Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Индия - Златния триъгълник и Ришикеш

Номер на оферта

/

231156

Дати & цени

Цената включва

-Самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Ashok Country resort 4* или подобен в Делхи;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел The Retreat 4* или подобен в Агра;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Park Ocean 4* или подобен в Джайпур;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Divine Resort 4* или подобен в Ришикеш;
-Билет за влак Делхи – Харидвар – Делхи;
-Всички входни такси по програмата;
-Всички трансфери с климатизиран автобус;
-Екскурзовод на руски език;
-Представител на туроператора при мин. 20 души;
-Изкачване със слон(или с джип) на крепостта Амбер в Джайпур;
-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
-Представител на фирмата - партньор в Индия;

Цената не включва

-Виза за Индия – 100 лева;
-Бакшиши - 110 лева;
-Разходи от личен характер;
-Обеди и напитки;
-Допълнителни екскурзии;
-Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.
-Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Истанбул - Делхи - Джайпур - Агра - Делхи – Харидвар – Ришикеш – Харидвар - Делхи - Истанбул - София

9 дни / 7 нощувки

Дати на отпътуване:
12.11.2023г.; 14.02.2024г.;

===========================================================

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

Цени на база закуска и вечеря - 3584 лв.

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ЕДИНИЧНА СТАЯ:

Цени на база закуска и вечеря - 4218 лв.

Настаняване по програмата:

-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Ashok Country resort 4* или подобен в Делхи;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Park Ocean 4* или подобен в Джайпур;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел The Retreat 4* или подобен в Агра;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Divine Resort 4* или подобен в Ришикеш;

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

-ПЪРВИ ДЕН - ВТОРИ ДЕН/ СофияИстанбул - ДелхиДжайпур
Отпътуване от София до Истанбул в 16:00 ч. Пристигане в Истанбул в 18:25 ч. Следва полет Истанбул - Делхи в 20:50 ч. Пристигане в Делхи в 05:15 ч. на следващия ден. След митническите и имиграционни формалности, посрещане с гирлянди от представител на фирмата – партньор в Индия. Закуска в хотел на летището и отпътуване за Джайпур (258 км./около 4-5 часа). Настаняване в хотела и свободно време за почивка. Посещение на храм Бирла и Аарти церемония. Вечеря и нощувка.

Джайпур - оживената столица на Раджастан, известна със своите крепости и дворци, е също така популярна с името си „Розовият град“, тъй като в старата му част, преобладаващите сгради са с розов цвят. Джайпур е идеалното място, което ще ви позволи да опознаете държавата. Това, което го отличава е фактът, че е първият ‘планиран‘ град в Индия, построен през 18 век от известния астроном Крал Савай Джай Сингх II. Джайпур е не само портал към държавата – той е и най-реалистичното място, което ще разкрие пред вас многобройните атракции на Раджастан – красивите му сгради, включително двореца на града, Амер Форт и забележителността Хава Махал, която задължително трябва да бъде видяна.

-ТРЕТИ ДЕН/ Джайпур
Закуска.
Отпътуване към Амбър /старата столица/, като по пътя се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу. След това следва посещение на невероятната крепост Амбър /изкачването е на слон или с джип/. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. Следва обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. Посещение на местен пазар за шопинг и разходка с рикша.
Вечеря и нощувка.

-ЧЕТВЪРТИ ДЕН/ Джайпур - Агра
Агра е световно известен като града на Тадж Махал. Но този кралски ярък град, в допълнение към легендарния Тадж, крие в себе си още много и различни паметници, символизиращи високата точка на мугхалската архитектура. Нито една обиколка в Индия може да бъде пълна без посещение на някогашната столица на мугхалите, както и града на Тадж Махал - най-обичаният монумент в света. Със своят спокоен начин на живот и огромното си архитектурно и занаятчийско богатство, Агра се нарежда сред най-забележителните градове в света.
Ранна закуска в хотела и отпътуване за Агра (235км./около 3-4 часа).

По път, ще посетим Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години, изпълнен с дворци и джамии. Фатехпур Сикри е бил град, по-голям от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради.

След пристигане в Агра посещение на Тадж Махал и джамията Джама Масаджид.
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.
След това, следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала Мугълската Империя поколения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джихан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати.
Настаняване в хотела в Агра. Вечеря. Нощувка.

-ПЕТИ ДЕН/ Агра – Делхи – Харидвар – Ришикеш
Ранна закуска в хотела. Отпътуване към Делхи (238 км./около 3-4 часа). Пристигане на ЖП гарата в Делхи за отпътуване до Харидвар с влак Шатабди Експрес в 15:20ч. Пристигане в Харидвар в 19:30ч.
Посрещане на ЖП гарата от представител на фирмата – партньор и трансфер до хотела в Ришикеш. (16 км./ около 30 минути). Настаняване, вечеря и нощувка.

-ШЕСТИ ДЕН/ Ришикеш
Закуска в хотела. Следва разглеждане на района на Рам Джула и Лаксман Джула (Джула означава мост), ашрама Шивананда и Вашишт Гуфа. Вечерна Аарти церемония в Тривени Гхат.
Рам Джула е железен висящ мост през река Ганг, разположен на 3 километра североизточно от град Ришикеш в индийския щат Утаракханд. Мостът свързва района на Сивананда Нагар на Муни Ки Рети в квартал Техри Гарвал със Сваргашрам в квартал Паури Гарвал, пресичайки реката от запад на изток. Построен през 1986 г., мостът е една от емблематичните забележителности на Ришикеш.
Има много индуистки ашрами и религиозни центрове са разположени от двете страни на река Ганг. Мостът също така е свързващ между Ашрам Шивананда, разположен в Муни Ки Рети с Гита Баван, Пармат Никетан и други храмове, разположени в Шваргасшрам. Въпреки че има подобен дизайн, този мост е по-голям от Лакшман Джула, който се намира на 2 километра нагоре по течението на реката.

Обществото на божествения живот (DLS) е индуистка духовна организация и Ашрам, основани от Свами Шивананда Сарасвати през 1936 г. в Муни Ки Рети, Ришикеш, Индия. Днес Divine Life Society има клонове по целия свят, със седалище в Ришикеш. Много ученици на Свами Шивананда са основали независими организации в Мавриций, Съединените щати, Австралия, Канада, Малайзия, Южна Африка, Южна Америка и Европа.

На 22 км от Ришикеш и на 6 км от Шивпури, на брега на река Гнаг, се намира Вашища Гуфа или пещерата Вашища - древна пещера, разположена на пътя Ришикеш - Бадринат в Утаракханд. Вашиша Гуфа е популярно място за любителите на медитацията. Това е пещерата, където великият мъдрец Вашища казва, че е медитирал. Той е един от седемте велики мъдреци (саптариши) и гуру на бог Рам. Според индуистката митология, след смъртта на децата си, мъдрецът Вашища, решил да се самоубие в река Ганг, но получил отказ от богинята Ганга. Арундати, съпругата на Вашища, харесва мястото и решава да остане тук. Смята се, че през 1930 г. Шри Свами Пурушоттамананда Джи е посетил този Гуфа и сега неговият ашрам се намира близо до Вашища Гуфа, където се практикува медитация. В момента Свами Пурушоттамананда управлява тази пещера. Пещерата е естествено образувание с дълбочина 60 фута, където се намира Шив Линга, наклонен вертикално към отвора на пещерата. Много хора се чувстват невероятно, докато медитират в тази пещера. Има няколко стаи, построени извън зоната на пещерата, където много садху живеят постоянно. Вашиша Гуфа се намира в средата на горичка от дървета Гулар (семейство Фикуси) и склоновете, водещи към свещената река Ганг. За да стигнете до тази пещера, трябва да изкачите стълба от около 200 стъпала.

Тривени Гхат е най-големият и известен гхат в Ришикеш на брега на Ганг. Тривени Гхат остава пренаселен с поклонници, за да вземат ритуални бани, за да се пречистят от греховете си. Смята се, че гхатът е бил посетен от бог Кришна, когато бил ранен от стрелата на Джара – ловец. Като най-почитаният гхат в Ришикеш, Тривени гхат се използва дори от поклонници за извършване на последните обреди и ритуали на техните близки. Гхатът е известен с аартите Ганга, изпълнявани под пеенето на ведическите мантри. Гледката на маслени листа, пълни с дия и венчелистчета, които се пускат от поклонници, плаващи по девствената Ганга и традиционното Аарти, е гледка за гледане. На брега на Тривени Гхат можете да посетите Гита Мандир и храма Лакшминараян. Разходката с лодка по Ганг е задължителна за кратка обиколка до Тривени Гат.
Вечеря и нощувка в хотела.

-СЕДМИ ДЕН/ Ришикеш – Харидвар - Делхи
Закуска и свободно време. Възможност за Рафринг (срещу заплащане – 55 лева).
Следобед траснфер до ЖП гарата в Харидвар за отпътуване до Делхи в 18:05 ч. Вечерята бъде във влака. Пристигане в Делхи в 22:50ч. Посрещане на ЖП гарата в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

-ОСМИ ДЕН/ Делхи
Закуска в хотела. Целодневно посещение на Делхи. Започваме с обиколка на старата част на Делхи. Ще разгледаме Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1658, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, командваща възгледите за света". Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници. Разходка с рикша на пазара Чанди Чок. Следва посещение на Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това няма да пропуснем да посетим и Радж Гхат – паметник, посветен на Махатма Ганди.
Следобяд следва полудневна обиколка на новата част на Делхи. Продължаваме обиколката с посещение на импозантната Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война). След нея ще минем покрай сградата на Парламента и Резиденцията на президента, както и гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория Мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско – Персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Ще разгледаме и през Кутаб Минар (Кула на победата) – построена, за да се установи силата на исляма и да се даде началото на мюсюлманското управление в Индия.
Трансфер до избрания от Вас хотел и настаняване. Вечеря и нощувка.

-ДЕВЕТИ ДЕН/ ДелхиИстанбул - София
Ранен трансфер до летището в Делхи за полет до Истанбул в 06:55 ч. Пристигане в Истанбул в 11:30 ч. Следва полет ИстанбулСофия в 14:55 ч. Пристигане в София в 15:10ч.


-ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ
Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
12.11.2023 TK1032 София 16:00 18:25 Истанбул
12.11.2023 TK 716 Истанбул 20:50 05:15 +1 Делхи
20.11.2023 TK 717 Делхи 06:55 11:30 Истанбул
20.11.2023 TK1031 Истанбул 14:55 15:10 София

-ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ
Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
14.02.2024 TK1032 София 16:00 18:25 Истанбул
14.02.2024 TK 716 Истанбул 20:50 05:15 +1 Делхи
22.02.2024 TK 717 Делхи 06:55 11:30 Истанбул
22.02.2024 TK1031 Истанбул 14:55 15:10 София

Забележка: полетните разписания подлежат на пре-потвърждение пред датата на отпътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
-от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
-между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
*Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
-7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
-48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
-Виза за Индия;
-Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
-Депозит в размер на 50%;
-Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване;
-Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
-Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
-Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
-Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
-Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
-Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза. Необходими документи за издаване индийска виза - 2 снимки паспортен формат 5.08 см х 5.08 см, сканирано копие на международния паспорт и попълнена декларация по образец.
-Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
-Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
-Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.
-Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
-Местна валута: индийска рупия.

Цените са калкулирани при курс Щатски долар - Лев – 1 USD = 1.85 лв. При промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Допълнителна информация

150 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ до 15.11.2023 г. за дата на пътуване 14.02.2024 г.

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти