Начало / Екскурзии / Екскурзии - Свищов

Крепости по река Дунав, eзерото Сребърна и разходка с кораб

Номер на оферта

/

231374

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус/бус;

- 1 нощувка със закуска в хотел*/ ** в Свищов;

- 1 нощувка със закуска в хотел */** в района на Тутракан

- 1 нощувка със закуска в хотел */** в района на Силистра

- екскурзоводско обслужване;

- беседи на местни екскурзоводи в посещаваните обекти;

- туристически такси;

- туристическа програма

Цената не включва

-Входни такси на посещаваните обекти: НОВЕ- възрастни – 4 лв., деца, студенти и пенсионери - 2 лв., Тутракан-музей на лодките-възрастни 2 лв., пенсионери и ученици - 1 лв., Сребърна-възрастни 2 лв, деца и учащи- 1 лв, Меджиди табия-възрастни - 2 лв., ученици 1 лв.

- билет за корабчето от Русе-20 лева възрастен, 12 лева деца до 12 години

-разходи от личен характер;

Доплащане за единична стая за трите дни – 60 лв.

Програма на пътуването

На територията на България има най-много военни крепости, останали от времето на Римската империя по Дунава – над 80! Всички те са споделяли общо минало от над 500 години, когато са били провинции и гранични територии на Римската империя. В днешно време Римският лимес представлява впечатляващ археологически ландшафт с хиляди военни съоръжения: крепости, укрепления, наблюдателни кули и граждански селища, свързани с развита мрежа от пътища и пътни съоръжения. На много места останките от тази укрепена граница, лежащи над и под земята, са изключително добре запазени.

Вие ще имате изключителната възможност да видите част от тях, а именно: Улпия Ескус, Нове, Сексагинта Приста, Трансмариска, Дуросторум, ще можете да разгледате река Дунав от палубата на кораб и още.....

Маршрут на пътуването: София-римски град Улпия Ескус-Свищов-римски град Нове-Русе и разходка с корабче- Тутракан с единственият музей на лодките/-крепост Трансмариска-Силистра-турска крепост Меджиди Табия-Дуросторум-езеро Сребърна /UNESCO/-София






Дата: 17-20 април 2020
4 дни



1-ви ден. Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски посока Улпия Ескус. България има някои съкровища, които са толкова скрити, че дори и най-запалените любители на туризма и историята не са ги открили все още. Точно такова е и Улпия Ескус – забравеният римски град край село Гиген. Градът е основан през периода 106-109 г. сл. Хр., т.е. след Втората дакийска война, която завършва успешно за римляните през 106 г. Тогава към основното име Ескус е прибавено и бащиното на управляващия император УЛПИЯ (от Улпий, бащата на император Траян).

Улпия Ескус е изграден на мястото на ранноримски легионен лагер. Впоследствие става град, обвързан с разположението на V Македонски легион (Legio V macedonica).

През II-III в. Улпия Ескус се разраства и се превръща в икономически и културен център на цялата провинция Долна Мизия. По онова време славата на града се носи в цялата Римска империя, в този смисъл Ескус е бил изключително важен за римляните военен и стратегически център. Разглеждане на останките от града.

Отпътуване за Свищов и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден. Закуска. Посещение на античен град крепост Нове. Основан е през 48г., когато тук пристига VIII Августов римски легион и е построен временен военен лагер. По-късно (през 69-70) легионът е заменен от един от трите елитни легиона на император Веспасиян - I Италийски (Legio I Italica), който на негово място издига постоянен лагер, съществувал близо четири века.
Заедно с крепостите Сексагинта Приста, Дуросторум и Рациария, град Нове формира външния отбранителен пръстен на Римската империя по река Дунав. Разглеждане. Отпътуване за Русе и възможност за едночасов круиз по река Дунав. Свободно време за обяд. Отпътуване посока гр. Тутракан. Настаняване в хотел в района, нощувка.

3-ти ден. Закуска. Посещение на Етнографски музей „Дунавски риболов и лодкостроене“. Открит е през 1974 г. и е единствен в страните по поречието на река Дунав. Създаден е за да съхрани богатата материална и духовна култура, обществено устройство и бит на българите от крайдунавските рибарски селища. Неслучайно музеят се намира в Тутракан, защото риболовът е основен поминък на населението в този край от древността до днес. В края на ХІХ и началото на ХХ век градът се утвърждава като център на дунавския риболов. През римската епоха в града квартирува част от 11-ти Клавдиев легион. Информация за това се черпи от каменен надпис, датиращ от 18 октомври 294 г. Името Трансмариска означава “Селище зад блатата”, визирайки срещуположната равна като тепсия низина около днешния румънски град Олтеница. При император Валент (366) е построен салов мост на река Дунав при войната му с готите. Посещение на крепост Трансмариска, спечелила първо място за 2014година от гласуването за Чудесата на България. Възможност за обяд с вкусна рибена чорба в малко ресторантче в старото рибарско селище на града. Отпътуване за езерото Сребърна. В него гнездят 221 редки, изчезващи видове птици, 19 от които са вписани в Червената книга на България. Музеят до езерото е открит през 1983 година, когато биосферният резерват „Сребърна“ влиза в списъка на обектите на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Силистра. Настаняване в хотел, нощувка.

4 –ти ден. Закуска. Разходка из крайдунавския парк, където се намират останките от крепостта Дуросторум. Посещение на турската крепост Меджиди Табия с невероятна гледка към града и околностите. Отпътуване за София. Пристигане на стадион Васил Левски вечерта.

Ранни записвания Цена: 208 лева на човек в двойна/тройна стая за плащане до 13 март 2020

Цената се увеличава с 30 лева след горната дата

БОНУС: ПОСЕЩЕНИЕ НА КЪЩА-МУЗЕЙ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ и църквата "Света Троица" на Захари Зограф в Свищов

НОВО:КРУИЗ ПО РЕКА ДУНАВ С КОРАБЧЕ срещу допълнително заплащане

ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!
Екскурзията се потвърждава 7 дни преди началото на пътуването при достигнат брой пътуващи 25.

Туроператорът си запазва правото на промяна в реда на туристическата програма. Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Свищов |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Свищов |  Великден 2024 - България |  Великден 2024 - Свищов

Избрани оферти