Оферта номер: 159868

Израел – КОЛЕДА 2019

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Тел Авив и Екскурзии в Израел.

Израел – КОЛЕДА 2019
от 1588 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
- Самолетен билет София-Тел Авив-София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж
- Летищни такси
- 5 нощувки със закуски и вечери:
= 2 във Витлеем -(хотел Paradise 3* //www.bethlehemparadise.com/ или подобен)
= 2 в Тиберия - (хотел Dona Gracia 3* //donagracia.com/ или подобен)
= 1 в Нетаня /Тел Авив - (хотел Margoa 3* //www.hotelmargoa.co.il/ или подобен)
= екскурзовод на български език по целия маршрут
= Луксозен автобус с безплатен WIFI
= Саунд система със слушалки по време на туровете
= Всички трансфери по програмата
= Всички екскурзии по програмата
= Входни такси за обектите по програмата
= Сертфикат за хаджийство
= Водач на групата от България
= Медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.
Цената не включва
- Бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел)
- Нощен тур на Йерусалим – около 25 щатски долара (заплащат се на място)
- Разходка с корабче по Галилейското езеро – около 12 щатски долара (заплащат се на място)
- Обяд в ресторант на брега на Галилейското езеро – около 22 щатски долара (заплащат се на място)
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни)
ПРОГРАМА

1 ДЕН (20.12) – СофияТел АвивВитлеем

Среща на летище София, Терминал 2. Полет за Тел Авив в 12.15ч Пристигане на летище Бен Гурион - 14.50 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Отпътуване за Витлеем. Вечеря и нощувка във Витлеем.

2 ДЕН (21.12) – Витлеем - Йерусалим

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) - гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел (отвън). Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос– Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

3 ДЕН (22.12) – Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море - Кумран - Назарет - Тиберия

Закуска. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото накръщението на Иисус Христос на рекаЙордан. ЗаминаванезаМъртвоморе - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно времезакъпане в най-соленото море.Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Отпътуване заград Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял по-голяма част от Своя живот: посещение на църквата„Благовещение“ иработилницата наСветиЙосиф. Заминаване за град Тиберия. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН (23.12) – Капернаум - Табха - Планината на Блаженствата

Закуска. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет, като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Гледка към голанските възвишения. Вечеря и нощувка в Тиберия.

5 ДЕН (24.12) – Кана - Мегидо - Акра - Хайфа - Кесария

Закуска. ОтпътуванезаКана Галилейска – там Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. . Продължаване към долината Армагедон/Мегидо, която е спомената от Св. Иоан Богослов в библейската книга Откровение като място на последната битка между Доброто и Злото – панорамна гледка. Заминаване заАкрa, една от последните военни бази, и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древният град и пристанището. Разглежданена красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море - панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване на юг по протежението на крайбрежните равнинидо Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Вечеря и нощувка в Нетания.

6 ДЕН (25.12) - Тел Авив -(летище Бен Гурион) – София

Пакет за закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за Българияв08:00 ч.Пристигане на летище София около 10:45 ч.
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ЕСЕН 2020
от 2177 лв.
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ЕСЕН 2020
7 нощувки
Самолет
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ ОТ ВАРНА - АПРИЛ
от 2099 лв.
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ ОТ ВАРНА - АПРИЛ
7 нощувки
Самолет
Тел Авив
Хотели - Тел Авив Забележителности - Тел Авив
Музей на еврейската Диаспора
Нови забележителности: Огромен аквариум в Йерусалим
Алея на праведните в Йерусалим