Богота

За града

Оферти

Статии

Богота / Bogota

Богота (Bogotá) е столицата и  най-големият град в Колумбия. Със своите множество университети и библиотеки, Богота е наричана още „Атина на Южна Америка“. Градът е разположен до най-голямата безлюдна област в света.

Богота е град на контрастите и предлага на посетителите си уникални изживявания. Подгответе се да намерите баланса между новото и старото; мирното и обезумялото. Ще се сблъскате с вековни стари площади и църкви, намиращи се в сенките на небостъргачи. Богота е град с много слоеве. От международни университети до регионални офиси ма мултинационални компании.

Богота е разделен на четири секции: Южната част, която е най-бедната част на града, центъра, където се намират по-голямата част от градските и публични офиси и финансовите институции. El Occidente, където се намират основните спортни места и паркове, тук са разположени и резиденциите на средната и по – висока класа. Северната част е мястото с най-много модернизация. В нея ще намерите бутици, нощни клубове, кафенета и др.

Важна информация:

Население: 8,8 млн. жители
Валута: Песо

Транспорт

Летище
Градът се обслужва от международното летище El Dorado, където има ежедневно полети от Ню Йорк, Вашингтон, Атланта, Хюстън и много други дестинации.

За да стигнете до града от летището си вземете маршрутка или автобус.

Таксита

Такситата тук са разположени из целия град и са достъпни. Може да си вземете такси от всякъде, но има вероятност да е опасно. Можете да си извикате такси и по телефона. Няколко номера, на които можете да звъннете са 599-9999, 311-1111, 411-1111. Когато се обадите на такси, за да е сигурен, че точно вие сте повикали таксито, таксиметровия шофьор ще ви пита за код, който обикновено са последните две цифри на телефона, на който сте позвънили, за да извикате таксито.

С Transmilenio
Новите бързи автобуси на Богота са достъпни, чисти и ефикасно. С тях можете да стигнете до различни краища на града, въпреки че има няколко основни пътища, които не са покрити от  Transmilenio.

С Автобус
Частните автобуси минават по всички основни и някои странични улици и са основния транспорт на работническата класа, ученици и студенти. Тези автобуси не спират на всяка спирка, а когато искате им сигнализирате и те спират.

С Велосипед

Богота има най-голямата мрежа за велосипедни пътища в Латинска Америка, наречена Ciclorutas. По празниците и в неделите някои пътища за затворени за автомобили, така че е добър вариант да си вземете велосипед.
 

Заведения

Ресторанти
Cadaqués
Cadaqués е испанско каталунски ресторант. Там ще опитате паеля, тапас, морска храна и др. Едно хранене там ще ви излезе между 15 000 и 35 000 песос.
Адрес:Calle 119B # 5-43
Тел: +57 1 6201199

Thezera
Thezera предлага международна кухня. Там ще опитате пиле с розмарин, агнешки пържоли и други интересни ястия. Четвъртъците в това заведение се провеждат вечери Джаз на живо. Едно хранене в Thezera ще ви излезе между 12 000 и 36 000 песос.
Адрес:Cra. 5 # 117-55
+57 1 215-5290

Astrid y Gaston

Astrid y Gaston предлага вкусове от кухнята на Перу. По-добре си направете резервация, за да имате запазена маса. В противен случай може да останете без места за сядане.
Адрес: Carrera 7 No 67-64
Тел: +57 1 211-1400

Balzac
Balzac ще ви предложи френска кухня.
Адрес: Calle 83 No. 12-19
Тел: +57 1 610-5210, 610-6206


Барове и нощен живот
CHA-CHA
Един от най-добрите нощни клубове. Има невероятни гледки към града през нощта и прекрасна тераса, на която да пиете питието си.
Адрес: Cra. 7 No 32-16
Тел: 350-0202

Gnoveva
Много евтино. Ниските цени, музиката и хората са страхотни.
Адрес: Calle 84 Bis No 14A-08

Kubiko Bar

Този бар предлага вносни бири и страхотни коктейли. Има също и диджей, който пуска най-новата електронна музика.
Адрес: Carrera 12A No 83-49
Тел: +57 1' 236-1613

Шопинг

Молове
Santa Fe
Един от най-новите молове в Богота и май-големият в Южна Америка. Разположен е точно до гарата Portal del Norte Transmilleni. Има разнообразие от магазини, дизайнерски студиа и заведения с разнообразна храна.

Unicentro
Много модерен мол със западни магазини. Разположен е на Carrera 15 между Calles 120 и 127.

Забележителности около Богота

Избрани оферти