Оферта номер: 229102

Израел и Йордания, ЕСЕН 2019 - Докосване до древността

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Тел Авив и Екскурзии в Израел.

Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на АК Ел Ал с включен багаж;
Летищни такси;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в региона на Хайфа - Eden Inn 3* или подобен;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Тиберия - Astoria 3* или подобен;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Петра - Edom 3* или подобен;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Аман - Arena Hotel 3* или подобен;
2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3* във Витлеем - Paradise 3* или подобен
Всички трансфери по програмата;
Транспорт с луксозен автобус, кат. туристически /с безплатен WI-FI в Израел/;
Всички екскурзии по програмата;
Входни такси за обектите, посещавани по програмата;
Екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
Саунд система със слушалки по време на туровете;
Сертификат за хаджийство;
Виза/входно-изходни гранични такси за кралство Йордания;
Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
Медицинска застраховка с Асистънс към ЗАД Армеец с покритие 10000 евро.
Цената не включва
Такса обслужване за шофьорите и за местните екскурзоводи - 35 щат. долара / около 60 лв. общо на турист (заплащат се задължително на място)
По желание допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи (заплащат се на място):
Разходка с лодка по Галилейското езеро - 12 щатски долара / около 20 лв.
Обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро - 22 щатски долара / около 37 лв.
Нощен Йерусалим - 25 щат. долара / около 43 лв. (цената е променлива според броя на туристите)
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“ - Моля консултирайте се с наш представител;
Разходи от личен характер.
Екскурзия до Израел и Йордания - Докосване до древността

София - Тел Авив/Яфо - Кесария - Хайфа - Назарет - Кана - Капернаум - Голан - Тиберия - Джераш - Небо - Мадаба - Петра - Аман - Каср Ал Яхуд - Мъртво Море - Кумран - Витлеем - Йерусалим - Витлеем - Тел Авив - София

7 дни / 6 нощувки

============================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Човек в двойна стая: 1998 лв.
Единична стая: 2298 лв.
Трети възрастен на доп. легло: 1998 лв.
Дете 6-10.99 на доп. легло: 1898 лв. лв.


===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО ПО ДНИ:

ПЪРВИ ДЕН: София - Тел Авив/Яфо - Кесария - регион на Хайфа

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 08:30ч. (задължително 3 часа преди полета). Полет София - Тел Авив на АК Ел Ал. Излита в 11:55ч. Каца на летище Бен Гурион в 14:20ч. Отпътуване за Тел Авив. Панорамна обиколка на Тел Авив и Яфo. Кесария - акведуктът. Настаняване в хотел в региона на Хайфа. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Хайфа - Назарет - Кана Галилейска - Капернаум - Табха - Голан - Тиберия

Закуска. Туристическа програма в град Хайфа: панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Заминаване за град Назарет, мястото, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където Христос е живял по-голяма част от Своя живот. Посещение на църквата Благовещение. Преминаване през Кана Галилейска - мястото на първото Христово чудо, превръща водата във винo. Капернаум: този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. Ап. Петър. Табха - мястото на „Чудото с умножаването на рибите и хляба“. Панорамна гледка към Голанските възвишения. Настаняване в хотел в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Тиберия - Джераш - Небо - Мадаба - Петра

Закуска. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Отпътуване за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) е основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. Пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Заминаване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити руини на църква от средата на IV век. В нея са запазени красиви подови мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Петра - Шобак - Аман

Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра („камък“ на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. Mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) - построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в Аман - столицата на Хашемитското кралство Йордания. Вечерен панорамен тур на Аман. Настаняване в хотел в Аман. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Аман - Каср ал Яхуд - Йерихон - Мъртво море - Витлеем

Закуска. Отпътуване за Израел. Преминаване през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд - на това място св. Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан: възможност за ритуално потапяне. Преминаване през Йерихон - най-старият град в света. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Витлеем - Йерусалим - Витлеем

Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - най-голямата забележителност на града. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето Му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

СЕДМИ ДЕН: Витлеем - Тел Авив - София

Закуска-пакет. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет Тел Авив - София на АК Ел Ел. Излита в 08:00ч. Каца на летище София около 10:45ч.

===============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
Израел с полет от Варна - 3HB - 31.10.2020г.
от 999 лв.
Израел с полет от Варна - 3HB - 31.10.2020г.
3 нощувки
Самолет
Тел Авив
Хотели - Тел Авив Забележителности - Тел Авив
Музей на еврейската Диаспора
Нови забележителности: Огромен аквариум в Йерусалим
Алея на праведните в Йерусалим