Начало / Екскурзии / Екскурзии - Манила

Екскурзия във ФИЛИПИНИТЕ - Приключенска програма

Номер на оферта

/

230807

Дати & цени

16 февруари 2025 г. - Цена от 6450 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Манила – Истанбул – София с Турски авиолинии с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг и ръчен багаж 8 кг;
• Самолетни билети за вътрешните полети Манила – Думагете; Себу – Корон; Корон - Манила с включени летищни такси, чекиран багаж от 20 кг и ръчен багаж 7 кг;
• Ферибот Думагете – Сикихор, Сикихор – Бохол и Бохол – Себу;
• 10 нощувки със закуски в специално подбрани хотели с отлични локации;
• 2 обяда по време на тура с лодка на остров Корон и на круиза по река Лобок на остров Бохол;
• Всички трансфери и турове по програма;
• Входни такси на посещаваните обекти и националните паркове;
• Водач-преводач с опит по тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г.

Цената не включва

• Доплащане за единична стая: 750 USD;
• Целодневна екскурзия до остров Апо с възможност за плуване с костенурки: 140 USD на човек при мин. 10 туристи;
• Целодневна екскурзия до остров Памилакан с възможност за наблюдение на делфини и китове: 120 USD на човек при мин. 10 туристи;
• Целодневна екскурзия до оризовите тераси на остров Бохол и посещение на водопад: 110 USD на човек при мин. 10 туристи;
• Вечеря в Манила с традиционно танцово шоу: 75 USD на човек при мин. 10 туристи;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 долара на човек на ден).

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Най-подходящото време за посещение на Филипините и идеална възможност да натрупате слънчев тен и летни емоции през студените зимни месеци в България;
• Посещение на три от най-хубавите острови от филипинския архипелаг – мистичния остров Сикихор, обявения от ЮНЕСКО за тропически геопарк Бохол и перлата в короната на Филипините Корон;
• Включен най-добрият морски тур в Корон – кристална вода, екзотични риби, приказни лагуни и зашеметяващи природни гледки;
• Включена обиколна екскурзия на остров Бохол, където ще видим: един от най-малките примати в света – филипинския дългопет; причудливите Шоколадови хълмове и махагоновата гора, която изглежда като тунел към друго измерение;
• За любителите на шнорхелинга и подводния свят – възможност за плуване с морски костенурки, китови акули и пасажи бляскави сардини.


ДАТИ:
16.02 – 28.02.2025

Цена на човек в двойна стая при група от мин. 14 туристи - 6450 лева

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /16.02.2025, неделя/ СофияИстанбул
Излитане от летище София в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 00:15 ч. Престой 5 ч. и 20 мин. Продължение за Манила в 05:35 ч сутринта. Продължителност на полета 12 часа.

Ден 2 /17.02.2025, понеделник/ ИстанбулМанила
Кацане на международното летище Ниной Акино в Манила в 21:25 ч. местно време. Посрещане и трансфер с частен автобус до хотел City Garden Grand Makati 5*. Нощувка.

Ден 3 /18.02.2025, вторник/ Манила – Думагете
Закуска в хотела. Трансфер до летище за директен полет до град Думагете на остров Негрос (продължителност на полета 1:30 ч.). Трансфер до пристанището на Думагете, откъдето ще вземем ферибот до остров Сикихор (45 мин.).
Посрещане, трансфер до хотел Coco Grove 3+* и настаняване в стаи Deluxe с изглед към градината на хотела. Хотелът е единственият курортен комплекс на острова и разполага със собствен плаж. Точно пред него има голяма защитена територия с коралов риф, където кипи изобилен морски живот. Нощувка.

Ден 4 /19.02.2025, сряда/ Сикихор
Закуска в хотела. Днес е ден за почивка на искрящо белия пясъчен плаж на хотела, коктейли в сянката на палмите, шнорхелинг в морето пред хотела, където се намира защитена територия от 7 хектара коралов риф и съзерцаване на магичния залез над океана, чиято красота ще ни остави без дъх.
За любителите на водните приключения, предлагаме допълнителна екскурзия срещу заплащане до остров Апо, който предлага едно от най-добрите изживявания за гмуркане с шнорхел в света и е дом на местни морски костенурки!

Ден 5 /20.02.2025, четвъртък/ Сикихор – Бохол
Закуска в хотела. Сутринта ще прекараме лежерно под сянката на палмите или плувайки с морските обитатели в кристалните води.
В ранния следобед трансфер до пристанището и ферибот до остров Бохол.
Посрещане и настаняване в хотел Mithi Resort & Spa 3+*, разположен на брега на морето на прилежащия чаровен остров Панглао – едно от десетте най-добри места за гмуркане в света. Нощувка.

Ден 6 /21.02.2025, петък/ Бохол
Закуска в хотела. Този ден предстои да опознаем остров Бохол по суша. Обиколката започва с преминаване през величествената махагонова изкуствена гора по пътя към Шоколадовите хълмове, уникална географска формация от 1268 конусовидни земни образувания, които приличат на гигантски шоколадови трюфели, които приканват да бъдат изядени. След това ще посетим един от най-старите католически храмове в страната – църквата Баклайон, направена от коралов камък. Въпреки тежките поражения след земетресението през 2013, църквата вече е възстановена и отворена за посещение. Ще отделим време за Центъра за животни и ще се срещнем със симпатичния дългопет.
Разходка из острова ни отвежда до Blood Pact Shrine - мястото на историческия кръвен договор, който испанският изследовател Мигел Лопез де Легазпи и вожда на Бохол Дату Сикатуна сключват тук на 16 март 1565 г.
След това ще се качим на борда на лодка и ще плаваме по изумрудените води на река Лобок докато се наслаждаваме на вкусен обяд и тъкмо преди да тръгнем обратно към хотела, на платформа в реката местни момичета, облечени в традиционни носии, ще ни порадват с песни и танци. Нощувка.

Ден 7 /22.02.2025, събота/ Бохол
Закуска в хотела. Почивка на красивия пясъчен плаж до хотела или възможност за допълнителна екскурзия по желание и срещу заплащане, по време на която ще посетим остров Памилакан и ще имаме възможност да видим игривите филипински делфини.
Рано сутринта се качваме се на борда на моторизирана лодка и се отправяме към морските води югоизточно от Тагбиларан. Водите около острова са дом на поне 6 вида китове и делфини. Ще плуваме и ще се гмуркаме с шнорхел в синьозелените води около остров Памилакан, ще направим обиколка на селището, за да се потопим в местния бит и ще имаме обяд-пикник на плажа.

Ден 8 /23.02.2025, неделя/ Бохол
Закуска в хотела. Ден за почивка или допълнителна екскурзия по желание и срещу заплащане, по време на която ще посетим оризовите тераси на Кадапдапан и водопад Кан Умантад. По това време на годината оризът е зелен и сочен и е празник за очите и душата да се наблюдават терасите. След кратък преход до 20-метровия водопад ще ни се открие една наистина величествена гледка, заради която си струва допълнителната разходка. И след като сме там, заслужено ще се потопим в прохладната вода и ще си направим безплатен масаж на гърба под струите на водопада.
Остров Панглао предлага още интересни възможности за гмуркане и шнорхелинг, за които ще Ви разкаже повече на място водача на екскурзията. Нощувка.

Ден 9 /24.02.2025, понеделник/ Бохол – Корон
Закуска в хотела и трансфер до пристанището, за да се качим на ферибот до остров Себу (2 часа), откъдето ще летим с директен полет до остров Корон (продължителност на полета 1:30 ч.). Трансфер и настаняване в хотел Tag Resort Coron 4*. Нощувка.

Ден 10 /25.02.2025, вторник/ Корон
Закуска в хотела. Трансфер до кея и качване на борда на нашето корабче. Целодневната екскурзия включва много красота и забавление около остров Корон. Денят ще започне с посещение на символа на Корон – езерото Каянган. След кратко изкачване, ще се озовем на върха на клифова скала, откъдето ще се насладим на прекрасната гледка към езерото. В рамките на деня ще посетим още пленителните лагуни Близнаци, свързани с подводен пасаж, кораловата градина при рифа Смит – един от най-красивите на Корон, белия пясъчен плаж Си Уай Си и плаж Банул. Обядът се сервира на плажа и включва пресни морски продукти с разнообразни гарнитури. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 11 /26.02.2025, сряда/ Корон – Манила
Закуска. Трансфер до летището и полет за Манила.
Настаняване в хотел City Garden Grand Makati 5*. Следва панорамна обиколка на града. По време на тура ни ще се разходим по павираните улички на спокойния исторически квартал Интрамурос – свидетел на испанското присъствие тук. В миналото Манила била колониален център на испанската търговска и църковна власт. Високите стени на испанското укрепление и Форт Сантяго са перфектно запазени и до днес. Ще разгледаме Катедралата на Манила, Парк Ризал и Каса Манила.
Вечерта по желание вечеря в местен ресторант в сърцето на Интрамурос с традиционно танцово шоу. Ако имате желание и вие може да се включите в танците на сцената! Връщане в хотела и нощувка.

Ден 12 /27.02.2025, четвъртък/ МанилаИстанбул
Закуска в хотела. Свободно време в Манила. Трансфер до летище и полет за Истанбул в 21:35 часа. Продължителност на полета 12:30 ч.

Ден 13 /28.02.2025, петък/ ИстанбулСофия
Кацане в Истанбул в 05:55 ч. и продължение за София в 08:50 ч. Престой в Истанбул 2:55 ч. Кацане в България в 09:10 ч.


=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна за група от минимум 14 туристи. При по-малък брой се доплаща съобразно броя на записаните;
• Краен срок за събиране на групата: 01.11.2024;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 3000 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 20.12.2024;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Във Филипини хотелите настаняват туристи след 15:00 ч., а освобождаването е преди 12:00 ч.;
• Храната е прясно приготвена директно на място и тук се практикува принципа на азиатците да споделят общи плата.
• Цените са изготвени при курс: 1 щатски долар=1,80 лева и при промяна на валутния курс на долара към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
• Всички турове зависят от метеорологичните условия на островите и е възможно последователността на дневната програмата да бъде променена на място;
• Цените са базирани на местни данъци към 15.05.2024 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените.

Тагове

Оферти - Филипините |  Оферти - Манила |  Екскурзии - Филипините |  Екскурзии - Манила |  Екзотична почивка 2024 - Филипините |  Екзотична почивка 2024 - Манила

Избрани оферти