Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Екскурзия в ЯПОНИЯ - магията на момиджигари

Номер на оферта

/

228538

Дати & цени

15 октомври 2024 г. - Цена от 7990 лв.
14 ноември 2024 г. - Цена от 7990 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Осака и Токио – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж 8 кг;
• 10 нощувки със закуски в централни хотели 3* и 4*;
• 1 обяд в местен ресторант;
• Всички трансфери с автобус, спрямо описаната програма, съобразен с броя на групата;
• Билети за влак със запазено място по маршрут Киото – Нагоя – Такаяма и Каназава – Токио;
• Транспорт на основния багаж отделно от групата от Киото до Токио;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език;
• Професионален водач-преводач с многогодишен опит в тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г. с включени медицински разноски при злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ.д.

Цената не включва

• Доплащане за единична стая: 1255 лева;
• Доплащане за спектакъл „Традиционни японски изкуства” в Киото: 85 лева;
• Доплащане за интерактивния музей TeamLab Borderless в Токио: 75 лева;
• Доплащане за седалки в премиум и бизнес класа: на запитване при записване;
• Резервиране на определени седалки по време на полетите: цената е на запитване и се фиксира след издаването на билетите на групата;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на човек на ден);
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица навършили 75 г.;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Напитки по време на хранене, билети за градския транспорт, входни такси за обектите по желание и лични разходи.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• При ранно записване до 15.05.2024 г. специална отстъпка от 300 лева!
• Гарантирани дати, удобни полети и запазени самолетни билети на Турските авиолинии;
• Специално подбрани централно разположени хотели във всички градове;
• Водач от България с над 10-годишен опит в Япония, познаващ в детайли културата и особеностите на страната;
• Включено посещение на 9 от най-почитаните от японците шинтоистки светилища и будистки храмове;
• Разглеждане на едно от най-оригиналните и автентични старинни селища в Япония – Огимачи в района на Ширакаваго;
• Посещение на двете най-популярни панорамни площадки за наблюдение на Фуджияма;
• Удобни частни автобуси за туровете ни в Осака, Нара, Киото, Такаяма, Ширакаваго, Каназава и района на Фуджияма;
• Местни екскурзоводи през цялото време, които с радост ще отговорят на всички Ваши въпроси за страната и японския начин на живот.

12 дни/ 10 нощувки
Дати: 15.10 - 26.10.2024 и 14.11 - 25.11.2024

Пакетна цена на човек в двойна стая при записване до 15.05.2024 - 7 990 лева
Пакетна цена на човек в двойна стая при записване след 15.05.2024 - 8 290 лева

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1 / СофияИстанбул – Осака
Излитане от летище София в 21:10 ч. за Истанбул. Кацане в 22:40 ч. Престой: 2:30 ч. Продължение за Осака в 03:20 ч. Времетраене на дългия полет: 11:40 часа.

Ден 2 / Осака
Кацане на международното летище Кансай в Осака в 20:00 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Holiday Inn Osaka Namba 4*, разположен близо до едно от най-колоритните кътчета на града – неоновата улица Дотонбори, известна с японските специалитети от морска храна. Нощувка.

Ден 3 / Осака
Днешният ни ден е посветен на разглеждане на Осака – големият индустриален и транспортен център на Япония. Ще започнем с посещение на Градината на изключително красивия Замък на Осака, построен през 1586 г. от Тойотоми Хидейоши.
По време на нашата обиколка ще посетим и единствения по рода си 40-етажен небостъргач Умеда, символ на високите технологии и ултрамодерна архитектура.
Връщане в хотела и свободно време за шопинг в многобройните магазини. По желание посещение на някои от ресторантите за местни специалитети на Хозенджи Йокочо и ако не сте уморени от дългия ден може да пробвате модерни барове в района на Намба. Нощувка.

Ден 4 / Осака – Нара – Киото
Закуска. Отпътуване с автобус за Нара, императорската столица на Япония през 8 век. Храмът Тодайджи е символ на Нара и е част от списъка на ЮНЕСКО. Храмът се намира в прекрасен парк, населен от стотици елени. Те се считат за свещени и са почетни обитатели на Нара.
Следва разходка и посещение на светилището Касуга Тайша, построено през 8 век и посветено на благородническия род Фудживара. По желание може да влезете и в самото сърце на Касуга, където са изложени стотици висящи бронзови фенери. Включен обяд в местен ресторант.
Продължаваме към Киото – сърцето на японската традиция и култура. Разглеждане на храма Фушими Инари Тайша – главното светилище, посветено на Инари. Тук е снимана началната сцена от „Мемоарите на една гейша” и ще се почувствате като във филм докато се разхождате по дългите алеите, оградени с многобройни червени порти.
Настаняване в хотел Daiwa Roynet Kyoto Shijo Karasuma 3*. Настаняване, свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5 / Киото
Закуска и целодневна екскурзия с автобус на старата столица на Япония. Ще започнем нашата обиколка с емблематичният Златен павилион Кинкакуджи или Кукьочо. Екстравагантната сграда била построена като лятна вила за шогуна Ашикага Йошимицу, но неговото завещание го превърнало в дзен светилище през 1408 г.
Следващото място, което ще посетим е тайнственият храм Адашино Ненбутсу, основан през 8 век от почитания будистки монах Кукай, основоположник на сектата шингон. В храма ще видите над 8000 каменни статуи и пагоди, посветени на душите на предците от древни времена. Районът е едно от най-спокойните места в Киото. Наблизо се намира и очарователният стар квартал на търговците Сага Ториимото, където ще се удивите на красиво поддържаните фасади и дворове, запазили оригиналната си архитектура на градски къщи със сламени покриви от типа „мачия“ от периода Мейджи.
Ще продължим разходката през квартал Арашияма и ще се полюбуваме на бамбуковата гора Сагано, бързеите на река Катцура и моста Тогецуко. Следобед връщане в хотела с автобуса. Нощувка.

Ден 6 / Киото
Закуска. Днес започваме с посещение на замъка Ниджо, завършен в началото на 17 век и предназначен за резиденция на първия шогун Токугава Йеасу. Той включва дворците Ниномару и Хонмару, както и множество допълнителни сгради и градини.
Следобед пешеходна разходка в квартал Хигашияма, където ще се потопим в атмосферата на стръмните чаровни улички, отвеждащи ни до Храма на чистата вода Киомизу-дера, построен на върха на висок хълм, откъдето се открива панорамна гледка към Киото.Ще завършим нашия ден с разходка в квартал Гийон, запазил и до днес уникалната атмосфера от епохата Едо. Ако имате късмет тук може да зърнете легендарните гейши, показващи атрактивните си копринени костюми. Връщане в хотела с автобуса.
По желание спектакъл „Традиционни японски изкуства” в театър Гийон, който ще ви запознае с икебана, чаена церемония, танц на гейши, свирене на японска мандолина, придворна музика, класически комедиен спектакъл и др. За тези, които останат за Шоуто в Гийон прибирането до хотела е самостоятелно с градски транспорт. Нощувка.

Ден 7 / Киото – Такаяма – Ширакаваго – Каназава
Закуска в хотела. За удобство тази сутрин ще вземем с нас само ръчния багаж за следващия ден, а големите ни куфари ще бъдат доставени директно в хотела ни в Токио.
Трансфер до гарата на Киото и отпътуване с влак до чаровното планинско градче Такаяма, което модерното време със своите забързани крачки, сякаш е подминало. Ще се разходим из квартала Санмачи Суджи, носещ прозвището „Малкото Киото“ заради автентичния си вид.
Следобед с автобус продължаваме към известния планински регион Ширакаваго. Ще посетим най-голямото селище в района – Огимачи, обявено за част от ЮНЕСКО през 1995 г. То предлага на туристите великолепна гледка към изцяло запазени провинциални къщи на повече от 250 години.
Пристигане в „града на златото“ Каназава и настаняване в хотел Kanazawa New Grand Premier 4*. Вечерта ще се разходим по главната улица на красивия град, където някога гордо са вървели самураи и благородници. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 8 / Каназава – Токио
Закуска. Панорамна обиколка на Каназава с автобус. Разглеждане на квартала на самураите Нагамачи – разположен в подножието на бившия Дворец на Каназава и все още пазещ атмосферата на самурайската ера. Ще влезем в автентичната самурайска къща Номура и ще се докоснем до тайните на бушидо.
Турът ни продължава с пешеходна разходка и свободно време за снимки в Хигашичая – квартала на гейшите и на ексклузивните чайни.
Посещение на Очая Шима – най-старата запазена в Япония автентична чаена къща, чиито гости се радвали на компанията на талантливите гейши, обучени да пеят и танцуват. Свободно време за обяд и отпътуване с влака стрела за Токио. Придвижване с метро и настаняване в хотел Monterey Ginza 4*.
Вечерта по желание ще отидем с метро до един от най-цветните квартали в Токио Шибуя, известен със статуята на Хачико – куче от породата акита, прочуто с предаността си към своя стопанин и увековечено в едноименния филм с участието на Ричард Гиър. Нощувка.

Ден 9 / Токио – Фуджи – Токио
Закуска. Отпътуване с автобус за Фуджи, най-високата планина в Япония. Разглеждане на района на Петте езера и посещение на пететажната пагода Чурейто – част от Светилището Аракура Сенген. Гледката към пагодата на фона на заснежения конус на Фуджи е един от символите на Япония и популярно място за туристи от цял свят.
Ще посетим още един природен феномен – изворите Ошино Хаккай, туристически комплекс, състоящ се от 8 езерца с кристално чиста вода и красиви рибки, включен в списъка на Стоте най-красиви и чисти извори в Япония. Тук за обяд имате възможност да пробвате рибни специалитети и местни сладкиши. Връщане обратно в Токио.
Вечерта по желание посещение с метрото на оживения неонов квартал Шинджуку, където се намират футуристичната сграда „Какавидата“ и Кметството на Токио с двете кули. Ще се качим до панорамната площадка на последния етаж на Южната кула на 202 м височина и ще минем през малката „уличка на спомените“ Омойде Йокочо, където многобройни традиционни ресторанти предлагат типични японски ястия, често с място само за по 5-6 редовни клиента едновременно.
На северозапад от гара Шинджуку се намира квартала на забавленията, където има стотици заведения за вечеря с най-разнообразна японска кухня, както и популярни места за инстаграм снимки като „Годзила“ и интерактивната „Котка“ от популярна местна реклама. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 10 / Токио
Закуска. С метро ще разгледаме най-известните забележителности на този супер град. Ще започнем обиколката с Императорския дворец. Ще видим укрепителните съоръжения, красиво подрязаните пинии, площад Кокьо Гайен, статуята на легендарния самурай от 14 в. Кусуноки Масашиге, каменния мост Меганебши, Главната порта на двореца и оръжейната кула Фушими Ягура.
Продължаваме обиколката с посещение на популярния будистки храм Сенсоджи от 7 в., портата Каминари, построена преди повече от 10 века, шопинг улицата Накамисе, която осигурявала на поклонниците традиционни закуски и сувенири векове наред, и шинтоиския храм Асакуса. В района на Асакуса най-добре е запазена атмосферата на града от миналия век.
Продължаваме разходката ни с посещение на квартал Гинза. Тук ще ви покажем символа на квартала – часовниковата кула на Гинза Уако от 1932 г., Театъра Кабукиза, Шоурума на Сони, Шоурума на Нисан и небезизвестното кафене, където върху повърхността на чаша еспресо се принтира вашето собствено изображение. Връщане в хотела.
По желание следобед посещение на кварталите Хараджуку и Омотесандо, където ще се слеем с уличния живот и ще видим как се забавляват младите японци в свободното си време. Ще посетим колоритната улица Такешита-дори, ще надникнем в някой от многобройните бутици, ще пробваме известните токийски палачинки, ще се разходим по японската „Шанз Елизе“ и ще видим няколко футуристични архитектурни творения като „диамантения параден вход“ търговския център Токю Плаза от 2012 г.; новият шопинг мол с невероятната вертикална градина Токю Плаза Хараджуку Харакадо, отворен през 2024 г., Омотесандо Хилс от 2006 г. на Андо Тадао и кристалната сграда на Прада от 2003 г. на Херцог и де Мюрон. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 11 / Токио
Закуска. Свободен ден за разглеждане на модерното лице на японската столица – кварталите Ропонги, Одайба и Шиодоме.
Одайба e голям увеселителен център за живеещите в Токио и те идват тук за разходка и забавление през почивните си дни. Всички сгради са построени върху отвоювана от морето земя. Тук се намира футуристичната сграда на Fuji TV и може да видите репликата на Статуята на свободата и емблематичната статуя на гигантския робот Gundam. Свободно време за обяд, разходка и пазаруване.
За любителите на красивите японски градини по желание посещение на градината Хамарикю в квартал Шиодоме.
Този ден имате възможност и за посещение на новооткрития интерактивния музей TeamLab Borderless Azabudai, превърнал се в хит със своите уникални дигитални атракции на световно ниво, направени от създадения през 2001 екип, ръководен от Тошиюки Иноко.
По желание може да се разходите в района на Токийска кула, направена през 1958 г. по образец на Айфеловата кула и висока 333 м. Друг емблематичен комплекс наблизо е и модерния Ропонги Хилс, където ще се снимате с емблематичната скулптура на паяка Маман и ще имате възможност да видите запазената самурайска Градината Мори с красивото езеро с патенца. На последните етажи на Кула Мори може да посетите по желание Музея Мори Арт и панорамната площадка Токио Сити Вю, откъдето на две нива се вижда целия град като на длан. Точно по здрач гледката от върха на Кулата Мори е най-красива. Връщане до хотела. Нощувка.

Ден 12 / ТокиоИстанбулСофия
Сух пакет за закуска. Ранен трансфер до летище Нарита за обратен полет до Истанбул в 10:35 ч. Кацане в Истанбул в 17:45 ч. Продължителност на дългия полет: 12:30 ч. Престой: 1:15 ч. Продължение за София в 19:00 ч. Кацане в България в 20:20 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
• Краен срок за събиране на групата: 31.07.2024;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2500 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 45 дни преди отпътуване;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Япония хотелите настаняват туристи след 15:00 ч., а освобождаването е до 11:00 ч.
• Цените са изготвени при курс: 100 йени = 1,214 лева и при промяна на валутния курс на йената към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на Япония, валидни към 01.04.2024 г.

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Ранни записвания 2024 - Япония |  Ранни записвания 2024 - Токио

Избрани оферти