Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сибиу

Екскурзия до Румъния преди Коледа

Номер на оферта

/

238313

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
- 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*/4* в Ръмнику Вълча
- Пътни и гранични такси
- Целодневна екскурзия до Сибиу
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

- Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро – по 2 лв. на ден
- Входни такси на туристическите обекти по програмата
- Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
- NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Създайте си незаменимо коледно настроение, посещавайки Румъния и известните коледни базари на Сибиу. Ще се запознаете и с един чудесен регион на страната – Олтения. Неговите градове Крайова и Ръмнику Вълча ще ви изненадат и очароват.

ДАТИ:
08.12.2022

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна и тройна стая: 299 лв.
- Доплащане за единична стая: 120 лв.
- Дете от 6 до 12 г., настанено с двама възрастни: 209 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София – Калафат – Крайова – Ръмнику Вълча
Отпътуване от София в 06.00 ч. Преминаване на границата през Дунав мост 2. Пристигане в Крайова – най-големият град в румънския регион Олтения и административен център. Разходка по централния площад Михай Витязул с църквата Св. Троица и в парк Николае Романеску. В него се намира и една от най-старите зоологически градини в Румъния.
Градът е основан през XV в. от търговци и корабостроители от Генуа. Интензивните връзки по Дунав с Европа спомагат за развитието на търговията, както и за европейските влияния в архитектурата. Градът е оставил своята следа в българската история: тук се обучават много български младежи през XIX в., дейци на национално-освободителните ни движения.
Настаняване в хотел 3* в Ръмнику Вълча. Нощувка.

Ден 2: Ръмнику Вълча – Сибиу
Закуска. Целодневна екскурзия до Сибиу – град с богата история и култура. Свободно време за пешеходна разходка из забележителния трансилвански град – крепостните стени, Големия площад с католическата църква „Св. Троица”, Моста на лъжите, двореца Брюкентал. Възможност за разглеждане на Коледните базари.
Наричан още „малката Виена” или градът на къщите с очите. Счита се за един от най-красивите градове в Румъния , а през 2007 г. е избран за културна столица на Европа. Основан е от германски заселници през 12 век. Центърът на града е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Всяка година в края на месец Август се провежда фестивал на средновековните обичаи и изкуство. Легендите оживяват.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3: Ръмнику Вълча – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време за разходка в Ръмнику Вълча.
Издигнат на брега на река Олт, Ръмнику Вълча e населяван от древни времена. В центъра на града се намират руините на владетелския двор на Мирча Стария. От голямата за времето си крепост сега са останали само зидовете, ограждащи централния парк на града. На хълма, разположен на север от града е крепостта Четацуя , която е символ на града.
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

==============================================================================


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
- NB: Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция
- Необходими документи: валидни лична карта или задграничен паспорт
- За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/
- Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
- Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.


Условия за резеравции:
- Депозит: 30% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Срокове за анулации и неустойки:
1. За автобусни програми:
*До 24 часа след резервация - без такса за анулация
*До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация
*До 21 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация
*Под 21 дни 100% - като такса анулация

2 .За самолетни програми:
*До 24 часа след резервация - без такса за анулация
*До 30 дни преди тръгване – заплаща се стойността на самолетния билет
*До 21 дни преди тръгване - 80% от стойността, като такса анулация
*Под 21 дни 100% - като такса анулация

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Сибиу |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Сибиу |  Предколедни екскурзии - Румъния |  Предколедни екскурзии - Сибиу

Избрани оферти