Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бордо

Франция: тур до Андора и разходка до Лурд, Биариц, Бордо и Тулуза

Номер на оферта

/

229270

Дати & цени

25 юли 2024 г. - Цена от 2365 лв.

Цената включва

самолетен билет на BULGARIA AIR с летищни такси
1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой малък ръчен до 10 кг+дамска чанта/раничка
транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Барселона, 1 – в По, 1 – в Байон, 3 – в Бордо, 1 – в Тулуза
туристическа програма: разходка в Андора ла Веля, посещение на град По и град Лурд, разходка в Байон, Биариц и Аркахон, обиколка на Бордо и Тулуза, спирка на дюната Пила и за разходка в Нерак и Ажен
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR за лица до 70 г.
водач-екскурзовод от агенцията

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата
градска такса в хотелите – от 2.00 ЕUR-2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията в хотелите/
бакшиши за шофьор и екскурзовод /заплащат се на място/

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия до Югозападна Франция.

ФРАНЦИЯ – ПОСЕЩЕНИЕ НА АНДОРА И РАЗХОДКА ИЗ ЮГОЗАПАДНА ФРАНЦИЯ /АКВИТАНИЯ/ С ПРЕЛЕСТНИТЕ ГРАДОВЕ ПО, ЛУРД, БИАРИЦ, БОРДО И ТУЛУЗА

Маршрут: СофияБарселонаАндора ла Веля – По – Лурд – Байон - Биариц – Аркахон - Бордо - Ла Рошел – Бордо – Нерак – Ажен – ТулузаБарселонаСофия

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски

ДАТА: 25.07.2024 г.

ЦЕНА на човек с включени летищни такси: 2365 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Не толкова познатата ви част на Франция крие в себе си много изненади от различен характер:
гало-романско и средновековно историческо наследство, съчетано със съвременност.
Тук ще опитате едно от най - хубавите вина „Бордо
и ще похапнете прекрасно козе сирене, ще дегустирате коняк в едноименното градче,
ще се насладите на морски дарове,
ще се качите на най - голямата дюна, ще преминете през китни селца и живописни райони,
повлияни от културата на баските и французите, ще отделим място
и на духовното в поклонническия Лурд и всеки ще намери по нещо за себе си.
Тръгваме, елате с нас...

------------------------------

ПРОГРАМА

1 ден София - Барселона
Директен полет на BULGARIA AIR в 17.00 ч. за Барселона. Кацане на летище Ел Прат в 18.55 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден БарселонаАндора ла Веля - По
Закуска. Отпътуване към малката държава Андора, разположена на средна надморска височина от 2000 м, скътана в пазвите на Пиринеите, предлагаща прекрасни гледки към заобикалящите я върхове. Спирка в столицата Андора ла Веля с възможност за пазаруване в безмитната зона или за посещение на галерии и музеи, свързани с историята и културата на страната, а за гастрономите – възможност да опитат местни специалитети с високо качество. Продължаваме по северния склон на планината към френският град По - родния град на Хенри IV. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден По – Лурд - Байон
Закуска. Туристическа програма в По: замъка на По от епохата на Средновековието, разходка из парковете и живописните улици на града. Отпътуваме към поклонническия Лурд. Тук ще посети една от най - големите забележителности на Франция - пещерата Месабиел със статуята на Дева Мария. Продължаване за очарователния Байон. Вечерна разходка из френската столица на баските. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден Биариц – Аркахон - Бордо
Закуска. Отпътуване за Биариц – един от най - известните балнеоложки курорти на атлантическото крайбрежие на Франция. Туристическа програма: разходка по крайбрежния булевард, който е с около 6-километрова плажна ивица. Забележителност е фарът - символ на града, рибарското пристанище, луксозните хотели, музеи и галерии. Следващата спирка за фотопауза е на най - голямата дюна в Европа с височина 100 м /дюната Пила/, която се намира в близост до живописното селище Аркахон, в което се предвижда време за кратка разходка и кафе пауза. Продължаваме към Бордо. Настаняване в хотел в Бордо. Нощувка.

5 ден Бордо
Закуска. Този ден е посветен на столицата на Аквитания. Бордо е пристанище, разположено на естуара на р. Гарона, културен и университетски център с архитектурни паметници, превърнали го в част от световното културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО. Туристическата обиколка започва от модернистичния музей на виното /спирка за снимка /, продължаваме с Катедралата Сент Андре, сградата на театъра, стария квартал Св.Петър. В свободното време можете да се разходите по десния бряг на Гарона или в някой от многобройните паркове, които са неразделна част от туристическата обиколка, както и да опитате някои от многобройните специалитети на града и региона, като например започнете с плато от морски дарове, агнешко с боб или агнешко с трюфели, полети обилно с вино, а за десерт – канелите или захаросани лешници. Нощувка.

6 ден Бордо – Ла Рошел – Бордо
Закуска. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия. В този ден ви предлагаме екскурзия до Ла Рошел - старо рибарско и търговско селище от XII век, разположено на Атлантика. Градът е интересна смесица между Средновековие и Ренесанс, с улици, покрити с арки от XVIII век, разходката по които е истинско удоволствие. Връщане в Бордо. Нощувка.

7 ден Бордо – Нерак – Ажен – Тулуза
Закуска. Довиждане, Бордо! Първа спирка по маршрута в живописното градче Нерак със средновековния замък, в който Арни IV прекарва летата си. Продължаване за Ажен, разположен на р. Гарона, един от най - известните винарски центрове в района, предлагащ много исторически и съвременни забележителности, сред които Доминиканският манастир Нотр-Дам-де-Жакобен от XIII век /днес галерия/. В Ажен има голям Музей на художествените изкуства, в който е изложена богата колекция на Гоя. Свободно време и отпътуване за Тулуза – космополитен град, съчетал вкуса на отминалите векове и авантюризма на бъдещето. Град с характерен културен чар, доказани качества в гастрономията, изкуството, архитектурата и градския дизайн. Тулуза е богата на множество исторически, архитектурни и религиозни съкровища. Сред тях са Базиликата и площад Капитол, около които са разположени културните институции на града: Народният театър, сградата на Операта и симфоничният оркестър, площад Кръстът на Тулуза. Разходката под чинарите около Канал дю Миди е истинско удоволствие. Освен че свързва Тулуза със Средиземно море, този канал е и в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Нощувка.

8 ден Тулуза - Барселона
Закуска. Свободно време до обяд за разходка и последни покупки. Трансфер до летище Ел Прат в Барселона за полет за София в 19.45 ч. Кацане на аерогара София в 23.30 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая – 760 лв.
медицинска застраховка над 70 г. до 85 г. – 20.00 лв.
повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Намаление за: дете до 11.99 год. с един възрастен в стая – 220 лв.

Забележка: настаняването в тройни стаи подлежи на допълнително препотвърждение.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Испания и Франция.

Начин на плащане: депозит - 900 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.

Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за туристически пакет.

=============================================================

Допълнителни екскурзии /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет:

еднодневна екскурзия до Ла Рошел – 55 EUR при мин. 15 туристи /цената включва транспорт и водач, входните такси се заплащат отделно и на място/.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Бордо |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Бордо |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Бордо

Избрани оферти