Начало / Статии / Статии - Чехия

ТЕСТ: В кой град трябва да пътувате тази Коледа?

Автор

/

Някои хора предпочитат по Коледа да си бъдат у дома, близо до любимите хора и до мястото, на което са израснали.

Други носят празника в сърцето си и се чувстват уютно, независимо къде се намират. За трети Коледа е просто поредица от почивни дни, които е най-добре да бъдат оползотворени в пътуване и нови преживявания.

Снимка: iStock by Getty Images

Каквато и да е вашата нагласа към празниците, в следващия бърз тест ще откриете перфектната си дестинация. А и едно пътуване с любими хора е най-добрият подарък, който можете да си направите.

За шопинг маниаците: Милано

Снимка: iStock by Getty Images

Милано е столица на модата и на изискания живот. Ако искате да бъдете възможно най-близо до мястото, където се създава модата, Милано е вашата дестинация. Намаленията започват чак след празниците - от 6 януари нататък, но преди Коледа можете да сте сред първите, които ще видят и облекат новите тенденции.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Милано!

За тези, които обожават духа на Коледа: Прага

Снимка: iStock by Getty Images

Коледните базари са не просто предпразнична шопинг дестинация, а място, на което Коледа присъства за петте сетива - в аромата на джинджифилови курабийки и греяно вино, във вкуса на коледните специалитети, в гледката на безкрайните щандове с ръчно изработени играчки и подаръци.

Германия и Австрия отмениха много от коледните си базари, но в чешката столица базарът на площада в Стария град, както и още няколко базара из целия град, ще посрещнат местни и туристи. Сезонът им е от 27 ноември до 6 януари, така че можете да комбинирате и с Нова година в Прага.

Вижте най-добрите оферти за предколедни екскурзии в Прага!

За феновете на Дядо Коледа: Рованиеми

Снимка: iStock by Getty Images

Рованиеми е известно като селото на Дядо Коледа и не очаквайте нищо по-малко от тонове празнично настроение, джуджета и срещи с добрия старец. Към това добавете северното сияние, преходите с кучешки впрягове и уютните аромати на коледни вкусотии, които се носят отвсякъде - детските мечти понякога се сбъдват!

За любителите на лятото: Хургада

Снимка: iStock by Getty Images

Ако нямате против да замените коледната елха с палми, а снега - с фин, бял пясък, вашата посока е Хургада. Датите на пакетните почивки позволяват да заминете преди празниците или точно след тях. Кой би отказал плуване в топлото море и разходка из пустинята на фона на декемврийския студ в България?

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Египет по Коледа!

За тези, които обичат да разбиват традициите: Йордания

Петра, Аман, Мъртво море, Акаба и Нова година в палатков лагер в пустинята - това може да не звучи като Коледа, но със сигурност е приключение, струващо си да се преживее поне веднъж в живота. Тези, които не държат особено на елхата, коледните песни и питката за Бъдни вечер, ще са щастливи да обърнат гръб на традицията и да си подарят незабравимо преживяване по празниците.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Йордания по Коледа и Нова година!

>
29 ноември 2023 г.

Тагове

коледа

любопитно

полезно

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти