк Аренал – парк Монтеверде /закуска/
Закуска. Отпътуване към района на Монтеверде. Живописната гледка към планините, езерото и градовете ви дава приятно изживяване за това каква е страната. В района на Монтеверде ще имате възможност да наблюдавате облачната гора и да се насладите на много дейности по избор. Настаняване. Нощувка.

Ден 8 парк Монтеверде /закуска/
Закуска. Свободен ден за вълнуващи приключения /срещу допълнително заплащане/:
**Canopy tour - преминаване по стоманени въжета от корона на корона по дърветата. Нашият уникален зип-лайн е изграден изцяло в облачната гора, позволявайки на безстрашните посетители да се реят през горския балдахин с вълнуваща скорост. За вдигане на адреналина можете да изпробвате „скока на Тарзан” – преминаване от дърво на дърво на десетки метри височина в джунглата. Вашият полет през гората ще бъде наистина спиращо дъха преживяване, което предоставя уникална гледка към облачната гора, която някога е била запазена за птици и изследователи. *Ползва се специализирана екипировка за катерене.
** Може да се замени с тур до плантация за кафе.
**Висящи мостове в защитената облачна гора на Коста Рика. Ще погледнете над високите тропични дървета от система от платформи и мостове, които ще разкрият пред очите ви пълната хармония в защитената екосистема. Това са най-дългите висящи мостове в страната. По време на разходката си, изследвайте дивата природа със собствено темпо, протегнете ръка, докоснете небето и изпитайте невероятно чувство за свобода. Висящите мостове предлагат най-добрия ъгъл за наблюдение на красотата на облачната гора във всичките й нива и увеличават възможностите за забелязване на ендемични и емблематични видове, които наричат гората свой дом.
** ГРАДИНА с ПЕПЕРУДИ Паркът може да се похвали с една от най-големите и красиви градини с пеперуди в Южна Америка и е дом на повече от 30 вида костарикански пеперуди от всякаква надморска височина и климат. Ще се разходите през тази просторна куполообразна структура, която осигурява перфектното количество слънчева светлина и подслон от вятъра, за да могат тези деликатни животни да се реят между множеството богати на нектар цветя. Специализирани водачи ще ви забавляват по време на обиколка из изпълнените с цветя градини с много информация и забавни факти за великолепните пеперуди, техния невероятен жизнен цикъл и много други. Това е възможността да усвоите ефекта на пеперудата и спокойствието, което се усеща, докато ги наблюдавате как се хранят, почиват или летят. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 9 парк Монтеверде – Сан Хосе /закуска/
Закуска. Отпътуване за столицата Сан Хосе. Полудневна панорамна обиколка на града с разглеждане на Колониалния център, сградите на Националния театър, Националната библиотека и Върховния съд (отвън). Следва посещение на Музея на Златото, съхраняващ уникални артефакти от историческото наследство на Коста Рика. Трансфер до летището. Полет Сан ХосеМадрид в 21.00ч

Ден 10 МадридСофия
Пристигане в Мадрид 14.05ч. Полет за България в 18.25ч. Пристигане в София в 22.45ч

=============================================================

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

San Jos?
Barcelo San Jose Palacio 5 *
https://shorturl.at/itB17
Tortuguero
Laguna Lodge 3*
https://www.lagunatortuguero.com/
Arenal
Hotel Tilajari 4*
https://tilajari.com/en/
Monteverde
Monteverde Country Lodge 3*
https://www.monteverdecountrylodge.com/

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Резервация:
• Копие от международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
• 2000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
• Доплащане до 40 дни преди отпътуване
• Копие от международен паспорт;
• За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител е необходима нотариална заверка от единия или двамата родители и две копия на акта за раждане

• Офертата важи при минимум 10 туриста;
• Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
• Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Тайланд и Мианмар.
• При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
• застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Срокове за анулации и неустойки :
•от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
•от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
•от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
•под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
•Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
•застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Коста Рика |  Оферти - Сан Хосе |  Екскурзии - Коста Рика |  Екскурзии - Сан Хосе |  Екзотична почивка 2024 - Коста Рика |  Екзотична почивка 2024 - Сан Хосе

Избрани оферти