Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Коледните базари на Прага и Дрезден - 3 нощувки - от София - 19.12.2023 г.

Номер на оферта

/

238267

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с летищни такси и включен багаж до 23 кг
Трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* + централно разположен в Прага
2 пешеходни обиколки на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Слушалки по време на пешеходните екскурзии
Представител на туроператора на български език на място
Връзка с местния представител 24 часа
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Екскурзии и по желание
Разходи за градски транспорт
Входни такси за посещавани музеи и забележителности по избор
Градска такса в хотела - 2,5 евро на турист над 18 г на вечер, заплаща се задължително, индивидуално от всеки турист.
Задължително доплаащане за застраховка за турист над 66 г. - 6 лв към пакета.
Цена на трамваен билет - 0,80 евро

Програма на пътуването

Коледните базари на Прага и Дрезден от София - самолетна екскурзия от София

Прага - Дрезден - Карлови Вари

2 пешеходни екскурзии на Прага с коледните базари, включени в цената

4 дни / 3 нощувки

ДАТА: 19-22 декември 2023

ЦЕНА на човек в двойна стая: 899 лв

============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

19 декември - вторник. Отпътуване от София с редовен полет FB 301 на а/к България Еър в 10:30 ч. Пристигане в Прага в 11:20 ч. Трансфер до хотел Arbes 3*+, перфектно разположен в историческия център на Прага, в Мала страна. Настаняване след 14:30 ч. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език на „Базарите на Стария град” /необходимо е порзване на градски транспорт/: Вацлавския площад, улица На Пришкопи, Барутната кула, Кметството на Площада на Републиката, ул.Целетна, Плодовия пазар с Ректората на Карловия университет, Ставовия театър, Староместския площад и астрономическия часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Продължителност - около 3 часа. Тази екскурзия ще ви потопи в коледното вълшебство на Чехия. Най-големите коледни базари на Прага се правят на Староместския площад, на Вацлавския площад и пред Пражкия замък. Пред Кметството е празнично осветената голяма елха и Витлеемската сцена с Младенеца, Йосиф и Дева Мария. На базарите са ярко осветените дървени къщички с безброй типични чешки украшения и сувенири и приготвените на място коледни храни и напитки. Не пропускайте да опитате печените наденички, палачинките, сладкишите, бирата, греяното вино, медовината и горещия шоколад. Нощувка.

20 декември - сряда. Закуска. Свободен ден. Нощувка.
По желание: Целодневна автобусна екскурзия „Коледните базари на Дрезден” при минимум 15 туристи. Цена - 129 лв на турист / 110 лв дете до 12 г. Отпътуване от Прага до Дрезден /около 2 часа/. Пристигане в Дрезден - бароковият град на брега на Елба. Пешеходна обиколка на Стария град - Цвингера, Стария Кралски дворец, Женската църква, Стария площад, Стената на Славата на Саксония. Посещение на уникалния и най-стар Коледен базар на Германия, който през 2023 г. ще се проведе за 589 път на Стария площад. На базара може да се опита местния сладкиш щолен и други местни коледни специалитети, включително известният striezel. Още една коледна емблема на Дрезден е огромната дървена арка, украсена с типични фигурки и декоративни свещи. Любителите на шопинга могат да се възползват от коледните намаления. Свободно време.Отпътуване за Прага в 16:00 ч. Връщане в Прага - около 18:00 ч.

21 декември - четвъртък. Закуска. Пешеходна екскурзия „Коледните базари от другата страна на Вълтава: Пражки Храд и Мала страна”. По време на екскурзията ще видите: Храдчани - Пражкия замък с готическата катедрала Св. Вит, улица Нерудова, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай, Карловият мост, базарите на Площада пред Св. Георги. Продължителност около 3 часа. Необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

22 декември - петък. Закуска. 09:00 ч. - трансфер до летище. 12:00 ч. - излитане за София с полет FB 302, пристигане в 14:15 ч. в София на Терминал 2.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

============================================================

Описание на хотел Arbes 3*+, http://www.hotelarbes.cz/

Разположение: С перфектна локация в Мала страна, на 1 км от Карловия мост, на 600 м от спирка на метро Андел.
В хотела: безплатен безжичен интернет на цялата територия на хотела, 24 часова рецепция, ресторант за закуска, бар, асансьор.
В стаите: 25 кв. м., кана за чай/кафе, отопление, плоскоекранен телевизор, сешоар, минибар, сейф. Третото легло е нормално легло.

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Внимание: Допълнителните екскурзии по желание се заявяват при записване и заплащат най-късно 14 дни преди отпътуване. Тяхната организация е свързана с предварителни резервации и е необходимо да се резервира възможно най-рано.

Часове на полетите:
19 декември 2023 София - Прага 10:30 ч. - 11:20 ч. от Терминал 2
22 декември 2023 Прага - София 12:00 ч. - 14:20 ч. на Терминал 2
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокомпанията!

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване: Депозит от 450 лв на турист при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 18 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване, дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.

============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти