Начало / Статии / Статии - Куба

Кайо Санта Мария – кубински остров

Автор

/

Кайо Санта Мария е сбъдната карибска мечта и без съмнение един от любимите острови на посетителите на Куба. Причината за това са прекрасните, ослепително бели плажове – точно онези, които всеки е гледал на снимки от Карибите, преди да дойде и сам да се убеди, че реалността е по-красива и от картичките.

На Кайо Санта Мария, част от архипелага Хардиенс дел Рей (Кралските градини) се намират няколко луксозни ол инклузив курорта, чието строителство започва през 2001 г.

Островът вероятно нямаше да се превърне в изискана дестинация, ако не беше една трагедия. В началото на ноември 2001 г. ураганът от 4-та степен Мишел причинява огромни разрушения на близкия туристически остров Кайо Ларго. Всички туристи, свикнали да почиват тук, имат нужда от ново място за слънце и релакс. И така на преден план излиза Кайо Санта Мария.

Самият остров е малък – дължината му е около 16 км, ширината – 2, и се намира северно от главния остров на Куба. Всички хотели и плажове са разположени по северното му крайбрежие, а южното е покрито с блата и мангрови гори.

Островът е свързан с 48-километрово шосе с континенталната част при град Кайбариен. Строителството на моста започва през 1989 г. и приключва десет години по-късно.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Куба!

>
21 октомври 2014 г.

Тагове

екзотика

летен туризъм

плажове

романтика

романтични места

сватба

семеен туризъм

сватбено пътешествие

Забележителности наоколо

Избрани оферти