Начало / Екскурзии / Екскурзии - Русе

Ивановски скални църкви и Русе - 2 дни - автобус

Номер на оферта

/

232615

Дати & цени

20 април 2024 г. - Цена от 169 лв.
01 юни 2024 г. - Цена от 169 лв.

Цената включва

• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел **/*** в района на Русе
• Посещение на пещера ,,Орлова чука”;
• Посещение на крепостта Червен;
• Посещение на Ивановски скални манастири;
• Посещение на Басарбовски манастир;
• Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

• Разходи от личен характер;
• Входни такси за посещаваните обекти:
           - крепостта Червен - възрастни - 6 лв., ученици и пенсионери - 5 лв.;
           - пещера Орлова чука - възрастни - 10 лв., ученици и пенсионери - 5 лв.;
           - Исторически музей в Русе - възрастни - 6 лв., ученици и студенти - 5 лв.;
           - къщата на Калиопа - възрастни - 6 лв., ученици и студенти - 5 лв.;
           - Ивановски скални манастири - възрастни - 6 лв., ученици и пенсионери - 5 лв.;
           - Басарбовски манастир - възрастни - 6 лв.
• Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

Транспорт: Автобус

Тръгване от: София

Маршрут: София – пещера Орлова чука - Средновековна крепост Червен - Ивановски скални манастири - Русе - Басарбовски манастир - София

2 дни / 1 нощувка

ДАТИ: 20.04.2024. 01.06.2024

ЦЕНА на човек: 169 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден София – пещера Орлова чука - Средновековна крепост Червен - Ивановски скални манастири - Русе
Отпътуване от гр. София в 07:00 ч. в посока Русе. Ще посетим пещерата Орлова Чука, която е открита през 1941 год. Името на пещерата е свързано със скалния венец, на който е разположен нейния вход и в миналото е бил убежище на орли. С дължината на галериите си над 13,5 км тя е втората по големина след пещерата Духлата. Тук могат да се видят красиви галерии и характерни пещерни образувания, като .Концертната зала, Големия сталактон,, Малката пропаст, най-голямата зала Големите сипеи, карстовото езерце "Изворчето", което изпълнява желания. Температурата е постоянна през цялата година – 14° С. Пещерата е обитавана от около 10 000 прилепа.
Отпътуване за средновековния град Червен. Най-силният разцвет на града е в периода на Втората Българска държава 12-14 век, когато Червен е бил административен, стопански и църковно- културен център. Крепостта се намира на скално възвишение над р. Черни Лом, която го защитава от три страни. Тук са открити солидни фортификационни съоръжения, 13 църкви, феодален замък, жилищни и обществени сгради. Най-внушителна е кулата Стражница, която е на 3 етажа и е висока 12 м., прототип за изграждането на Балдуиновата кула на Царевец. Свободно време за разглеждане на крепостта.
Отпътуване за Ивановски скални манастири, разположени в живописната долина на р. Русенски Лом. Първите отшелници са се заселили там още през XI век. Скалният манастир “Св. Архангел Михаил” е от ХІІІ в.. и обединява няколко групи от скални църкви, параклиси и килии. В неговите храмове са запазени стенописи с характерните черти на българското средновековно изкуство. Комплексът е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Отпътуване за Русе. Настаняване в хотела. Възможност за вечерна разходка по кея – за да се насладите на река Дунав по залез. Вечеря. Нощувка.

2 ден Русе - Басарбовски манастир - София
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Русе – най-големият ни дунавски град, най-европейския град в България, Малката Виена, както русенци го наричат с гордост. Проникването на европейската култура през XIX и началото на XX век променя атмосферата, бита и цялостния облик на града. Архитектурата в централната част на Русе е в неокласически стил и е съхранена до наши дни. Ще видим Доходното здание, Градската градина с Паметника на свободата, Историческия музей, Пантеона на възрожденците, къщата на Калиопа , крайбрежието на Дунава. Свободно време за обяд.
Отпътуване за Басарбовски манастир, единственият действащ скален манастир. Той носи името на най-известният си обитател Св. Димитрий Басарбовски, който е прекарал целия си живот на това място. Мощите на светеца, българин по произход, днес се намират в Патриаршеската катедрала в Букурещ. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

=================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Отстъпки:
• Дете до 11,99 г., настанено с двама възрастни в една стая – минус 15 лв.
Доплащане:
• Настаняване в единична стая – плюс 35 лв.
Забележки:
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
• Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Русе |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Русе |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Русе

Избрани оферти