Начало / Статии / Статии - Кариби

Тринидад и Тобаго - слънце и танци в карибски ритъм

Автор

/

Тринидад и Тобаго е карибска държава, в която можете да се потопите в ритъма на карибския живот, както никъде другаде.

За разлика от повечето други карибски държави, Тринидад и Тобаго не разчита основно на туризма, а има добре развита индустрия (базирана основно на добива на петрол) и се води една от най-богатите държави в Северна и Южна Америка. Плажовете са божествени и карибските ритми ще ви следват навсякъде, но тук не всичко е направено специално за туристи и ще имате досег с реалния живот на местните.

Снимка: iStock by Getty Images

Повечето туристи посещават остров Тобаго, където има повече хотели, турове и атракции. Придвижването по и между двата острова е лесно - има модерни магистрали, фериботи и водни таксита.

Плажове в Тринидад и Тобаго

Снимка: iStock by Getty Images

Ако събирането на тен на плажове със ситен като пудра захар пясък и тюркоазени топли води е мечтата ви за екзотична почивка, Тринидад и Тобаго е мястото на сбъднатите ви мечти. Сред най-известните и красиви плажове на Тринидад са Маракас, Тирико, Лас Куевас, Токо, Маяро. Ако изберете съседът Тобаго, изберете плажовете Пиджън Пойнт, Стор Бей, МТ Ървин, Буко или Гранде.

Край Тобаго можете да водите и кораловия риф Буко. Запишете се за тур с лодка със стъклено дъно, за да се насладите на коралите и вижте Найлоновия басейн - място с плитка вода над кораловия риф, където водата е толкова прозрачна, че напомня на найлона на рибарските корди (откъдето идва и името му).

Тринидад и Тобаго в ритъма на калипсо и лимбо

Тринидад и Тобаго е родината на музикалния стил калипсо. Смята се, че калипсо води началото си от африканските ритми на робите в средата на 19-и век. Музиката е ритмична и хармонична и в наши дни се е разпространила под други имена по почти всички карибски острови.

В Тринидад се е зародил и танцът лимбо. Вероятно не знаете, че появата му е свързана с традиционните събирания, които са се правят на острова преди погребение. Минаването под ниско поставена летва става популярна след като е включено в няколко филма, които през 50-те и 60-те години обикалят кината в почти цял свят.

Карнавалът в Тринидад и Тобаго

Снимка: iStock by Getty Images

Карнавалът е най-прочутото събитие на Тринидад и Тобаго. Провежда се в понеделник и вторник преди Пепеляна сряда (първия ден на Великия пост за католиците, 46 дни преди католическия Великден) - датата се променя всяка година спрямо Великден. Карнавалът е експлозия от цветове, празнуващи хора, музика и танци. Най-често можете да чуете калипсо и сока - едни от най-обичаните музикални стилове в карибската държава. Освен шествия, по време на Карнавала се провеждат и музикални надпревари.

Зоопаркът и Ботаническата градина

Ако посетите столицата на Тринидад и Тобаго, Порт ъф Спейн, можете да посетите и единствената зоологическа градина в страната. В нея живеят лъвове, маймуни, птици и риби, а съвсем близо се намира и Ботаническата градина, която е идеална за пикник.

Вижте актуални оферти за почивка на Карибите!

>
15 март 2021 г.

Тагове

екзотика

острови

плажове

романтика

Забележителности наоколо

Избрани оферти