Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Бърно - Чешки замъци на ЮНЕСКО - Златна Прага

Номер на оферта

/

48270

Дати & цени

13 август 2024 г. - Цена от 1399 лв.

Цената включва

Самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 7 кг
Трансфери по програмата
5 нощувки и 5 закуски в стандартни двойни стаи в хотели 3*
Описаната екскурзионна програма с екскурзовод на български език
2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Представител на туроператора по време на пътуването
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.*

Цената не включва

Горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
Входни такси за посещаваните замъци по програмата /55 евро на човек за всички замъци и обекти с посещения по програмата/. Сумата се заплаща на място на екскурзовода.
Входни такси за обекти извън описаната програма по желание.
Разходи за градски транспорт в Прага
Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна
Задължително заплащане на градска такси в хотелите - 2,5 евро на турист на вечер в Прага, 2 евро на турист в Бърно, заплаща се от всички туристи над 18 г. на рецепцията на хотела,
Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи на и над 66 г. - 31 лв на турист към пакетната цена.

Програма на пътуването

Бърно - Чешки замъци на ЮНЕСКО - Златна Прага

Обиколна програма с обслужване на български език

6 дни / 5 нощувки

ДАТА: 13-18 август 2024

ЦЕНА на човек в двойна стая:
- за записвания до 31 март: 1399 лв.
- за записвания след 31 март: 1449 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

13 август - вторник. Отпътуване с редовен полет на а/к България Еър в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до Бърно /200 км/. Пристигане около 16:30 ч. Настаняване в хотел OREA Voro Brno 3*. Кратка пешеходна разходка в историческия център на Бърно: Старото Кметство, Зеленчуковият пазар, Площада на Капуцините, Площада на Свободата с Часовника на Бърно във формата на крушум и др. Нощувка.

14 август - сряда. Закуска. Отпътуване за ЮНЕСКО замъка Кромержиш /50 км/ - известен като Двореца на Архиепископа на Оломуц. Разглеждане на представителните зали на първия етаж /1 час/: Кралската стая, Тронната зала, Голямата Зала, Летният апартамент личните покои на архиепископа. В Кромержиш са отсядали Мария Терезия, Франц Йосиф, руският император Александър Трети и др. Разходка в английските градини на двореца с редки дървета, изкуствени езерца, павилиони и свободно разхождащи се пауни. Свободно време за обяд в Кромержиш, разходка в цветните градини. Връщане в Бърно. Свободно време. Нощувка.

15 август - четвъртък. Закуска. Отпътуване за ЮНЕСКО замъка Леднице - “Замъкът от Захар“ /50 км/. Замъкът е построен през 13 век, собственост от поколения на австрийската блгородническа фамилия Лихтенщайн. В сегашния си вид е от 18 век, когато е обзаведен изключително разточително, за да служи за лятна почивка и забавление на австрийската аристокрация. Обиколката включва помещенията на първия етаж /1 час/: Ловната зала, Синята стая, китайският кабинет, Рицарската зала, Балната зала, Тюркоазената стая, Червената Пушилня и др. Разходка в парка към Двореца, който поразява с внушителните си размери и с красотата на своите градини и езера, беседки, акведукти, тайни пещери. Свободно време за обяд и дегустация на типични моравски вина - най-високо оценените в цяла Чехия. Връщане в Бърно. Свободно време. Нощувка.

16 август - петък. Закуска. Отпътуване за Моравски Крумлов /55 км/. Ще видим Славянската Епопея на Алфонс Муха - 20 платна, които той дарява на чешкия народ с огромно преклонение и уважение към славянските му корени. По желание: разглеждане на кулата и подземния тунел на замъка. Продължаваме към Телч /80 км/. Свободно време за обяд в живописния град Телч, също включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще видим цветните къщи на централния площад, забележителни със своята сложна украса и ярки цветове, символ на богатството на своите собственици. Едночасова обиколка на ЮНЕСКО замъка Телч: пищните ренесансови зали с уникални резбовани дървени тавани, картини, гоблени, мебели, ловни трофеи, оръжия и др. Отпътуване за Прага /160 км/. Настаняване в хотел Centre Plaza 3* в Прага. Нощувка.

17 август - събота. Закуска. Пешеходна екскурзия в Мала Странa - 3 ч /необходимо е ползване на градски транспорт/. Пражката крепост - емблема на Прага и катедралата Св. Вит, Малостранския площад с църквата Св.Николай, Карловия мост. Ще разгледаме залите на Обечни дум, една от най-красивите сгради на Прага с известните творби на Алфонс Муха. Свободно време. Нощувка.

18 август - неделя. Закуска. Освобождавaне на стаите, оставяне багаж на рецепция. Пешеходна обиколка на Стария град на Прага /2 ч/: улица На Пришкопи, която разделя Стария и Новия град, Кметството с Барутната кула, улица Целетна с кубичната къща на Гочар и Ориент кафе, Плодовия пазар със Ставовския театър, Карловият университет. Продължаване по тесните улички към еврейския квартал, базиликата Св.Яков, църквата Св.Богородица Тинска, Площада на Стария град с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Свободно време за обяд 13:30 ч. - трансфер до летище. 16:30 ч. - излитане за София с полет FB 302, пристигане в 19:20 ч. в София.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

=============================================================

Описание на хотелите по програмата:

Хотел OREA Brno 3* в Бърно
Разположение: Хотелът се намира на 2 км от историческия център на Бърно, в конгресния център на града.
В хотела: безплатен безжичен интернет, 24 часа рецепция, ресторант за закуска, гостите ползват безплатно фитнес центъра на съседния хотел OREA Congress hotel 4*
В стаите: 17 кв.м, сейф, плоскоекранен телевизор със сателитни канали, сешоар, eлектрическа кана за чай/кафе, трето легло - нормално легло.

Хотел Centre Plaza 3* в Прага
Разположение: С перфектна локация в централната част на Прага, на 200 м от ст. м I.P.Pavlova, на 10 минути пешеходно разстояние от Вацлавския площад.
В хотела: ресторант, безплатен безжичен интернет на цялата територия на хотела, 24 часова рецепция, обменно бюро, рент а кар, интернет ъгъл - безплатен.
СПА център: джакузи, сауна,солна пещера,масажи, вана с бира и др.
В стаите: кана за чай/кафе, звукоизолация, отопление, телевизор, сешоар, мини бар /доплащане/, сейф - по заявка.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
13 август 2024. Излитане за Прага в 10:20 ч., кацане в 11:15 ч.
20 август 2024. Излитане за София в 16:30 ч., кацане в 19:20 ч.
Възможна промяна на часовете от страна на авиокомпанията!

Условия за плащане: Депозит - 650 лв. на турист, доплащане до 25 юли 2024.

Програмата се провежда при минимум 16 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 18 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулция: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от деня, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Лято в чужбина - Чехия |  Лято в чужбина - Прага

Избрани оферти