Начало / Екскурзии / Екскурзии - Билбао

Екскурзия в Страната на Баските

Номер на оферта

/

238138

Дати & цени

30 април 2024 г. - Цена от 2980 лв.
28 август 2024 г. - Цена от 2980 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Мюнхен – Билбао – Мюнхен – София с Lufthansa с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и 1 малка раница или дамска чанта;
• 6 нощувки със закуски в централни хотели 4*;
• Всички трансфери и турове с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи;
• Опитен водач-преводач;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г. с покритие 10000 евро.

Цената не включва

• Допълнителни екскурзии по програма: заявяват се и се заплащат предварително;
• Регистриран багаж по полетите на Луфтханза: 98 лв. за един брой до 23 кг в двете посоки (заплаща се заедно с допълнителните екскурзии);
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 евро на човек на ден);
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 75 г.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Гарантирана група с предплатени групови самолетни билети;
• Включено посещение на Витория-Гастейс, Аранцацу, Доностия-Сан Себастиан, Зумая и Билбао;
• Възможност за 3 допълнителни тура, според вашите интереси, с които ще се докоснете по-пълно до магията на това красиво кътче от Европа;
• Авторска програма, базирана на опита ни в Испания.


7 дни/ 6 нощувки
Дати: 30.04 - 06.05.2024
28.08 - 03.09.2024

Цена на човек в двойна стая: 2 980 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1 /30.04.2024, вторник/ СофияМюнхенБилбаоВитория-Гастейс
Излитане от летище София в 06:00 ч. за Мюнхен. Кацане в 07:00 ч. Продължение за Испания в 08:35 ч. Кацане на летище Билбао в 10:50 ч. Посрещане и трансфер до град Витория-Гастейс. Настаняване в хотел Silken Ciudad de Vitoria 4*. Пешеходна разходка в Стария град с местен екскурзовод. Нощувка.

Ден 2 /01.05.2024, сряда/ Витория-Гастейс
Закуска и свободно време за разглеждане на забележителностите на баската столица. Витория-Гастейс ще ви изненада приятно със своите усмихнати и гостоприемни жители, запазени исторически сгради и църкви, арт галерии, великолепен Стар град с десетки ресторанти и барове за хапки пинчо.
По желание може да се включите в Еднодневен тур до Ла Гуардия и Риоха. Посещават се две винарни, където ще научите повече за престижа, майсторството и вековната традиция на местните винари. Именно тук се произвеждат едни от най-високо ценените вина в Европа. Ще имате възможност да дегустирате специални бели и червени вина във винарна Marqu?s de Riscal в градчето Елсиего – една от най-ексклузивните сгради в Испания, проектирана от прочутия Франк Гери. По време на екскурзията ще посетим и Солниците на Аняна, където производството е започнало преди повече от 7000 години. Ще имаме свободно време за обяд в най-красивия средновековен град в Ла Риоха – Ла Гуардия. Връщане в хотела и нощувка. Доплащане за тур в Риоха: 137 € на човек при група от 12 записани.

Ден 3 /02.05.2024, четвъртък/ Витория-Гастейс –Доностия-Сан Себастиан
Закуска. Отпътуване на север към планините Аизкорри и разглеждане на едно от скритите съкровища на Страната на баските – францисканското Светилище на Девата от Аранцацу, разположено на ръба на скален отвес. . Аранцацу оцелява след три огромни пожара през 1553 г., 1622 г. и 1834 г. Поради огромното му значение, местните хора винаги го възстановяват и възраждат като феникс.
Продължаваме за най-известния курортен град в Страната на баските Сан Себастиан. Ще разгледаме плажовете и класическата архитектура на града и ще се разходим в неговата стара част.
Настаняване в хотел Silken Amara Plaza 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 4 /03.05.2024, петък/ Доностия-Сан Себастиан
Закуска. Свободен ден за разходка из красивия град или по желание допълнителна еднодневна екскурзия до Френската част на Страната на баските с посещение на Сен Жан де Луз, Ондаррибия и Биаритц. В красивия крайбрежен град Сен Жан де Луз през 1660 г. се състои сватбата на френския крал Луи XIV. Биаритц е градът на сърфистите, на дизайнерските бутици и на елегантните крайбрежни променади. На връщане ще се насладите и на лежерна пешеходна разходка по чаровните улички на граничното рибарско градче Ондаррибия, прочуто с пиратите и китоловците си.
Доплащане за тур до Биаритц, Сен Жан де Луз и Ондарибия: 98 € на човек при група от 12 записани. Връщане в хотела в Сан Себастиан и нощувка.

Ден 5 /04.05.2024, събота/ Доностия-Сан СебастианБилбао
Закуска. Отпътуване покрай фантастичното крайбрежие със спирка в приказното селце Зумая с невероятните клифови скали с фосили отпреди 100 млн. години.
Продължение за Билбао – главен град и индустриален център на Страната на баските. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в Стария град, където историята нашепва от всеки ъгъл за отминалите събития край бреговете на река Нервион, а днес си дават среща модерните творения на Сантяго Калатрава и Филип Старк.
Настаняване в хотел Ercilla 4*. Следобед, придружени от местен екскурзовод ще разгледаме блестящия титаниев шедьовър на Франк Гери – футуристичния Музей Гугенхайм. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 6 /05.05.2024, неделя/ Билбао
Закуска. Свободно време в Билбао. По желание целодневна екскурзия до историческия град Герника и Западното Бискайско крайбрежие. Герника векове наред е бил важен политически център за баските. Историческите военни действия от 1937 г. вдъхновяват Пабло Пикасо да нарисува едноименната картина, в която той пресъздава ужасите на войната със своя уникален експресивен стил. Ще посетим крайбрежното градче Бермео, прочуто с цветните си сгради и рибарските си истории. Славата на баските китоловни кораби и на техните трансатлантически пътешествия живее и до днес.
Най-голямата атракция за деня е гледката към Параклиса на Сан Хуан Гастелугаче. Титаничните усилия на древните зидари и каменоделци са увенчани с успех и ние ще имаме уникалната възможност да видим извитата като змия снага на стария каменен мост, който свързва сушата и острова с параклиса.
Обиколката ни на Страната на баските ще продължи с още красиви панорами и ще спрем за фото стоп пред Бискайският мост. Построеният през 1893 г. висящ мост е инженерно дело за времето си и през 2009 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО.
Доплащане за тур до Герника и Западното Бискайско крайбрежие: 98 € на човек при група от 12 записани.
Връщане в хотела в Билбао и нощувка.

Ден 7 /06.05.2024, понеделник/ БилбаоМюнхенСофия
Закуска. Свободен преди обед за последна разходка и пазаруване в Билбао. Трансфер до летище и полет за Мюнхен в 15:10 ч. Кацане в Мюнхен в 17:20 ч. Продължение за България в 20:10 ч. Кацане на летище София в 23:00 ч.


=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Краен срок за събиране на групата: 60 дни преди отпътуване;
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 14 туристи, при по-малка група е необходимо доплащане;
• Необходими документи за записване: данни от паспорт/лична карта с валидност 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 1500 лева на човек;
• Пълно плащане на екскурзията и доп. мероприятия: 45 дни преди отпътуване;
• При влизане в Испания не се изисква виза;
• В Испания хотелите настаняват туристи след 14:00 ч., а освобождаването е 11:00 ч;
• Цените са базирани на испански данъци към 30.06.2023, и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Билбао |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Билбао |  Великден 2024 - Испания |  Великден 2024 - Билбао

Избрани оферти