Начало / Статии / Статии - Коста Рика

Коста Рика в орехова черупка - Хотел „Чачагуа“

Автор

/

Това красиво разположено скотовъдно ранчо е едно от най-предпочитаните кътчета в дъждовните гори на Коста Рика.

Вълканът Аренал - Коста Рика

Намиращо се в планинската верига Тиларан, една от най-разнообразните в биологично отношение области в тази пищно зелена страна, 200-те декара на „Чачагуа“ са закътани срещу Детската международна дъждовна гора, която на свой ред се съединява с горския резерват „Монтеверде“: възможностите за любуване на птици и диви животни тук са страхотни.

До вулкана и езерото Аренал се стига лесно с всъдеходен автомобил; има условия за пещерняците, любителите на рафтинга и рапелинга (спускане с въже по скала) за тези, които изобщо пожелаят да правят нещо, а горещите извори Табакон са за онези, които не желаят. В това работещо скотовъдно ранчо на разположение е конюшня с отбрани коне, а живеещи тук натуралисти влизат в ролята на ваши водачи.

В края на всеки идеално прекаран ден ви очаква вашето великолепно обзаведено бунгало край планински чист поток. „Чачагуа“ може да бъде само продукт на въображението на собственик, посветил себе си на изпипването на детайлите и удобствата; важната клечка зад този гладко смазан механизъм е харизматичният Карлос Саласар, който – с цял живот опит в хотелиерския бизнес – сам се радва толкова, колкото и неговите международни гости взети заедно. Щом той се поотпусне в кухнята (много от плодовете и продуктите се отглеждат в ранчото) и вечерята се превръща в събитие. Когато се отпусне пък в трапезарията, той ще ви убеди, че нищо по-малко от цял живот в Коста Рика не си струва.

Къде: стига се лесно за 2 часа с кола северозападно от Сан Хосе
Най-добро време: ноември-март.

>
04 ноември 2010 г.

Тагове

вулкани

езера

пещери

резервати

Забележителности наоколо

Избрани оферти