Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Израел - Свещената земя - 4 дни от 19.03.2020 г.

Номер на оферта

/

231555

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Тел Авив-София с полет на авиокомпания Wizz Air с включен 1 бр. ръчен багаж с размери до 40x30x20 см, до 10 кг;
3 нощувки със закуска и вечеря в района на Тел Авив в хотел 3*
Всички екскурзии и входни такси описани в програмата
Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
Екскурзовод на български език.
слушалки по време на туровете
Сертфикат за хаджийство
водач, придружаващ групата по време на целия престой

Цената не включва

Бакшиши за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място),
Лични разходи
1 регистриран багаж до 20 кг - 120 лева в посока
Wizz Priority, цена от 50 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: един допълнителен багаж на колелца (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg)
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ над 65 г. - 10 лв.
трансфер от Бургас до София и обратно – 60 лв.

Програма на пътуването

ИЗРАЕЛ - СВЕЩЕНАТА ЗЕМЯ

СОФИЯ – ТЕЛ АВИВ – ЯФО –ЙЕРУСАЛИМ - ВИТЛЕЕМ - ЮДЕЙСКА ПУСТИНЯ — МЪРТВО МОРЕ - ТЕЛ АВИВ – СОФИЯ

4 дни / 3 нощувки

С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРАНСФЕР ОТ И ДО БУРГАС

ДАТА: 19.03 - 22.03.2020 г.-Потвърдена дата

ЦЕНА на човек: 1250 лв.

ТЪРСИМ ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН Полет от София в 06.50ч. за Тел Авив. Пристигане в Тел Авив в 09.20ч.Панорамна автобусна обиколка на Тел Авив: Вторият по големина град в Израел, дълги години изпълнявал функциите на столица на страната. Сравнително млад град – едва на 100 години, той е обявен през 2003 г. от ЮНЕСКО за обект на световното наследство. Рамат Ган – кварталът на богатите; "Белият град" – известен квартал в Тел Авив. Пешеходна разходка в стария град Яфо,който е сред най-важните пристанища на Древен Израел и от най-старите селища в света. Такава богата история има своя отпечатък не само върху външния вид на града, но и върху неговата атмосфера. Град с много легенди и зашеметяващи пейзажи. Разходка по тесните стръмни улички на стария град, толкова обичани както от местните, така и от туристите.Отпътуване за нощувка в Тел Авив. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН Закуска. Панорамна обиколка на Йерусалим.
Посещение на Гетсиманската градина с „Църквата на всички нации“, в която се намира камъкът, от който Иисус произнасял своите молитви и предателството на Юда. Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата с гледка към стария град и златния купол на Храмовия хълм, църквата с гроба на Дева Мария с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска. Ще продължим към планината Сион, за да посетим Францисканската църква. Тук се намира и гробът на св.цар Давид и Стаята на Тайната вечеря. Това е и мястото където апостолите се събраха с Богородица след Възнесението, за да чакат слизането на Светия Дух на Петдесятница. Следва Стената на плача-останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи.
Еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид,мюсюлманския квартал, християнския квартал.
След това ще преминем по пътя на страданието„Виа Долороса“-улицата, по която Иисус е вървял с кръста към Голгота. Посещение на Божи гроб и Голгота – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването /на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста/ и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН Закуска. Посещение на църквата „Рождество Христово“ във Витлеем-родното място на Иисус . Витлеем е люлката на библейската история и е еднакво тачен и от трите религии. Отпътуване през Юдейската пустиня за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света,
където според библейските писания Иисус Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола. Каср ал Яхуд – мястото на Христовото кръщение/възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан/.
Продължаваме към Мъртво море . Спускаме се към бреговете на Мъртво море, най-ниската точка на земята / 400м под морското равнище/. Свободно време с възможност за къпане в солената вода и кални бани, богати на минерали. Панорамна гледка към Кумран. Отпътуване за Тел Авив/. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летище „Бен Гурион“ за полет в 10.10ч. за София. Пристигане в София /Трминал 1/в 13.00ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Уикенд почивка - Израел |  Уикенд почивка - Тел Авив

Избрани оферти