Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 232615

Ивановски скални църкви, Басарбовски манастир и Русе - 2 дни от 19.09.2020 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Русе и Екскурзии в България.

Дати и цена
Цената включва
Транспорт с комфортен туристически автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел **/*** в района на Русе
Посещение на пещера ,,Орлова чука”;
Посещение на крепостта Червен;
Посещение на Ивановски скални манастири;
Посещение на Басарбовски манастир
Екскурзоводско обслужване;
Туристическа застраховка.
Цената не включва
Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти:
- крепостта Червен - възрастни - 4 лв., ученици и пенсионери - 1 лв.;
- пещера Орлова чука - възрастни - 5 лв., ученици и пенсионери - 2 лв.;
- Исторически музей в Русе - възрастни - 4 лв., ученици и студенти - 2 лв.;
- къщата на Калиопа - възрастни - 4 лв., ученици и студенти - 2 лв.;
- Ивановски скални манастири - възрастни - 5 лв., ученици и пенсионери - 2 лв.;
- Басарбовски манастир - възрастни - 4 лв.
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.
Ивановски Скални Църкви и Русе

» Транспорт: Автобус

» Продължителност: Двудневна

» Тръгване от: София, България

» Маршрут: София – пещера Орлова чука - Средновековна крепост Червен - Ивановски скални манастири - Русе - Басарбовски манастир - София

» Отпътуване на: 19.09.2020

» Цена: 119 лв.

Престой: Двудневна


=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 19.09.2020 София – пещера Орлова чука - Средновековна крепост Червен - Ивановски скални манастири - Русе

Отпътуване от гр. София в 07:00 ч. в посока Русе. Ще посетим пещерата Орлова Чука, която е открита през 1941 год. Името на пещерата е свързано със скалния венец, на който е разположен нейния вход и в миналото е бил убежище на орли. С дължината на галериите си над 13,5 км тя е втората по големина след пещерата Духлата. Тук могат да се видят красиви галерии и характерни пещерни образувания, като .Концертната зала, Големия сталактон,, Малката пропаст, най-голямата зала Големите сипеи, карстовото езерце "Изворчето", което изпълнява желания..Температурата е постоянна през цялата година – 14° С. Пещерата е обитавана от около 10 000 прилепа.
Отпътуване за средновековния град Червен. Най-силният разцвет на града е в периода на Втората Българска държава 12-14 век, когато Червен е бил административен, стопански и църковно- културен център. Крепостта се намира на скално възвишение над р. Черни Лом, която го защитава от три страни. Тук са открити солидни фортификационни съоръжения, 13 църкви, феодален замък, жилищни и обществени сгради. Най-внушителна е кулата Стражница, която е на 3 етажа и е висока 12 м., прототип за изграждането на Балдуиновата кула на Царевец. Свободно време за разглеждане на крепостта.
Отпътуване за Ивановски скални манастири, разположени в живописната долина на р. Русенски Лом. Първите отшелници са се заселили там още през XI век. Скалният манастир “Св. Архангел Михаил” е от ХІІІ в.. и обединява няколко групи от скални църкви, параклиси и килии. В неговите храмове са запазени стенописи с характерните черти на българското средновековно изкуство. Комплексът е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Отпътуване за Русе. Настаняване в хотела. Възможност за вечерна разходка по кея – за да се насладите на река Дунав по залез. Вечеря. Нощувка.

2 ден 20.09.2020 Русе - Басарбовски манастир - София

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Русе – най-големият ни дунавски град, най-европейския град в България, Малката Виена, както русенци го наричат с гордост. Проникването на европейската култура през XIX и началото на XX век променя атмосферата, бита и цялостния облик на града. Архитектурата в централната част на Русе е в неокласически стил и е съхранена до наши дни. Ще видим Доходното здание, Градската градина с Паметника на свободата, Историческия музей, Пантеона на възрожденците, къщата на Калиопа , крайбрежието на Дунава. Свободно време за обяд.
Отпътуване за Басарбовски манастир, единственият действащ скален манастир. Той носи името на най-известният си обитател Св. Димитрий Басарбовски, който е прекарал целия си живот на това място. Мощите на светеца, българин по произход, днес се намират в Патриаршеската катедрала в Букурещ. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

=================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Отстъпки:

Дете до 11,99 г., настанено с двама възрастни в една стая – минус 10 лв.
Доплащане:
Настаняване в единична стая – плюс 25 лв.
Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Лица над 69 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
Русе
Транспорт - Русе Заведения - Русе Хотели - Русе Пазаруване - Русе Събития - Русе Забележителности - Русе
Дунав - реката с най-много имена в света
Орлова чука - втората по дължина пещера в България
Сяновски манастир Св. Марина