Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барбадос

Круизен пакет ПАНАМСКИ КАНАЛ и КАРИБИ - с водач

Номер на оферта

/

238018

Дати & цени

Цената включва

самолетни билети с включени летищни такси и чекиран багаж
всички трансфери по програмата
9 нощи на борда на Norwegian Jewel на база Пълен пансион - закуска, обяд и вечеря и междинни хранения на бюфет
3 нощи в 4* хотел в Панама с вкл.закуска
Обзорна екскурзия в Панама сити
водач придружител от България при 10 записани
застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

такса обслужване на борда на кораба в размер на 16 USD на ден
Застраховка "Отмяна на пътуване"
разходи от личен характер
допълнителни екскурзии

Програма на пътуването

Приключението включва и плаване през целия Панамски канал. Допълнителните нощувки на сушата ще ви дадат възможност да попиете от екзотиката на Панамския провлак.

Маршрут: София - Панама - Панамски канал - Пуерто Лимон(Коста Рика) - Вилемстад(Кюрасао) – Ораниестад(Аруба) – Кралендайк(Бонер) - Картахена(Колумбия) - Колон(Панама) - София

14 дни / 12 нощувки

ДАТА: 10.03.2023

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПЪТУВАНЕ БЕЗ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19.

ЦЕНА НА ЧОВЕК - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 11.11.2022 г.
Кабина с прозорец (илюминатор) - Площ 13-14 кв.м, палуба 4 и 5 - 5760 / 5560 лв
Каюта с балкон - Площ 18 кв. м., палуба 8,9,10 - 7190 / 6990 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

Включени
-Самолетни билети София-Панама-София с прекачване и с 23 кг чекиран багаж
-3 нощувки със закуски в 4-звезден хотел в центъра на Панама сити
-9 нощувки на борда на Norwegian Jewel с изхранване "Пълен пансион"
-Обзорна екскурзия на Панама сити
-Всички трансфери по програмата
-Застраховка :Асистанс" с покритие 10 000 EUR
-Представител на туроператора при минимум 15 записани

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
10.03.2023: София-Панама

Полет от София до Панама с прекачване. Кацане привечер. Трансфер до хотел 4*. Свободно време, нощувка.
ДЕН 2:
11.03.2022: Панама сити

Закуска. Първата сутрин от пътуването ни ще продължи с обзорна екскурзия(включена в цената). Основан през 1519 год. като испанска колония, Панама Сити е първият европейски град на брега на Тихия океан. Древните останки и до ден днешен привличат туристи от цял свят. Започваме днешната разходка от старата част на града – Сан Фелипе или Каско Антигуо. Това е най-живописната и исторически интересна част на града, богата със своята архитектура, великолепието от края на колониалния период и стари традиции. Най-изтъкнатите забележителности на Сан Фелипе са площадът с Катедралата, останките на стари църкви и манастира Санто Доминго с арката Арко Чато, музеят на колониалното и религиозното изкуство, йезуитската църква Ла Компаня, университетът, площад Ерера и други. Цялата стара част – Сан Фелипе е включена в световното културно наследство на ЮНЕСКО. След това ще разгледаме и съвременната част на града, която непрестанно се развива и може да се похвали с последните световни технологии, уникални небостъргачи, бизнес и жилищни сгради, построени по най-съвременен модел, а търговските центрове със световноизвестни марки и петзвездните хотели не отстъпват и на най-известните европейски и американски сгради. Всички тези модернизации в града са допринесли за славата му на развиващ се търговски град, близнак на Маями. Накрая ще завършим с посещение на световноизвестния Панамски канал, наричан също и „Осмото чудо на света“. Той е несъмнено най-популярната и впечатляваща атракция в Панама.
ДЕН 3:
12.03.2023: Панама сити

Закуска. Свободно време. В 12:00 – освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до круизния терминал в Панама сити. Чекиране и настаняване в каютите на кораба. Отплаване в 17:00 ч.
ДЕН 4:
13.03.2023: Панамски канал

В този ден ни предстои едно неповторимо изживяване – плаване през Панамския канал. Ще видим отблизо как функционира сложната система от шлюзове, която свързва Атлантическия и Тихия океан. Открит през 1920 год. и дълъг 80 км, каналът работи всеки ден целогодишно, а за функционирането му се грижат 9000 работници. Тъй като нивата на водата в двата океана са различни, преминаването се извършва на няколко етапа, през които става изравняване.
ДЕН 5:
14.03.2023: Пуерто Лимон, Коста Рика 07:00-16:00

Коста Рика или Богатият бряг. Често за нея се казва, че е разположена в най-хубавата част на континента Северна Америка и ако видите местната природа няма да се чудите защо това е така. Гъстите екваториални гори в района на града са едно от най-добрите места за еко туризъм в света. Впуснете се в диви приключения с лодка в най-известния национален парк на Коста Рика – Тортугуеро и разберете защо го наричат костариканската Амазония. Мочурища с каймани, речни видри и много птичи видове; карибско крайбрежие над 23км. дълго и хиляди морски, зелени морски, океански и кожести костенурки, които снасят яйцата си тук. В края на разходката, ще имате свободно време за плаж.
ДЕН 6:
15.03.2023: Плаване

В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.
ДЕН 7:
16.03.2023: Вилемстад, Кюрасао 14:00-21:00

Кюрасао е Нидерландска територия, а Вилемстад е най-големият и най-населен отвъдморски град на Кралство Нидерландия. Гордее се със своята архитектура, повлияна от Холандския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Близките плажове изкушаващо предлагат ситен пясък и лазурно-синьо море.
ДЕН 8:
17.03.2023: Ораниестад, Аруба 07:00-20:00

Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.
ДЕН 9:
18.03.2023: Кралендайк, Бонер 08:00-17:00

Бонер е също отвъдморска територия на Нидерландия. Тук морската вода е толкова чиста, че има видимост до 30 м дълбочина. Това привлича гмуркачи и уиндсърфисти от цял свят. От столицата за 10 минути с атомобил се стига до залива Lac Bay – един от най-добрите в Бонер. Там, на бара, с чаша в ръка можете да наблюдавате професионални сърфисти. Основната историческа забележителност е Форт Орандж, построен през 1639 г от Холандската западноиндийска компания.
ДЕН 10:
19.03.2023: Плаване

В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.
ДЕН 11:
20.03.2023: Картахена, Колумбия 07:00-15:00

Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други. Само на час път с лодка от града се намират островите Росарио – архипелаг от частни острови, обявени за национален парк, заради красивата си непокътната екосистема. Тук можете да се полюбувате на кристално чистите води на Карибско море, да се гмуркате или пък да релаксирате на плажа Playa Blanca.
ДЕН 12:
21.03.2023: Колон – освобождаване на кораба след 07:00 ч

В този ден приключва круизната част на нашето пътешествие. Предлагаме ви възможност да надникнете в живота на индианското племе Ембера((включено в цената) След трансфер до пристана за лодки, ще се качите на традиционно, издълбано кану и ще се отправите по река Чагрес към индианското селище. По пътя ще имате възможността да се насладите на гледки от гъстата джунгла. Следва посещение на традиционно индианско село. Там ще се запознаете с начина на живот на индианците. Те ще ви приготвят обяд от риба и плодове. Преди да се разделите с тях, ще присъствате на традиционни танци, ще имате възможност да си купите ръчно изработени сувенири или да си направите временни индиански татуировки. Следва трансфер до летището и вечерен полет за София.
ДЕН 13:
22.03.2023: София

Кацане в София. Край на програмата.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 50% за записвания до 11.11.2022
Доплащане: до 10.02.2023

Условия за анулации:
До 11.11.2022 - 1300 лв/човек
12.11-.10.02 - 50% от стойността на круизния пакет
След 10.02.2023 - 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Кариби |  Оферти - Барбадос |  Екскурзии - Кариби |  Екскурзии - Барбадос |  Круизи 2024 - Кариби |  Круизи 2024 - Барбадос

Избрани оферти