Начало / Екскурзии / Екскурзии - Варадеро

Кубинска класика - Хавана и Варадеро, октомври 2024г.

Номер на оферта

/

241989

Дати & цени

04 октомври 2024 г. - Цена от 3499 лв.
11 октомври 2024 г. - Цена от 3499 лв.
25 октомври 2024 г. - Цена от 3499 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София - Мадрид – София
• Самолетни билети Мадрид – Хавана – Мадрид
• Летищни такси
• Багаж - чекиран до 20 кг. и ръчен 6-7 кг., на човек
• 3 нощувки със закуски в Хавана
• 4 нощувки ALL INCLUSIVE във Варадеро
• 1 нощувка със закуска в Мадрид в централно разположен хотел 3*- 4*
• Виза за Куба - получава се на летището
• Всички трансфери съгласно програмата
• Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 Евро на човек

Цената не включва

• Допълнителни екскурзии
• Разходи от личен характер
• Застраховка отмяна на пътуване, по желание, подписва се до 5 дни след сключване на договора.

Програма на пътуването

10 дни/ 8 нощувки: 1 нощувка в Мадрид, 3 нощувки в Хавана и 4 нощувки във Варадеро, базови хотели

Цени от: 3,499 лв.

Дати: 04-12.10, 11-20.10, 25.10-03.11.2024

============================================================


Пури и ром, от изгрев с дайкири до залез с мохито и куба либре И километри - километри безбрежни златисти пясъчни ивици, върху които разлюлени от бриза палми, хвърлят приласкаваща сянка пред спокойните тюркоазени води. Едни от най-прекрасните карибски плажове се намират именно в Куба. .. И разбира се - много ретро автомобили! В Куба те са масовката и създават чувство за участие в ганстерски филм. По време на управлението на Фидел Кастро е забранен вноса на чуждестранни автомобили, поради което кубинският автопарк е замръзнал около 50-те години на 20-ти век. Така че - не очаквайте лукс, а смайваща епична колониална архитектура, страстна салса, плажове, покрити с фин бял пясък, много ром и настроение .. пътуването до Куба е незабравимо преживяване!


ПРОГРАМА:

1 Ден: София - Мадрид
Явяване на летище София, 2 часа преди полета до Мадрид. След пристигане в Мадрид и получаване на багажа - трансфер до централен хотел и настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 Ден: Мадрид - Хавана
Закуска. Около 11:00 - трансфер до летището в Мадрид, Т4. Регистрация за директен чартърен полет до Хавана в 16:10. Кацане в Хавана, Куба в 19.50 ч. местно време. Трансфер до хотела в Хавана. Нощувка.

3 Ден: Хавана
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане – Обиколка из Колониална Хавана. Посещение на покрайнините на Парка Моро Кабаня. Обиколка из колониалната част на града, обявена от ЮНЕСКО за Световно Културно наследство. Разходка в историческата част на Хавана. Следва посещение на прочутия бар Ла Бодегита дел Медио и разходка по основните улици и булеварди на Старата Хавана и Ел Капитолио. Обиколката продължава до Хаванския Университет. Трансфер до хотела. Нощувка.

4 Ден: Хавана
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане до долината Винялес. Отпътуване с автобус от Хавана до долината Винялес. Разходка до праисторическия стенопис и до Индианската пещера. Следва типичен креолски обяд в района. Обиколката продължава с посещение на града Пинар дел Рио, известен също със кубински пури. Нощувка.

5 Ден: ХаванаВарадеро
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер с автобус до Варадеро. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

6 - 8 Ден: Варадеро
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.

9 Ден: Варадеро - Мадрид
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Следобед - трансфер до летище Хавана за директен чартърен полет до Мадрид в 23.00 ч.

10 Ден: Мадрид - София
Пристигане в Мадрид в 12.40 ч. Получаване на багажа. Регистрация за полет до София. Полет Мадрид - София. Пристигане в София.
Край на програмата!


Хотели/Цени:

Посочените по-долу са варианти за настаянване в Хавана и Варадеро.

х-л NH Capri La Habana 4* / Meli? Marina Varadero 5*

• На човек в двойна стая "сlasica" - 3,499 лв.

х-л NH Capri La Habana 4* / Iberostar Origin Bella Costa 4*

• На човек в двойна стая Стандарт - 3 542

Забележки:
1. Цените са в лева на човек в двойна стая.
2. Отстъпка за трети възрастен в двойна стая - 219 лв.
3. Доплащане за единично настаняване - 495 лв.
4. Всички останали настанявания - по запитване.


Условия:
• Депозит : 1000 лв. при резервация.
• Доплащане до 30 дни преди датата на заминаване.

Анулационни срокове:
• До 3 дни след резервация – без неустойка
• От 4 дни до 120 дни след резервация - 100 лв. такса резервация
• От 119 дни до 30 дни – депозита
• От 29 дни до 15 дни – 50 % от пакетната цена
• От 14 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележки:
• Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници и определена дата.
• Програмата е индивидуална. Не е предвиден водач от страна на ТО.


Изисквания:
• Няма санитарни и медицински изисквания за пътуването.
• За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 2 копия). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква акта за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители и копие.
• Пътува се с международен паспорт с дата на валидност 6 месеца от датата на прибирането.


Полетно разписание:
Ден 01, четвъртък, София - Мадрид 10:10 - 12:40
Ден 02, петък, Мадрид - Хавана 16:10 - 19:50
Ден 09, събота, Хавана - Мадрид 23:00 - 12:40+1
Ден 10, неделя, Мадрид - София 18:15 - 22:40

Превозвачи: Bulgaria air (до Мадрид), IberoJet / AIR EUROPA (до/от Хавана ), Ryanair (от Мадрид)
Тур-операторът не носи отговорност при промяна на разписанието от страна на превозвача.
Разписанието се препотвърждава до 3 дни преди отпътуване.


Информация за хотелите:

Хавана:

NH Capri La Habana 4*

NH Capri La Habana се намира в сърцето на търговския район в Хавана, на 10 минути с кола от историческия квартал La Habana Vieja и на 30 минути с кола от международното летище Jose Mart?.
Хотелът предлага открит плувен басейн на покрива с панорамна гледка към града, 2 ресторанта, 2 бара, зона за масажи, фризьорски салон, пералня и медицински услуги.
Стаите са климатизирани и са оборудвани с телевизор с плосък екран и сателитни канали, минибар, машина за кафе и разполагат с кът за сядане и сейф. Баните са с душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности. Wi-Fi интернет се предоставя срещу заплащане.

Варадеро :

Iberostar Origin Bella Costa 4*

Iberostar Bella Costa се намира във Варадеро, на 32 км от летище „Хуан Гуалберто Гомес“. Районът е популярен за гмуркане с шнорхел и уиндсърфинг.
Предлага 4 ресторанта – основен, средиземноморски, италиански и кубински, фитнес център, бар и красива градина. На разположение на гостите са денонощна рецепция, детски клуб, билярд, дартс и обмяна на валута.
Всички стаи в комплекса разполагат със самостоятелна баня със сешоар и безплатни тоалетни принадлежности, както и с телевизор с плосък екран, климатик, балкон, минибар, комплект за гладене: ютия и дъска и със сейф.

Melia Marina Varadero 5*

Хотелски комплекс с допълнителни услуги, които включват хотел и апартаменти - нов и уникален туристически продукт във Варадеро. Комплексът включва крайбрежен търговски булевард и пристанище, който по проект е с 1200 корабни места. Дизайнът на комплекса е посветен на света на ветроходството и като цяло на морските мотиви. Фонтани с нощно осветление. Препоръчва се за всички категории туристи, особено за групи.


Допълнителни екскурзии:

От Хавана:

• City Tour Habana с включен обяд - 50 евро на човек
Тръгване от хотела.Посещение на колониална Хавана, обявена от ЮНЕСКО за Културното наследство на човечеството. Разходка из стария град, с неговите площади, крепости и сгради pостроени от испанците през 16 и 19 век.Транзитна спирка на Bodeguita del Medio и главните улици и булеварди на Старата Хавана. Спирка на Capitolio .Oбяд с включени напитки.Посещение на галерията Maikel Херера. След това ,ще продължим тура с панорамен изглед от Университета на Хавана и спирка на Площада на Революцията с време за снимки. Връщане в хотела.

• Шоу Тропикана - 110 евро на човек с вечеря и трансфер
(80 евро на човек без вечеря и без трансфер)

Най-престижното и световно известно кабаре.

• Винялес - по 80 евро на човек
Взимане от хотела и отпътуване към Пинар дел Рио. Разходка из долината Винялес, културен пейзаж защитен от ЮНЕСКО и Национален Паметник на Природата. Посещение на Къщата на Veguero, където ще се насладите на освежаващ коктейл и ще видите отблизо култивираните тютюневи насаждения.Посещение на Mirador de los Jazmines, където ще се полюбуватена красивата гледка на долината Винялес. След това ще посещение на пещерата Cueva del Indio, разходка с лодка из реката, която е в пещерата. Обяд в ресторант в района. Посещение на Праисторическия Стенопис. Връщане в хотела.


от Варадеро:

• Трите града - 105 евро
Тръгване от хотела с ексурзовод.Транзитна спирка в "Parador Fiesta Campesina" на Националната магистрала. Посещение на Санта Клара: Площада на Че Гевара и Бронирания влак. След това ще продължим маршрута до Тринидад през Санти Еспиритус. Обяд. Обиколка на Тринидад: Главният Площад, Църква, Музей,Къщата Алфареро,Пазара на Занаятчийте и Канчанчара. Отпътуване към Сиенфуегос. Транзитно посещение на Парка, Прадо и Двореца на Долината. Трансфер до Варадеро с транзитна спирка в транзита на Ранчон Де Агуада.

• Seafari Cayo Blanco Plus (от Варадеро с включен обяд) - 115 евро
Отпътуване от хотела. Разходка с Катамаран и шнорхелинг на Коралов риф. Време за плаж в Кайо Бланко. Обяд (въз основа на: Омар, скариди, октопод, пиле, хляб, ориз, зеленчуци, обяд, десерт, кафе). Включени напитки ,снаксове и анимация по време на разходката с Катамаран .Също така,включва 10 минути взаимодействие с делфини.

ЗАБЕЛЕЖКА: Туровете предстои да се обновят и актуализират и откъм съдържания, и откъм цена, с прогнозен срок 01.07.2024г.


ИНФОРМАЦИЯ:
Република Куба е най-голямата по площ карибска държава, заемайки големия едноименен остров и няколко по-малки архипелага и има най-голямо население сред островните държави в региона – над 11 000 000 души. с излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан.Столицата ? е град Хавана.

Куба има богата култура, която представлява смес от местни островитянски традиции и влияние на испанските колониалисти, африканските роби и Съединените щати.


Валута - кубинско песо(CUC)
Население - 11 308 764 души (2004)
Етнически състав - кубинци - 98,3%, испанци - 0,4%, каталонци - 0,3%, галисийци - 0,3%
Религия – християни - 98,1%, други - 1,9%.
След идването на власт на Фидел Кастро всички религии биват дискриминирани, главният удар е срещу Католическата Църква. Празнуването дори на Рождество Христово и Великден е забранено. Едва през последните години на 20 век ограниченията са намалени, главно във връзка с посещението на папа Йоан Павел II в Хавана през 1998 г.
Най-многобройни (около 50 %) са католиците. Има и около 300 хиляди протестанти и няколко стотин православни. През 2008 г. е осветена и първата православна църква в Куба.
Втората по значимост религия след католицизма е сантерия („ свещенство”) - синкретична религия на християнско-анимистична основа, основана по начало сред негрите-роби, съчетали старите си племенни вярвания с официална католическа религия. Днес вече сантерия не е етническа религия, а е разпространена между всички раси.

Часова зона UTC -5
Климат -Климатът на страната е горещ и влажен тропичен, пасатен. Средногодишната температура е 25-26 °C. Средната температура на най-студения месец (януари) е 22,5 °C, а на най-горещия, август – 28 °C. Температурата на повърхностните води край бреговете през зимата e 22 – 24 °C, през лятото – 28 – 30 °C. В климата на Куба ясно са изразени два климатични сезона: дъждовен от май до септември и сух от октомври до април. През дъждовния сезон падат 3/4 от цялата годишна сума на валежите.

Особеност на кубинския климат е типичната висока влажност през цялата година. Съчетанието на голяма влажност и висока температура оказва като цяло неблагоприятно влияние върху живота на хората. Все пак по крайбрежието вятърът от морето смегчава жегата, а през вечерите носи свежест и прохлада. По крайбрежието има почти постоянен бриз.

Куба е подложена на действието на тропическите циклони, които се зараждат през летно-есенния период от юни до средата на ноември на изток от Малките Антилски острови и в западната част на Карибско море. Циклоните са съпроводени от обилни порои и силни ветрове, способни да причинят големи щети на стопанството и на населението на острова.

Език - Официалният език е испански. Най-разпространеният чужд език е английският.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

Допълнителна информация

Цената е промоционална за резервации до 15.08.2024 г. или до изчерпване на местата по промоцията.

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Варадеро |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Варадеро |  Есен 2023 - Куба |  Есен 2023 - Варадеро

Избрани оферти