Оферта номер: 229933

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ НОЕМВРИ 2019 и ФЕВРУАРИ 2020

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Тел Авив и Екскурзии в Израел.

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ НОЕМВРИ 2019 и  ФЕВРУАРИ 2020
от 1925 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
• самолетен билет София – Тел Авив с „Wizz air”;
• самолетен билет Акаба – София с „Ryanair”;
• летищни такси;
• 1 бр. салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см и 1 бр. салонен багаж с размери 40х30х20 см;
• 6 нощувки със закуски и вечери;
• 1 обяд в Петра;
• описаната програма;
• посещение на кибуц;
• сафари с джипове във Вади Рум;
• слушалки за целия престой;
• сертификат за хаджийство;
• входни такси за обектите по програмата и лифт до крепостта Масада;
• екскурзоводско обслужване на български език;
• трансфери по програмата;
• транспорт с автобус;
• водач-придружител;
• йорданска туристическа виза;
Цената не включва
• Чекиран багаж до 20 кг. в двете посоки;
• медицинска застраховка;
• застраховка "Отмяна на пътуване";
• бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (5 USD на турист на ден);
• разходи от личен характер.
Екскурзията е седемдневна и включва 2 нощувки във Витлеем, 2 нощувки със закуски и вечери в Тиберия при дата на отпътуване 18.11.2019 или 2 нощувки със закуски и вечери в Назарет при дата на отпътуване 10.02.2020, 1 нощувка със закуска и вечеря в Аман, 1 нощувка със закуска и вечеря в околности на Петра, 1 обяд в Петра и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Тел Авив, Лод, Витлеем, Йерусалим, Масада, Мъртво море, кибуц в района на Мъртво море, Назарет, планината на блаженствата, Табха, Кана Галилейска, Капернаум, Джераш, Аман, Мадаба, планината Небо, Монреал, Петра, Вади Рум, Акаба. Настаняването е в хотели три звезди. Лети се с директни полети СофияТел Авив на авиокомпания „Уиз Еър“ и АкабаСофия на авиокомпания „Райън Ер“ - пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, 1 бр.салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см и 1 бр. салонен багаж до 10 кг с размери 40х30х20 см. Вътрешните трансфери в Израел и Йордания се извършват с автобус.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 06.35 ч. – отпътуване от София с полет на авиокомпания Wizz Air за Тел Авив. 09.05 ч. – пристигане на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. Панорамна обиколка на Тел Авив – пл. „Дизенгоф“, пл. „Ицхак Рабин“, крайбрежния булевард. Разглеждане на стария град Яфо, пристанището, църквата „Св. Петър“, парка Ха Писга с прекрасна гледка към залива и Тел Авив. Отпътуване за Лод. Посещение на църквата „Свети Георги“, където се съхраняват мощите на светеца. Отпътуване за Витлеем. Посещение на църквата „Рождество Христово“, построена през IV век от император Константин Велики на мястото, на което се е родил Исус Христос. Настаняване. Вечеря. Нощувка във Витлеем.
ВТОРИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Йерусалим – Елеонския хълм или Маслиновата планина - важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, християнството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим; хълма Скопий – историческо място, от който също ще видите чудна панорама към Йерусалим; Гетсиманската градина, посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието, посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която, според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гроба на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица; разходка из стария Йерусалим – арменския квартал, еврейския квартал – синагогата „Лев Хурва“, Стената на плача, „Виа Долороса“, мюсюлманския квартал със стария сук, християнския квартал – посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб; посещение на Голгота – мястото, на което е бил разпнат Исус Христос; разходка по римското кардо (основната ос север – юг на античния град); посещение на Давидовия град – най-старата част на Йерусалим с гроба на цар Давид и Сионската горница – мястото, на което се счита, че се е състояла Тайната вечеря; посещение на планината Сион с бенедиктинския манастир „Успение Богородично“, построен на мястото, където, според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за крепостта Масада - последната еврейска крепост, завладяна от римляните. Посещение на крепостта (изкачване с лифт), разположена на възвишение, от което се открива прекрасна гледка към Мъртво море. Продължаване към Мъртво море. Кратък престой на брега на Мъртво море с възможност за къпане. Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото, на което се предполага, че Св. Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус Христос. Отпътуване за Тиберия/Назарет. При дата на отпътуване 18.11.2019 настаняването е в Тиберия. При дата на отпътуване 10.02.2020 настаняването е в Назарет. Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Назарет – мястото, на което Св. Богородица е получила Благата вест, че ще роди Спасителя и градът, в който Исус Христос е прекарал по-голямата част от живота си на Земята. Посещение на Планината на блаженствата, откъдето се открива прекрасна гледка и се вижда цялото Галилейско езеро. Посещение на Табха, място, разположено на северозападния бряг на Галилейското езеро, където, според библейската традиция, се е случило Чудото с умножаването на хлябовете (когато Исус Христос успява със седем хляба и няколко риби да нахрани над 3000 човека). Посещение на Кана Галилейска, легендарното селище, където, по времето на една бедняшка сватба, Исус, по молба на Св. Богородица, превръща водата във вино, за да избави домакините от неловката ситуация да нямат с какво да почерпят гостите си. Посещение на Капернаум – древната синагога, в която е проповядвал Исус Христос и къщата на Св. Петър. Панорамна гредка към Голанските възвишения. Посещение на кибуц. Завръщане в хотела в Тиберия при дата на отпътуване 18.11.2019 /Назарет при дата на отпътуване 10.02.2020. Вечеря. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Йордания. Посещение на Джераш – един от най-добре запазените римски градове в света. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, хиподрума, форума, театъра, храма на Зевс, нимфеума. Отпътуване за Аман – столицата на Йордания. Посещение на цитаделата, джамията „Абу Дервиш“. Разходка по улица „Рейнбоу“ – живописно място с много кафенета и ресторанти. Настаняване в Аман. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Мадаба и посещение на православната църква „Св. Георги“, прочута със запазената на пода й пъстроцветна мозайка от VI век, представляваща географска карта на региона. Посещение на планината Небо – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Отпътуване за прочутия замък на кръстоносците Монреал - на арабски Шобак, който е построен в началото на XII в. Отпътуване за Петра (Вади Муса). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатеите. Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Обяд. Отпътуване за Вади Рум - уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Отпътуване за Акаба. Разглеждане на града. Трансфер до летището в Акаба за полет на авиокомпания „Райън Ер“ за София в 21:05 ч. Кацане на летище София в 00:25 ч. (на следващия ден).

ДАТИ И ЦЕНИ:

18.11.2019 – 24.11.2019
10.02.2020 – 16.02.2020


Цени на човек в лева според настаняването при дата на отпътуване 18.11.2019 – 24.11.2019:

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на възрастен в двойна стая 1979 лв. 2079 лв.
Цена на трети възрастен в стая** 1979 лв. 2079 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2 възрастни 1689 лв. 1769 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 2397 лв. 2497 лв.
Доплащане за 20 кг чекиран багаж в двете посоки 132 лв. 132 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 30.06.2019
**Настаняването на 3-ти възрастен в стая е на допълнително легло


Примерни хотели по програмата при дата на отпътуване 18.11.2019 – 24.11.2019:
Витлеем: Christmas Carols hotel*** или подобен;
Тиберия: Astoria hotel*** или подобен;
Аман: Rum *** или подобен;
Петра/околности: La Maison *** или подобен;


Цени на човек в лева според настаняването при дата на отпътуване 10.02.2020 – 16.02.2020:

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на възрастен в двойна стая 1925 лв. 2025 лв.
Цена на трети възрастен в стая** 1925 лв. 2025 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2 възрастни 1635 лв. 1715 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 2265 лв. 2365 лв.
Доплащане за 20 кг чекиран багаж в двете посоки 132 лв. 132 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 01.10.2019
**Настаняването на 3-ти възрастен в стая е на допълнително легло


Примерни хотели използвани по програмата при дата на отпътуване 10.02.2020 – 16.02.2020:

Витлеем - Hotel Paradise*** ;
Назарет - Hotel Mary`s Well *** ;
Аман – Rawa Hotel Suites ***;
Район на Петра – Hotel Edom ***

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,7 лв. за щатски долар към 15.04.2019 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Забележка: Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Местна Валута: Израелски шекел и Йордански динар

Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Израел и Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от дата на пътуване. Туроператорът съдейства за издаване на Йорданска туристическа виза.
Нова Година в Израел с полет от Варна
от 1675 лв.
Нова Година в Израел с полет от Варна
5 нощувки
Самолет
Израел - Експрес Хаджия - 3НВ - 01.11.2020г.
от 1118 лв.
Израел - Експрес Хаджия - 3НВ - 01.11.2020г.
3 нощувки
Самолет
Тел Авив
Хотели - Тел Авив Забележителности - Тел Авив
Музей на еврейската Диаспора
Нови забележителности: Огромен аквариум в Йерусалим
Алея на праведните в Йерусалим