Начало / Статии / Статии - Коста Рика

Изживейте мечтите си в Коста Рика

Автор

/

Искате ли да надникнете в света на Тарзан, да опитате най-качественото кафе и да се потопите в уникалната флора на една малка държава в Латинска Америка? Можете ли да си представите как една страна, чиято територия е на половината на България, е приютила над 12 000 вида пеперуди, 120 вулкана и още безброй защитени от закона животински и растителни видове?! Оставете въображението и се доверетв на очите си, защото Коста Рика ще надмине и най-смелите ви очаквания.

Сан Хосе - Коста Рика

Коста Рика се намира между Панама и Никарагуа, на запад граничи с Тихия океан, на изток - с Карибско море. Известна е като Швейцария на Централна Америка заради стандарта си и липсата на собствена армия. Името й е дадено от испанските конкуистадори и означава Богат Бряг. Страната е разделена на 7 провинции, като опознаването й започва от столицата Сан Хосе.

Тя е в централната част на страната и събира куп народни забележителности като Градския музей , националния театър (строен в началото на ХIХ век и предназначен за опера); Националния музей  (бивша военна крепост); Парламента и Съда; стария централен затвор, превърнат сега в увеселителен парк. Разхождайки се из града  ще зърнете още парка Ла Сабана и резиденциите на чуждите посланици, националния стадион и Катедралата.

Провинция Гуанакасте е една от най-атрактивните дестинации в Коста Рика. Движейки се към нея, достигате действащия вулкан Поас (2708 м), откъдето гледката е изумителна. Следваща спирка са градините на река Ла Пас с пет водопада и националния парк Браулио Карильо.

Вълканът Аренал - Коста Рика

До Гуанакасте се минава  през областта Аренал, където са Ареналските окачени мостове (15 на брой с дължина от 5 до 100 метра, пресичащи тропическата гора) и националният парк Кано Негро - дива природа с водопади, пещери и гори резервати, обитавани от стотици видове животни - маймуни, игуани, ленивци...всичко това в подножието на вулкана Аренал. Когато достигнете Гуанакасте , се ощипете, за да не решите, че сънувате. Местността се слави със стотици мили чисти плажове, фини пясъци и заливи с палмови гори. Областта е известна с огромното си разнообразие на флора и фауна и е пълна с резервати...така че оставете пушките вкъщи! Тук на почит са калните бани.               

Можете да поемете на еднодневна екскурзия, включваща:  езда в Луена Виста и посещение на горещите извори, круиз по река Коробичи, посещение на националния парк Ринкон де ла Виеха или резервата Пало Верде. По-градската част на провинцията е град Фламинго, където има луксозни хотели, магазини, заведения и условия за водни спортове, езда, сафари с лодки, кану, катерене и куп други забавления.

Въпреки богатата гама от авантюристични приключения в джунглата, най-привлекателни за туристите си остават плажовете на Коста Рика. Големите курортни райони са Хако и Пунта Леона и се намират в южната част на Тихоокеанското крайбрежие.


Преди да приготвите багажа си за почивка в Коста Рика трябва да знаете 2 неща: не ви трябва виза и там времето винаги е топло.

Виж актуалните оферти за Коста Рика!

>
16 юли 2010 г.

Тагове

национални паркове

плажове

Забележителности наоколо

Избрани оферти