Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Индия - Златният триъгълник с Каджурахо и Варанаси

Номер на оферта

/

231157

Дати & цени

16 октомври 2024 г. - Цена от 3599 лв.

Цената включва

-Самолетен билет София–Доха–Делхи–Доха–София с Катарски Авиолинии с включени летищни такси;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ashok Country resort 4* или подобен в Делхи;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Park Ocean 4* или подобен в Джайпур;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел The Retreat 4* или подобен в Агра;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ramada 4* или подобен в Каджурахо;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел The Amaaya 4* или подобен във Варанаси;
-Билет за влак Агра – Джанси;
-Всички входни такси по програмата;
-Всички трансфери с климатизиран автобус;
-Екскурзовод на руски език;
-Представител на туроператора при мин. 20 души;
-Изкачване със слон(или с джип) на крепостта Амбер в Джайпур;
-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
-Представител на фирмата - партньор в Индия;

Цената не включва

-Виза за Индия – 100 лева;
-Бакшиши - 110 лева;
-Вътрешен полет Варанаси - Делхи на цена от 220 лв.
-Разходи от личен характер;
-Обеди и напитки;
-Допълнителни екскурзии;
-Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.
-Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.

Програма на пътуването

Маршрут: СофияДелхиДжайпур – Агра – Фатехпур Сикри – Джанси – Орча – Каджурахо – ВаранасиДелхиСофия

9 дни / 7 нощувки

Дати на отпътуване:
14.03.2024г.; 16.10.2024г.
===========================================================

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

Цени на база закуска и вечеря - 3599 лв.

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ЕДИНИЧНА СТАЯ:

Цени на база закуска и вечеря - 4283 лв.

Настаняване по програмата:

-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ashok Country resort 4* или подобен в Делхи;

-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Park Ocean 4* или подобен в Джайпур;

-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел The Retreat 4* или подобен в Агра;

-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ramada 4* или подобен в Каджурахо;

-2 нощувки със закуски и вечери в хотел The Amaaya 4* или подобен във Варанаси;

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

-ПРОГРАМА

-ПЪРВИ ДЕН – ВТОРИ ДЕН / София – Доха – Делхи - Джайпур
Заминаване от Летище София, Терминал 2, с редовен полет на авиокомпания Катарски Авиолинии, София – Доха – Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи. Пристигане на следващия ден в 02:05ч. Посрещане с гирлянди на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Закуска в хотел на летището и отпътуване за Джайпур (258 км./около 4-5 часа). Настаняване в хотела и свободно време за почивка. Посещение на храм Бирла и Аарти церемония. Вечеря и нощувка.

-ТРЕТИ ДЕН / Джайпур
Закуска.
Отпътуване към Амбър /старата столица/, като по пътя се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу. След това следва посещение на невероятната крепост Амбър /изкачването е на слон или с джип/. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. Следва обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. Посещение на местен пазар за шопинг и разходка с рикша.
Вечеря и нощувка.

-ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Джайпур - Агра
Агра е световно известен като града на Тадж Махал. Но този кралски ярък град, в допълнение към легендарния Тадж, крие в себе си още много и различни паметници, символизиращи високата точка на мугхалската архитектура. Нито една обиколка в Индия може да бъде пълна без посещение на някогашната столица на мугхалите, както и града на Тадж Махал - най-обичаният монумент в света. Със своят спокоен начин на живот и огромното си архитектурно и занаятчийско богатство, Агра се нарежда сред най-забележителните градове в света.

Ранна закуска в хотела и отпътуване за Агра (235км./около 3-4 часа).

По път, ще посетим Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години, изпълнен с дворци и джамии. Фатехпур Сикри е бил град, по-голям от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради.

След пристигане в Агра посещение на Тадж Махал и джамията Джама Масаджид.
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал.
Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.
След това, следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала Мугълската Империя поколения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джихан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати.

Настаняване в хотела в Агра. Вечеря. Нощувка.

-ПЕТИ ДЕН/ Агра – Джанси – Орча – Каджурахо
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до гарата в Агра. Качване на бърз влак Шатабди Експрес в 08:00ч. Пристигане в Джанси в 10:45 и трансфер до Орча (16км/30мин), където ще посетим крепостта Джангахир Махал, построена през 1606 г., храм Рам Раджа със своите извити кули и Лакшми Нраян, известен със своите добре запазени стенописи, както и Рай Правийн Махал, разположен в градините на Ананд Махал. Отпътуване на Каджурахо (165км./3-4 часа). Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

-ШЕСТИ ДЕН/ Каджурахо – Варанаси
Закуска и освобождаване на хотела.
Посещение на най-известните еротични храмове, които представляват един от най-добрите примери за храмова архитектура в Северна Индия. Далечното местоположение на Каджурахо означава, че е било непокътнато от мюсюлманските нашественици и в резултат на това фините дърворезби са в много добро състояние, като местните вярват, че дърворезбите интерпретират живота в рая. Те са били построени по време на могъщата династия Чандела; по-голямата част са били конструирани във внезапен изблик на творческа и религиозна енергия, в средата на 10-ти и 11- ти век. След управление от близо 500 години, могъщата династия Чандела паднала под мощта на исляма, а поради тази причина религиозния център на Каджурахо е бил изоставен. Храмовете остават като напомняне за едно общество, което вярва в пълноценния начин на живот, усещайки го с всички сетива – пътят към нирвана!
Отпътуване за Варанаси (1час). Трансфер до хотела във Варанаси и настаняване. Вечеря и нощувка.

-СЕДМИ ДЕН/ Варанаси
Рано сутринта разходка с лодка по река Ганг. В една хладна и мъглива сутрин, ще видите хора, които пеят мантри, звуци от звън на камбани в храмовете огласяват на всякъде, едно незабравимо преживяване. Ще станете свидетели на това как хиндуистки поклонници се потапят в реката, за да отмият греховете си и как след като са изминали хиляди километри, изсипват пепелта на близките си в реката. Връщане в хотела за закуска. Следва екскурзия до Сарнат, където Бог Буда е изнесъл първите си учения Дхарма. Намира се на 13км. от Варанаси, в щата Утар Прадеш. Вечерта ще повозете с рикша и станете свидетели на Аарти церемония в Дашашвамет Гхат. Вечеря и нощувка в хотела.

-ОСМИ ДЕН / ВаранасиДелхи
Закуска сухи пакети и трансфер до летището във Варанаси за полет до Делжи 07:50ч. Пристигане в Делхи в 09:25ч. Следва посещение на Делхи. Турът започва със старата част на Делхи, разглежда се Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това се посещава Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурно чудо на Моголския Император Шах Жахан, построен през 1656 г., с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена по пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава "джамия, определяща възгледите за света". Размерите на джамията са 65 м х 35 м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници...
Минава се с рикша през пазара Чанди Чоук. Посещава се мемориала на Махатма Ганди. Преминава се към модерен Делхи. Продължаваме с посещение на Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президента. Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия. През 1199 г. Кутуб-Уд-Дин Айбак започва разрушаването на 27 хиндуистки и джайнистки храмове и използвайки техните колони, издига джамията Куват-Ул-Ислам.
Трансфер до хотела, вечеря и нощувка.

-ДЕВЕТИ ДЕН /ДелхиСофия
Закуска сухи пакети. Ранен трансфер до летището в Делхи за полет Делхи – Доха в 03:40ч. Пристигане в Доха в 05:30ч. Следващ полет до София в 07:45ч. Пристигане в София в 11:50ч.

-ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ
Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
14.12.2023 QR 228 София 12:50 18:30 Доха
14.12.2023 QR 578 Доха 20:00 02:05+1 Делхи
22.12.2023 QR 579 Делхи 03:40 05:30 Доха
22.12.2023 QR 227 Доха 07:45 11:50 София

-ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ
Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
14.03.2024 QR 228 София 12:50 18:30 Доха
14.03.2024 QR 578 Доха 20:00 02:05+1 Делхи
22.03.2024 QR 579 Делхи 03:40 05:30 Доха
22.03.2024 QR 227 Доха 07:45 11:50 София

-Необходими документи за издаване на индийска виза:
*Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
*1 снимка 5.08 см х 5.08см.

-ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

-ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
*от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
*между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

-МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
*Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
*20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
*7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
*48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

-НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
*Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
*Виза за Индия;
*Подписване на договор за организирано пътуване.

-ПЛАЩАНИЯ:
*Депозит в размер на 50%;
*Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване;
*Плащанията се извършват по банков път.

-ЗАБЕЛЕЖКИ:
*Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
*Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
*Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
*Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
*Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза. Необходими документи за издаване индийска виза - 2 снимки паспортен формат 5.08 см х 5.08 см, сканирано копие на международния паспорт и попълнена декларация по образец.
*Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
*Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.
*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
*Местна валута: индийска рупия

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

РАННО ЗАПИСВАНЕ - 150 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА НОВИ РЕЗЕРВАЦИИ до 15.03.2024г.

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти