Начало / Екскурзии / Екскурзии - Богота

Екскурзия в КОЛУМБИЯ и ПАНАМА

Номер на оферта

/

236483

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети София – Франкфурт – Богота и Панама Сити – Франкфурт – София с включени летищни такси, ръчен багаж и чекиран багаж до 23 кг.;
• Вътрешни и регионални полети Богота – Армения; Армения – Меделин, Меделин – Картахена и Картахена – Панама Сити с включени летищни такси, ръчен багаж и чекиран багаж от 23 кг.;
• 12 нощувки в хотели 4*, централно разположени;
• 12 закуски и 6 обяда по програма;
• Всички трансфери и турове с частен автобус, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните обекти;
• Лицензирани местни екскурзоводи;
• Професионален водач-преводач с опит в Латинска Америка;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 65 г. с включени медицински разноски при злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ.д.

Цената не включва

• Доплащане за единична стая – 1100 лева;
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ. д. на човек на ден);
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 65 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание и лични разходи;
• PCR и антигенни тестове (при необходимост);

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Група до 18 туристи с персонално отношение към всеки турист;
• Професионален водач-преводач от България с опит в Латинска Америка;
• Настаняване в специално подбрани централни хотели 4*;
• Транспорт само с частни автобуси – комфорт и сигурност по време на преходите;
• 12 закуски и 6 обяда, съобразени с начина на хранене на нашите клиенти;
• Включено посещение на очарователните градчета Филандия, Саленто и Гуатапе;
• Среща с местното племе ембера в Панама и плаване в автентично дървено кану;

14 дни/12 нощувки
Дата: 22.08.2023 - 04.09.2023

Цена на човек в двойна стая при група от 16 - 18 туристи: 7 980 лв.
Цена на човек в двойна стая при група от 10 - 15 туристи: 8 450 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /22.08.2023, вторник/ СофияФранкфуртБогота
Излитане от София в 11:55 ч. за Франкфурт. Кацане в 13:15 ч. и продължение за Колумбия в 14:20 ч. Времетраене на дългия полет: 12:20 ч. Кацане на международното летище в Богота в 18:50 ч. Посрещане и трансфер до хотел EK Hotel 4*, разположен в един от ексклузивните квартали на Богота. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 2 /23.08.2023, сряда/ Богота
Закуска. Целодневна обиколка на Богота с включен обяд и дегустация на екзотични плодове, по време на която ще разкрием контраста между модерната и историческата част на колумбийската столица. Ще видим площад Пласа де Боливар и ще се разходим по старите улички на Ла Канделария с красивите колониални къщи. Ще ви покажем Катедралата, Съдебната палата, Градския съвет, Парламента и Музея на Фернандо Ботеро с творбите на талантливия творец, заедно с тези на Ван Гог, Пикасо и др. Задължителна спирка е Музеят на златото, чиито безценни колекции от 50 000 артефакта разказват за един магичен свят, изтъкан от вековни предания и несравнимо майсторство на древните златари и бижутери. Краят на деня ще посрещнем на върха на хълма Монсерат (3152 м), където ще ни отведе лифт с красиви панорамни гледки. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 3 /24.08.2023, четвъртък/ Богота – Гуатавита – Зипакира – Богота
Закуска и отпътуване на север към езеро Гуатавита, свързано с легендата за митичната страна на златото Ел Дорадо. До него ще ни отведе стръмна пътечка сред гъстата тропична растителност. Векове наред жаждата за несметни богатства водила стотици изследователи към непознати земи в търсене на изгубения златен град. Легендата разказва, че индианците муиска, обитаващи земите около днешна Богота, имали обичай да покриват тялото на вожда със златен прашец, след което при специална церемония го потапяли във водите на езерото и заедно с това хвърляли златни късове и други скъпоценности.
Следобед се отправяме към Зипакира, наричан „Белият град“ заради богатите солни мини, използвани от местните народности много преди идването на испанците. Тук на 200 м под земята миньорите са построили невероятната Солна катедрала, чиито стени са от искрящи късове полирана сол. Мястото е магично и ще се убедите в това, когато ярката дневна светлина премине в тъмен проход и неусетно се озовете пред една приказка, сътворена от светлината на лампите и блестящите солни кристали.
Връщане в Богота, свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 4 /25.08.2023, петък/ БоготаАрмения – Филандия
Закуска в хотела. Полет до градчето Армения, разположено в сърцето на най-известния регион за производство на висококачествено кафе в страната.
Отпътуване за едно от най-автентичните градчета, които ще видим в Колумбия – Филандия. Ще се разходим по цветните улици и за пореден път ще се убедим, че колумбийците са естети – дори и най-скромната къща е приказно наредена с вкус и показва уникалния стил на нейния собственик. Елегантни щрихи допълват фасадите, приказни балкони неусетно грабват погледа ни и хиляди цветя пищно увенчават сградите. Всеки детайл е красив и буди възхита. Колумбия е пълна с красота – естествена и такава, която само сръчни човешки ръце и пълно с любов сърце могат да създадат. Обяд в местен ресторант. Следобед ще се изкачим на панорамната площадка Мирадор дел Колина Илюминада с фантастична 360°-ова гледка. Трансфер и настаняване в хотел Estrella del Monte 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5 /26.08.2023, събота/ Саленто – долината Кокора
Закуска. Днес ще се отправим към известната със своите гигантски восъчни палми долина Кокора. По пътя ще наблюдаваме различни пейзажи – кафеени и бананови плантации, живописни планински върхове, огромни восъчни палми, бамбукови гори, орхидеи, бромелии и други цъфтящи тропични растения. Топлият климат превръща хълмистата земя в райска градина, пълна с живот. Ще се разходим сред невероятно красивата долина, сгушена между планински гиганти, потънала в зеленина и огласена от птичи песни. Тук е царството на восъчната палма – символът на Колумбия. Включен обяд с типични колумбийски ястия. Следобед ще разгледаме цветното градче Саленто – визитната картичка за целия кафеен регион на Колумбия. Неговите красиви балкони се открояват и оживяват централната улица Кайе Реал. Задължителна спирка от нашата обиколка е панорамната площадка Алто де ла Крус. Следва посещение на Имението Ел Окасо Саленто, където ще се запознаете с отглеждането, добива и преработката на кафето. Експертите ще ни разкажат за всички стъпки, които изминават от посяването на кафееното зърно до чашата ароматно кафе сутрин. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 /27.08.2023, неделя/ Армения – Меделин
Закуска. Трансфер до летището и ранен полет до Меделин.
Ще започнем нашата обиколка на Меделин с малкото градче Пуеблито Пайса, разположено на хълма Нутибарра, откъдето се откриват гледки към цялата околност. Павираният площад с фонтана, църквата, кметството и традиционните къщи и ресторантчета наоколо са построени тук през 1978 г. Те показват архитектурата и особеностите на постройките в този регион на Колумбия. Продължаваме към центъра с Катедралата Метрополитана и площад Пласа Ботеро, където са разположени 23 от най-известните скулптури на колумбийския творец Фернандо Ботеро.
С лифта ще се изкачим до високия квартал Санто Доминго, известен в миналото с кървавата вендета между бандите на града. В района на Комуна 13 с ескалаторите ще разгледаме многобройните графити, даващи израз на социалните възгледи и на скритата душевност на съвременните улични творци. Изкуството им е толкова истинско и неподправено, че градските власти са решили да поставят техните произведения в графата „Градска културна забележителност“.
Настаняване в хотел Diez Categor?a Colombia 4*, разположен в квартал Ел Побладо. Свободно време за вечеря.

Ден 7 /28.08.2023, понеделник/ Пиедра дел Пеньол – Гуатапе
Закуска. Днес ще се отправим към планинския регион на провинция Антиохия, където ще затаим дъх пред величествените природни гледки. Ще имаме възможност да изкачим 740-те стъпала до върха на емблематичната скала Пиедра дел Пеньол на 200 м н.в. и да се удивим на мозайката от сини заливи и зелени островчета, оформени от язовира на Гуатапе. Включен типичен колумбийски обяд в местен ресторант.
Следва разходка с лодка и разглеждане на красивото крайбрежие на Гуатапе от друга гледна точка. Денят ни ще завърши с обиколка на малкото цветно градче, което през делничните дни е доста тихо провинциално местенце, прочуто с мекия си климат и автентични къщи. Ще видим Църквата Девата от Кармен и колоритните фасади на сградите, събиращи фокуса на всеки турист с камера в ръка. Дълго ще помним вълшебната атмосфера на това градче и ще ни се иска да се връщаме отново там по калдъръмените улички с причудливите къщи.
Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

Ден 8 /29.08.2023, вторник/ Меделин – Картахена
Закуска. Полет до най-вълнуващия град на КолумбияКартахена.
Днес ще разгледаме най-високото място на Картахена – хълма Ла Попа, където монасите на Св. Августин са построили своя манастир през 1607 г. Оттук се открива прекрасна гледка към Стария град, сините води на Картахенския залив и градските стени. Продължаваме с посещение на историческия Форт Сан Фелипе, който също стратегически се издига върху хълма Сан Лазаро над сушата и над морето. Първите постройки на форта датират от далечната 1536 г. и тук испанците складирали среброто от перуанските и боливийските мини, както и златото, ограбено от инките, преди да ги отнесат към Европа. Богатствата на форта били за дълго време основна цел на пиратските набези. Интересните отбранителни съоръжения и лабиринтът от тунели ни разкриват част от тайните на испанските конкистадори.
Настаняване в хотел Nacar Curio Collection by Hilton 4*. Свободно време.

Ден 9 /30.08.2023, сряда/ Картахена
Закуска. Ще посветим деня на пешеходна разходка по автентичните улички на Стария град, пазещи духа на първите европейски заселници от преди стотици години. Ще започнем разходката от Часовниковата кула, чиито 30 м височина и атрактивен вид неизменно привлича погледите на туристите. Главен вход към историческата част на Картахена е Площадът на каляските – още една от емблемите на града. Улиците на Картахена ще ни очароват с ярките си цветове, уютните си кафенета, прекрасни арт галерии и мамещи сергии с антики и сувенири. Животът по улиците на града тече сред една великолепна амалгама от колониални сгради, примесени с републикански и италиански архитектурни елементи. Във въздуха се усеща една неподправена атмосфера на вечен празник – хората са ведри и усмихнати, а безброй пъстри цветя украсяват извивките на балконите от ковано желязо. Ще разгледаме още площад Сан Педро Клавер с Църквата от 1654 г., малкият и кокетен площад Боливар, Музеят на модерното изкуство, площад Санто Доминго и великолепната Катедрала на Картахена, построена през 16 век. Ще видим и стария затвор Лас Боведас, построен между два форта – Санта Каталина и Санта Клара. Днес килиите са превърнати в малки магазинчета за колумбийски стоки. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 10 /31.08.2023, четвъртък/ Картахена
Закуска. Свободно време за разходка по крайбрежните улици, за да имате възможност да се потопите със свое собствено темпо в еклектичната и пристрастяваща смесица от карибска и африканска атмосфера на красивия град и неговите колоритни жители. По желание целодневната екскурзия до архипелаг Росарио – група от 30 острова с плажове от фин бял пясък, коралови рифове и плътна зелена мрежа от крайбрежни мангрови гори. Този ден ще бъде посветен на карибската идилия на Колумбия – ярко слънце, лазурно синьо море, тропични палми, топли заливи и студени коктейли ще запечатат последните ни впечатления от това прелестно кътче на земното кълбо. Заради своята неповторима екосистема и ценна флора и фауна островите са обявени за национален парк. Това морско приключение ще Ви отведе до плаж Сан Педро де Махагуа на Исла Гранде, където ще Ви посрещнат с коктейл за добре дошли и ще имате свободно време спокойно да се насладите на ярките слънчеви лъчи и на топлото Карибско море. Включен обяд с типична регионална храна. По желание може да направите шнорхелинг, разходки из мангровите гори или да пробвате падълборд в залива на Омагьосаната лагуна.
Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

Ден 11 /01.09.2023, петък/ КартахенаПанама Сити
Ранна закуска. Трансфер до летище и полет за Панама Сити. Обиколката ни на Панама сити започва с посещение на Панамския канал при шлюза Мирафлорес и терасите за наблюдение към Центъра за посетители. Ще гледаме как огромните кораби преминават край нас по сложната шлюзова система и ще научим историята на Канала и на най-стария шлюз. Отправяме се към хълма Анкон, откъдето се разкрива гледка към града и красивия Панамски залив. Хълмът е най-високата точка в Панама сити - 213 м.н.в. и от него се вижда модерната част на града, колониална Панама, Моста на Америките и Панамския канал. Следобед продължаваме обиколката с пешеходна разходка в колониалното сърце на Панама сити – тук тесните калдъръмени улички и красивите европейски сгради ще ви посрещнат в обятията си, точно както са ги оставили заселниците преди 300 години. Днес Колониалният център на Панама е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Трансфер и настаняване в хотел Best Western Plus Zen 4*, централно разположен. Нощувка.

Ден 12 /02.09.2023, събота/ Панама Сити – селище на Ембера – Соберания Парк
Закуска. Този ден ще навлезем във вътрешността на Панамския провлак и ще видим земите, населявани и до днес от племето Ембера. Отправяме се на север от град Панама към езерото Алахуела, откъдето се прехвърляме на дървени канута и продължаваме по ръкавите на реките Чагрес и Пекени. Заобиколени от гъсти гори и красиви водопади неусетно ще стигнем до селището на Ембера. Тук те ще ни посрещнат топло в своите автентични къщи, ще пробваме тяхната кухня за обяд и ще се запознаем с красивите им дрехи, танци, увлекателни легенди и характерни татуировки. Най-впечатляващи са изделията и мънистените украшения, излезли изпод умелите и сръчни пръсти на жените от племето. Домакините ще ни разведат наоколо и ще ни покажат някои от растенията, които използват за храна и лекарства.
Следобед ще направим разходка в джунглата на Национален парк Соберания, основан през 1980 г. и охраняващ 220 кв.км от вторични дъждовни гори. Ще навлезем в царството на тукани, папагали, колибри, кълвачи, пеперуди, капуцини, маймуни викачи, тамарини, трипръсти ленивци, коати, агути и мравояди. В парка живеят 525 вида птици, 105 вида бозайници, 79 вида рептили и 55 вида земноводни. При късмет ще зърнем някои от тях много отблизо. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 13 /03.09.2023, неделя/ Панама Сити – Франкфурт
Закуска в хотела. Свободно време за почивка и последна разходка в града. Може да се отправите към Амадор – реновирана зона в старата част на Канала, днес място за отдих на местните жители и на гостите на града, и да разгледате емблематичната цветна сграда на Биомузея, проектиран от гениалния Франк Гери и негова първа творба в Латинска Америка. В 8-те постоянни експозиции на Биомузея ще проследите как геоложкото възникване на панамската земя разделя двата океана, свързва Северна и Южна Америка и променя завинаги света преди 3 млн. години.
Трансфер до летище и полет за Франкфурт в 18:50 ч. Продължителност на дългия полет 10:30 ч. Нощувка в самолета.

Ден 14 /04.09.2023, понеделник/ ФранкфуртСофия
Кацане на летище Франкфурт в 13:20 ч. и продължение за София в 19:15 ч. Кацане в България в 22:25 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 10 туристи;
• Краен срок за записване и събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване.
• Доплащане на екскурзията: 45 дни преди датата на отпътуване;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2000 лева на човек;
• От 01.05.2022 за влизане в Колумбия се изисква пълен курс на ваксинация ИЛИ или отрицателен PCR, направен не повече от 72 часа преди отпътуване ИЛИ отрицателен бърз антигенен тест, направен не повече от 48 часа преди отпътуване. Задължително 24 часа преди полета за Колумбия се попълва он-лайн миграционен формуляр;
• От 16.09.2022 отпадат всички COVID-19 изисквания за влизане в Панама.
• При посещение на църквите и катедралите в Колумбия жените задължително си покриват косите с шал, а мъжете свалят шапките си;??
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Колумбия и Панама хотелското настаняване е след 14:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.;
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,82 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Цените са базирани на колумбийските данъци към 01.03.2023 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Тагове

Оферти - Колумбия |  Оферти - Богота |  Екскурзии - Колумбия |  Екскурзии - Богота |  Лято в чужбина - Колумбия |  Лято в чужбина - Богота

Избрани оферти