Начало / Статии / Статии - Коста Рика

Коста Рика - идеи за необикновено пътешествие

Автор

/

През 1502 г. Христофор Колумб открива "зеленото бижу на Централна Америка", разположено между два океана - Тихия и Атлантическия. От тогава насам Богатият бряг е символ на безкрайни възможности за почивка: пълен релакс носят плажовете на Пасифика, приключенкият дух се рее свободно из дебрите на джунглата, преходите до някои от действащите вулкани или пък опознавателните речни круизи сред вечнозелените гори ще ви заредят с емоции за месеци напред. Привържениците на капитан Джак Спароу е просто задължително да отскочат до остров Тортуга, където ще усетят райската пиратска атмосфера на този исторически остров.

Ако вече обмисляте екзотично бягство към слънчева Коста Рика, ето и няколко идеи с какво да разнообразите лежерната си почивка там:

1. Насладете се на залеза в Коста Рика

Казват, че щастието се измерва с броя залези, които си видял. Така че гледайте да не пропускате да се насладите на топящото се слънце колкото можете по-често, докато сте в Коста Рика.

Съвет за максимално удоволствие: наблюдавайте залеза на плажа с коктейл в едната ръка и с любимия в другата!

2. Отседнете в хотел-самолет

Защото кога друг път ще ви се отдаде необикновената възможност да надничате към полюшващите се палми и скачащите по тях маймунки от самолетен люк?!

Да не говорим, че ще си имате цял самолет само на ваше разположение (с две спални, две бани, кухня и дори трапезария) и ще можете да си правите каквото си искате на борда по всяко време без грам опасност от турбуленция. Е, за последното не можем да гарантираме 100%, но това е една друга тема - така де, от вас си зависи :)

3. Пийте кафе в Коста Рика - всяка глътка си заслужава

В Коста Рика отглеждането, обработването и износа на кафе са основна опора на икономиката. Обособени са цели 8 кафе региона, всеки със свой собствен микроклимат и отличителни вкусови качества на произведеното кафе. Коста Рика е рай за любителите на ободряващата напитка!

Любопитен факт е, че в Коста Рика се отглежда кафе само от сорта Арабика, сортът Робуста е забранен със закон.

4. Разходете се сред вулкани, водопади, тропически гори!

Не пропускайте възможността да изразходите енергийните запаси, с които кафето от точка 3 ще ви зареди, като се разходите в екологичния рай, наречен Коста Рика. Около четвърт от страната са защитени местности и национални паркове. Очакват ви зашеметяващи гледки!

Вулкани, опасани от най-зелената растителност, която някога сте си представяли. Любопитен факт е, че в Коста Рика има над 100 вулкана, като 5 от тях са активни. По време на разходката ви из тропическите гори гидове ще ви бъдат маймунки, еноти, игуани и какви ли не знайни и незнайни животни.

И накрая, но определено не на последно място, водопадите - по-окорващи и по-замечтаващи от wallpaper на Windows.

Сега е моментът и мястото да изпълните (и заснемете!) дълго отлаганото предизвикателство номер 5 от книгата "203 предизвикателства за пътешественици": Изкъпи се (гол) във водопад. Ще ни благодарите после, гарантираме :)

Вижте актуалните оферти за пътуване в Коста Рика!

Вижте актуалните оферти за пътуване в Коста Рика!

>
25 януари 2022 г.

Тагове

водопади

екзотика

заливи

любопитно

хотели любопитно

203 предизвикателства

кафе

уникални преживявания

Забележителности наоколо

Избрани оферти