Начало / Статии / Статии - Кариби

Остров Мустик - където почиват принцове и звезди

Автор

/

Частният остров Мустик (среща се и като Мъстик) се намира на Карибите, някъде между Барбадос и Сейнт Китс и Гренадини. На него има само два хотела, плюс около частни 100 вили с прочути собственици.

Свои карибски оазиси тук имат Миг Джагър, Джуд Лоу, Томи Хилфигър, принц Уилям и Кейт Мидълтън. Добър списък за съседи по време на следващата ви отпуска!

Снимка: iStock by Getty Images

Тук вилите са в най-различни стилове, но това, което ги обединява е тяхната изключителност и върховен лукс. Инфинити басейн, личен персонал с шеф готвач… и това е само минимумът, за който можем да съдим от снимките на някои от тях, които могат да се видят в лайфстайл списанията. От традиционни имения от ерата на плантациите до вили в марокански, балийски или японски стил - архитектите не са поставяли граници на въображението си.

Снимка: iStock by Getty Images

Всичко започва, когато през 1958 г. британският лорд Гленконър откупува острова от Сейнт Китс и Гренадини за около 126 000 долара, за да го използва за спасение от условностите на аристократичния живот. Компания му прави принцеса Маргарет, която е давала партита и е участвала в дизайна на някои от вилите. В онези времена слуховете говорят за буйни нощни партита без дрехи, но в наши дни сякаш островът е загубил своята парти атмосфера.

Днес Мустик е далеч по-спокоен, има един-два бара, които са мястото за социален живот, а всичко друго се случва зад вратите на частните вили. Островът е собственост на компанията “Мустик”, която пък от своя страна се притежава от своите 104-ма акционери - собствениците на частни вили.

Снимка: iStock by Getty Images

Повечето от посетителите на острова са приятели и гости на собствениците на вилите. Някои от вилите се дават и под наем за между 20 000 и 85 000 долара седмично (но разбира се всичко зависи от броя на стаите и видовете удобства, които човек иска да включи по време на почивката си).

Островът има специална система за сигурност, благодарение на която всеки пристигнал на сушата по вода или въздух, трябва да се регистрира. Екипът по сигурността знае във всеки един момент кой се намира на острова. Мустик има стриктна политика за недопускане на папараци на територията си - място, на което наистина можете да останете инкогнито.

Вижте актуални оферти за почивка на Карибите!

>
23 октомври 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

острови

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти