Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бейрут

Екскурзия до Ливан и Сирия

Номер на оферта

/

238633

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Истанбул – Бейрут – Истанбул – София с Turkish Airlines с багаж до 23кг.;
*Летищни такси;
*Посрещане и помощ на всяка входна и изходна точка от лицензиран професионален водач;
*Частен транспорт и трансфери в модерни превозни средства с климатик, гориво за превозното средство и гранични такси, приложими към момента за превозни средства, както следва:
*Двупосочен трансфер до летището;
*Двупосочен трансфер от хотела в Бейрут - Дамаск - хотел в Бейрут.
*Всички екскурзии, описани в програмата;
*Входна виза за Ливан (понастоящем безплатна за европейски нации);
*Разрешение за преминаване на сухопътната граница към Сирия;
*Референтен код за туристическа виза за Сирия (одобрение за входна виза);
*Професионален лицензиран англоезичен водач;
*7 нощувки със закуски в хотели 4/5* – 2 в Ливан и 5 в Сирия;
*2 обяда в Ливан;
*5 вечери в Сирия;
*Дегустация на вино във винарна Ксара;
*Входни такси за посещаваните обекти;
*Специално разрешение за влизане в Палмира;
*Бутилирана минерална вода по време на туровете;
*Такса за напускане на сирийската сухопътна граница с Ливан;
*ДДС и всички местни данъци;
*Водач – екскурзовод от агенцията от България;
*Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

*Изхранване, неупоменато в програмата;
*Разходи от личен характер;
*Застраховка „Отмяна на пътуване“ с включено COVID-19 покритие;
*Сервизно обслужване за шофьорите и за местните екскурзоводи (заплащат се задължително на място директно на тях) – общо 35$ на човек за целия престой;
*Виза;
*Доплащане за единична стая – 685 лева;
*Горивни такси;

Програма на пътуването

Екскурзия до Ливан и Сирия

Маршрут: София - Истанбул – Бейрут – Баалбек – Ксара – Дамаск – Маалула – Крак де Шовалие – Палмира – Алепо – Хомс – Дамаск – Библос - Бейрут - ИстанбулСофияСофия - Истанбул – Бейрут – Баалбек – Ксара – Дамаск – Маалула – Крак де Шовалие – Палмира – Алепо – Хомс - Бейрут - ИстанбулСофия

Цена на човек в двойна стая:
28.10 - 04.11.2023 - 3550лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Програма:

-1-ви ден София - Истанбул - Бейрут
Среща на летище София за полет от София до Бейрут в 15:25ч. с прикачване в Истанбул. Пристигане на международно летището в Бейрут в 20:35ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Настаняване в хотел в Бейрут. Нощувка.

-2-ри ден Бейрут – Баалбек – Ксара - Дамаск
Закуска.
Отпътуване за долината Бекаа, сърцето на един от най-красивите лозарски райони в света. Студени и снежни зими, сухи и горещи лета, прохладни нощи и мъгливи утрини са идеални условия за отглеждане на реколти, които произвеждат изключителни вина. Сортовете грозде включват Сира, Мерло, Кабарне-Совиньон, Мурведр, Каринян и много други. След пристигане в Бекаа, посещение на Баалбек (обект на ЮНЕСКО). Този финикийски град, където се почитат триада от божества, е бил известен като Хелиополис през елинистическия период. Той запазва своята религиозна функция през римско време, когато светилището на хелиополитския Юпитер привлича хиляди поклонници. Баалбек, със своите колосални структури, е един от най-добрите примери за имперска римска архитектура в своя апогей.
Отпътуване към Шато Ксара, най-известната винарна в региона, датираща от 19 век, за дегустация на вино.
След дегустацията отпътуване към Ливанско-Сирийскаа граница. Посрещане от сирийския водач от сирийската страна на граничния пункт за помощ при формалностите за входна виза.
Пристигане в Дамаск. Нощувка.

-3-ти ден Дамаск
Закуска.
Основан през 3-то хилядолетие пр.н.е., Дамаск е един от най-старите градове в Близкия изток. През Средновековието той е бил център на процъфтяваща занаятчийска индустрия, специализирана в мечове и дантели. Градът има около 125 паметника от различни периоди от своята история – един от най-зрелищните е Великата джамия на Омаядите от 8-ми век, построена на мястото на асирийско светилище.
Посещение на Националния музей, който съхранява най-добрата колекция от археологически артефакти от цялата страна. Сред неговите съкровища са фрагмент от най-старата известна азбука в света, открита в Угарит, и 1800-годишна синагога, транспортирана част по част от Дура Европос на река Ефрат. Джамията Омаяд, която е кръстена на първата управляваща династия на исляма и е един от големите паметници на изобретателността на ранния ислям. Той заема мястото на свещени храмове, датиращи от второто хилядолетие пр.н.е. – първо храм на семитския бог Худод, гръцкия бог Зевс и римския бог Юпитер, след това християнска църква, посветена на Йоан Кръстител, и накрая джамия; дворецът Азем, луксозният дом на османския управител; Хан Асад Башах, най-големият хан в Стария град на Дамаск; Нур ал-Дин Бимаристан, голям средновековен бимаристан (болница) в Дамаск; Souq Al Hamidiyeh, оживеният покрит базар, който изпълва сетивата с цветове и живот; Мавзолеят на Саладин, великият водач, освободил Йерусалим от кръстоносците; легендарната улица, наречена Straight, спомената в Библията, която обхваща дължината на стария град от изток на запад; Параклисът на Св. Анания и прозорецът на Св. Павел, от който евангелистът Павел е свален, за да избяга от римляните; и Bab Touma, християнският квартал с неговите очарователни улички и занаятчийски магазини.
Нощувка в Дамаск.

*Градската обиколка на Дамаск се извършва пеша, тъй като всички обекти се намират в стария град на Дамаск {с изключение на Националния музей на Дамаск, който е на 10 минути пеша от входа на Souq Al Hamidiyeh (покрит базар)}.

-4-ти ден Дамаск – Маалула – Крак де Шовалие
Закуска.
Отпътуване до Маалула, която привлича посетители както с чара си, така и със значението си в историята на сирийското християнство. Домовете в Маалула са весело боядисани във виолетови и сини пастели и са кацнали до внушителен пролом между две планини. Следвайте извиваща се тясна пътека дълбоко в планинската пукнатина, известния Ал Фадж, до върха на планината, за да изследвате пещери, датиращи от римско време. Маалула също е дом на население, което все още говори диалект на арамейски, езикът на Исус Христос, и на два исторически християнски манастира: единият гръцки православен, посветен на Света Текла, другият гръцки католически, посветен на Свети Сергий.
Посещението на Маалула ще бъде и възможност да присъствате на кратък рецитал на арамейски.
Продължаваме към Wadi al-Nasara "Долината на християните" с бърза спирка за малко освежителни напитки по пътя в едно от уличните кафенета или заведения за хранене (кафе, чай и местни сладкиши).
Посетете Crac des Chevaliers, които представляват най-значимите примери, илюстриращи обмена на влияния и документиращи еволюцията на укрепената архитектура в Близкия изток по време на кръстоносните походи (11-13 век). Crac des Chevaliers е построен от Ордена на хоспиталиерите на Свети Йоан от Йерусалим от 1142 до 1271 г. С по-нататъшно строителство от мамелюците в края на 13-ти век, той се нарежда сред най-добре запазените примери за замъци на кръстоносците.
Deir Mar Jerjes, разположен само на няколко километра северозападно от Crak des Chevaliers, също си заслужава да се види. Голям гръцки православен манастир, наречен Deir Mar Jerjes, носи името на Свети Георги. Манастирът е построен за първи път през шести век, най-вероятно по време на управлението на император Юстиниан, и все още се поддържа активно от монашеската общност, която все още живее там сега.
Нощувка в близост до Крак де Шовалие.

-5-ти ден Крак де Шовалие – Палмира - Алепо
Закуска. Пътуване до Палмира. Оазис в сирийската пустиня, североизточно от Дамаск, Палмира съдържа монументални руини на велик град, който е бил един от най-важните културни центрове на древния свят. От 1-ви до 2-ри век изкуството и архитектурата на Палмира, стояща на кръстопътя на няколко цивилизации, съчетават гръцко-римски техники с местни традиции и персийски влияния. За известно време така наречената Ислямска държава (ИДИС) контролираше региона около Палмира и някои от руините на мястото бяха унищожени.
След това отпътуване за Алепо, разположен на кръстопътя на няколко търговски пътища от 2-ро хилядолетие пр.н.е. Алепо е управляван последователно от хетите, асирийците, арабите, монголите, мамелюците и османците. Цитаделата от 13-ти век, Голямата джамия от 12-ти век и различни медресета, дворци, кервансараи и хамами от 17-ти век са част от сплотената, уникална градска тъкан на града.
Нощувка в Алепо.

-6-ти ден Алепо – Хомс - Дамаск
Закуска.
Посетете Цитаделата на Алепо, непревземаема крепост и най-добрият пример за арабска архитектура в Близкия изток, стои високо над града на хълм, който крие слоеве от цивилизация, датиращи още от времето на хетите, разходете се в базара, мрежа от покрити пазари или базари, датиращи от 1300 г. и преминаващи през Стария град. Базарът беше сериозно повреден, почти една трета от него напълно унищожен, и сега се изгражда отново, докато сирийците се опитват да възстановят една от своите исторически перли в короната - Шофиране до Хомс, който беше силно засегнат по време на войната. Посетете джамията Халид ибн ал-Уалид, посветена на Халид ибн ал-Уалид, арабски военен командир, който ръководи мюсюлманското завладяване на Сирия през 7-ми век след решителната битка при Ярмук, която слага край на византийското управление в Сирия.
След кратка разходка в Хомс, заминаване за Дамаск и нощувка.

-7-ми ден Дамаск – Библос - Бейрут
Закуска. Отпътуване към Библос (Ливан), един от най-старите градове в света. Това също е едно от редките места, които са били непрекъснато обитавани, тъй като разкопките на основите им показват, че датира от 6-то хилядолетие пр.н.е. Древните му жители не са го наричали Библос, а по-скоро „Джубла“, а по-късно „Джебал“. Около 1200 г. пр.н.е. гърците го нарекли Библос или "Папирус", защото търгували с този продукт. Библос (Jbeil на арабски) днес е много очарователен град, отличаващ се със своето великолепно древно пристанище, крайбрежни рибни ресторанти, древни базари и очарователни жилищни квартали, които датират от Средновековието, както и абсолютно огромно богатство от исторически места и руини.
Отпътуване за Бейрут, столицата. Обиколете площада на мъчениците, за да откриете красивия стар център на Бейрут с неговите новооткрити големи археологически разкопки и наскоро реновирани сгради с красива архитектура, църкви и джамии. Можете да видите стари османски джамии и древни църкви, посещението ще завърши в Бейрут Сукс, които са известни както с модерни, така и със стари магазини, сгради, ресторанти и хотели.
Нощувка в Бейрут.

-8-ми ден Бейрут - Истанбул - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до София в 15:35ч. с прекачване в Истанбул. Кацане в София в 20:25ч.

=============================================================

-Забележка:
*Необходимият брой туристи за осъществяване на екскурзията е 15 човека. При по-малко записани, екскурзията може да се проведе, срещу допълнително доплащане.
*Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване

-Условия за записване и начин на плащане:
*Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 1000лв. от цената на организираното пътуване в лева;
*До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

-Необходими документи:
*Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане. Наложително е да няма виза или печат за влизане или излизане от Израел, в противен случай може да бъде отказано влизане на ливанска територия.
*Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

-Такси при прекратяване на договора от страна на пътуващия:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
*До 90 дни преди отпътуване – без неустойка;
*От 89 до 60 дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
*Прекратяване от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
*Прекратяване от 44 до 20 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
*При прекратяване от 19 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

-Допълнителна информация:
*Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.88 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
*При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
*При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промяна!
*Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпанията!
*Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките „Помощ при пътуване в чужбина“ и „Отмяна на пътуване“ се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Ливан |  Оферти - Бейрут |  Екскурзии - Ливан |  Екскурзии - Бейрут |  Майски празници - Ливан |  Майски празници - Бейрут

Избрани оферти