Начало / Екскурзии / Екскурзии - Богота

Екскурзия в КОЛУМБИЯ

Номер на оферта

/

236483

Дати & цени

20 февруари 2025 г. - Цена от 6990 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Богота – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг;
• Вътрешни полети Богота – Перейра, Перейра – Меделин, Меделин – Картахена и Картахена – Богота с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и малък ръчен багаж;
• 11 нощувки в подбрани централно разположени хотели 4*;
• 11 закуски, 3 обяда и 1 вечеря по програма;
• Всички трансфери и турове с частен автобус, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните обекти;
• Лицензирани местни екскурзоводи във всеки град;
• Професионален водач-преводач с многогодишен опит в Латинска Америка;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г. с включени медицински разноски при злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ.д.

Цената не включва

• Доплащане за единична стая: 625 щ.д.;
• Целодневна екскурзия до архипелаг Росарио с включен обяд: 165 щ.д.;
• Резервиране на предпочитани седалки по време на полетите;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ. д. на човек на ден);
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 75 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание и лични разходи.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Отстъпка от 400 лева на човек при ранно записване до 31.08.2024!
• Настаняване в специално подбрани централни хотели 4*;
• Гарантирано най-добрият сезон за посещение с преобладаващо сухо и ясно време;
• Малка група между 14 и 18 човека с персонално отношение към всеки турист;
• Транспорт само с частни автобуси – комфорт и сигурност по време на преходите;
• Включени 11 закуски, 3 обяда и 1 вечеря по програма;
• Включено посещение на впечатляващата Солна катедрала в Зипакира;
• Разглеждане на очарователното градче Саленто, тур с джипове в долината Кокора и посещение на плантация за кафе в световноизвестната колумбийска „Ос на кафето“;
• Включен целодневен тур до Гуатапе, Пиедра дел Пеньол и разходка с лодка;
• Професионален водач-преводач от България с опит в Латинска Америка.

14 дни/11 нощувки
Дата: 20.02.2025 - 05.03.2025

Цена на човек в двойна стая при ранно записване до 31.08.2024: 6 990 лв.
Цена на човек в двойна стая записване след 31.08.2024: 7 390 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /20.02.2025, четвъртък/ СофияИстанбул
Излитане от летище София в 21:40 ч. за Истанбул. Кацане в 00:15 ч.

Ден 2 /21.02.2025, петък/ ИстанбулБогота
Полет за Колумбия в 08:25 ч. Времетраене на дългия полет: 12:20 ч. Кацане на международното летище в Богота в 14:05 ч. Посрещане и трансфер до върха на хълма Монсерат (3152 м), където ще ни отведе лифт с красиви панорамни гледки. Време за снимки и първи впечатления от колумбийската столица. След разходката ни там ще се отправим към хотел Best Western 93 4*, разположен в един от ексклузивните централни квартали на Богота. Настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела и нощувка.

Ден 3 /22.02.2025, събота/ Богота – Зипакира – Богота
Закуска. Отпътуване на север към Зипакира, наричан „Белият град“ заради богатите солни мини, използвани от местните народности много преди идването на испанците. Тук на 200 м под земята миньорите са построили невероятната Солна катедрала, чиито стени са от искрящи късове полирана сол. Мястото е магично и ще се убедите в това, когато ярката дневна светлина премине в тъмен проход и неусетно се озовете пред една великолепна приказка, сътворена от светлината на лампите и блестящите солни кристали. Връщане в Богота. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 4 /23.02.2025, неделя/ Богота – Перейра
Закуска в хотела. Трансфер до летище и полет до град Перейра, разположен в сърцето на най-известния регион за производство на висококачествено кафе в страната. От тук започват няколко маршрута за разглеждане на красивите западни склонове на Централните Кордилери. Тази зелена и плодородна земя през 2011 г. е обявена за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Обяд в местен ресторант и посещение на Имението Ел Окасо Саленто, където ще се запознаете с отглеждането, добива и преработката на кафето. Експертите ще ни разкажат за всички стъпки, които изминават от посяването на кафееното зърно до чашата ароматно кафе сутрин. Трансфер до хотел Hacienda Percal 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5 /24.02.2025, понеделник/ Долината Кокора – Саленто
Закуска. Днес ще се отправим към известната със своите гигантски восъчни палми долина Кокора. По пътя ще наблюдаваме различни пейзажи – кафеени и бананови плантации, живописни планински върхове, огромни восъчни палми, бамбукови гори, орхидеи, бромелии и други цъфтящи тропични растения. Топлият климат превръща хълмистата земя в райска градина, пълна с живот. Ще се разходим с джип сред невероятно красивата долина, сгушена между планински гиганти, потънала в зеленина и огласена от птичи песни. Тук е царството на восъчната палма – символът на Колумбия. Включен обяд с типични колумбийски ястия.
Следобед ще разгледаме цветното градче Саленто – визитната картичка за целия кафеен регион на Колумбия. Неговите красиви балкони се открояват и оживяват централната улица Кайе Реал. Ще се разходим по цветните улици и за пореден път ще се убедим, че колумбийците са естети – дори и най-скромната къща е приказно наредена с вкус и показва уникалния стил на нейния собственик. Елегантни щрихи допълват фасадите, балконите неусетно грабват погледа ни и хиляди цветя пищно увенчават сградите. Всеки детайл е красив и буди възхита. Колумбия е пълна с красота – естествена и такава, която само сръчни човешки ръце и пълно с любов сърце могат да създадат. Задължителна спирка от нашата обиколка е панорамната площадка Алто де ла Крус. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 /25.02.2025, вторник /Перейра – Меделин
Закуска. Трансфер до летището и полет до Меделин. Посрещане на летище и трансфер до центъра на града. С ескалатор ще се изкачим до района на Комуна 13 и ще разгледаме многобройните графити, даващи израз на социалните възгледи и на скритата душевност на съвременните улични творци. Изкуството им е толкова истинско и неподправено, че градските власти са решили да поставят техните произведения в графата „Градска културна забележителност“. Настаняване в хотел Faranda Collection 4*, разположен в квартал Ел Побладо. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 7 /26.02.2025, сряда/ Пиедра дел Пеньол – Гуатапе
Закуска. Днес ще се отправим към планинския регион на провинция Антиохия, където ще затаим дъх пред величествените природни гледки. Ще имате възможност по желание да изкачите 740-те стъпала до върха на емблематичната скала Пиедра дел Пеньол. От върха на 200 м надморска височина ще се удивите на мозайката от сини заливи и зелени островчета, оформени от язовира на Гуатапе.
Включен типичен колумбийски обяд в местен ресторант. Следва разходка с лодка и разглеждане на красивото крайбрежие на Гуатапе от друга гледна точка. Денят ни ще завърши с обиколка на малкото цветно градче, което през делничните дни е доста тихо провинциално местенце, прочуто с мекия си климат и автентични къщи. Ще видим Църквата Девата от Кармен и колоритните фасади на сградите, събиращи фокуса на всеки турист с камера в ръка. Дълго ще помним вълшебната атмосфера на това градче и ще ни се иска да се връщаме отново там по калдъръмените улички с причудливите къщи. Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

Ден 8 /27.02.2025, четвъртък/ Меделин
Закуска. Днес ни предстои обиколка на града, по време на която ще се запознаете с неговата богата история, завладяваща култура и впечатляваща трансформация през последните години. Започваме с посещение на парк Сан Антонио, разположен в самото сърце на Меделин. Маршрутът ни ще продължи по улица Хунин, където са част от най-емблематични места, и ще ни отведе до парк Берио. Няма да пропуснем и най-известните стенописи в Меделин, които са дело на Педро Нел Гомес. Ще завършим с посещение на Катедралата Метрополитана и площад Пласа Ботеро, където ще се любуваме и снимаме с цели 23 от най-известните скулптури на колумбийския творец Фернандо Ботеро.
Следобед ще отделим време за Фермерския пазар на Меделин, където ще разгледаме щандовете за пресни плодове, зеленчуци и местни продукти. Ще имате възможност за дегустация на екзотични и непознати по нашите ширини вкусове.
Денят ще завърши с посещение на малкото градче Пуеблито Пайса, разположено на хълма Нутибарра, откъдето се откриват гледки към цялата околност. Павираният площад с фонтана, църквата, кметството и традиционните къщи наоколо са построени през 1978 г. Те показват архитектурата и особеностите на постройките от този регион на Колумбия. Връщане в хотела, свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 9 /28.02.2025, петък/ Меделин – Картахена
Закуска и полет до най-вълнуващия град на КолумбияКартахена.
Днес ще разгледаме историческия Форт Сан Фелипе, който стратегически се издига върху хълма Сан Лазаро. Първите постройки на форта датират от далечната 1536 г. Тук испанците складирали среброто от перуанските и боливийските мини, както и златото, ограбено от инките, преди да ги отнесат към Европа. Богатствата на форта били за дълго време основна цел на пиратските набези. Интересните отбранителни съоръжения и лабиринтът от тунели ни разкриват част от тайните на испанските конкистадори.
Следобед ще направим панорамна обиколка на модерния район Бока Гранде. Новият квартал на Картахена ще ни приветства с плажните си ивици, главната улица Сан Мартин и множеството ресторантчета и магазини. Тук се намира търговското сърце на града и е добро място за пазаруване или за дегустация на местна и международна кухня. Настаняване в хотел GHL San Lazaro 4*, удобно разположен в историческия център на Картахена. Нощувка.

Ден 10 /01.03.2025, събота/ Картахена
Закуска. Ще посветим деня на пешеходна разходка по автентичните улички на Стария град, пазещи духа на първите европейски заселници от преди стотици години.
Ще започнем разходката от Часовниковата кула, чиито 30 м височина и атрактивен вид неизменно привличат погледите на туристите. Главен вход към историческата част на Картахена е Площадът на каляските – още една от емблемите на града. Ще разгледаме още площад Сан Педро Клавер с Църквата от 1654 г., малкият и кокетен площад Боливар, площад Санто Доминго и великолепната Катедрала на Картахена, построена през 16 век. Ще видим и стария затвор Лас Боведас, построен между два форта – Санта Каталина и Санта Клара. Днес килиите са превърнати в малки магазинчета за колумбийски стоки.
Не може да пропуснем и квартал Гетсемани. Тук хората се събират, за да се насладят на уличната колумбийска музика, да пият бира и да хапват арепи на скара от близките сергии. Околните улици, известни със своите цветни графити, са изпълнени с оживени пицарии и семпли бистра, предлагащи типични колумбийски ястия. Пивоварни, коктейл барове и известният салса бар Caf? Havana гарантират, че купонът продължава и след полунощ.

Ден 11 /02.03.2025, неделя/ Картахена
Закуска. Свободно време за разходка по крайбрежните улици на Картахена, за да имате възможност да се потопите със свое собствено темпо в пристрастяващата смесица от карибска и африканска атмосфера на красивия град и неговите колоритни жители.
По желание и срещу допълнително заплащане за любителите на гмуркането предлагаме целодневна екскурзия до архипелаг Росарио – група от 30 острова с плажове от фин бял пясък, коралови рифове и плътна зелена мрежа от крайбрежни мангрови гори. Тук ще усетите карибската идилия на Колумбия – ярко слънце, лазурно синьо море, тропични палми, топли заливи и студени коктейли ще запечатат последните ни впечатления от това прелестно кътче на земното кълбо. Заради своята неповторима екосистема и ценна флора и фауна островите са обявени за национален парк. Това морско приключение ще Ви отведе до плаж Сан Педро де Махагуа на Исла Гранде, където ще Ви посрещнат с коктейл за добре дошли и ще имате свободно време спокойно да се насладите на ярките слънчеви лъчи и на топлото Карибско море. Включен е обяд с типична регионална храна. По желание може да направите шнорхелинг, разходки из мангровите гори или да пробвате падълборд в залива на Омагьосаната лагуна. Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

Ден 12 /03.03.2025, понеделник/ КартахенаБогота
Закуска. Трансфер до летището и полет до Богота. Пристигане и обиколка на колумбийската столица, която ще ни разкрие нейния ярък контраст между модерното и историческото ? лице. Ще видим площад Пласа де Боливар и ще се разходим по старите улички на Ла Канделария с красивите колониални къщи. Ще ви покажем Катедралата, Съдебната палата, Градския съвет, Парламента и други значими сгради и обекти от историята на страната. Ще посетим Музея на Фернандо Ботеро, който се намира в трезора на националната банка на Колумбия. Това е емблематично място, посветено на един от най-значимите творци не само в Колумбия, но и в цяла Латинска Америка. Настаняване в хотел Best Western 93 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 13 /04.03.2025, вторник/ БоготаИстанбул
Закуска в хотела. Преди обед ще посетим Музея на златото, чиито безценни колекции от 50 000 артефакта разказват за един магичен свят, изтъкан от вековни предания и несравнимо майсторство на древните златари и бижутери. Трансфер до летище и полет за Истанбул в 15:40 ч. Продължителност на дългия полет: 12 часа и 20 мин. Нощувка в самолета.

Ден 14 /05.03.2025, сряда/ ИстанбулСофия
Кацане на летище Истанбул в 15:45 ч. и продължение за София с полет в 20:30 ч. Кацане в България в 20:50 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 14 туристи;
• Краен срок за записване и събиране на групата: 90 дни преди датата на отпътуване;
• Доплащане на екскурзията: 20.12.2024 г.;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2000 лева на човек;
• При посещение на църквите и катедралите в Колумбия жените задължително си покриват косите с шал, а мъжете свалят шапките си;??
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Колумбия хотелското настаняване е след 14:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.;
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,81 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Цените са базирани на колумбийските данъци към 15.06.2024 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Тагове

Оферти - Колумбия |  Оферти - Богота |  Екскурзии - Колумбия |  Екскурзии - Богота |  Ранни записвания 2024 - Колумбия |  Ранни записвания 2024 - Богота

Избрани оферти