Начало / Статии / Статии - Куба

Варадеро – сърцето на слънчева Куба

Автор

/

Варадеро – сърцето на слънчева Куба, се намира на полуостров Икакос, само на два часа път от кубинската столица Хавана. А пристанището и летището на курорта предлагат удобен достъп на туристи от цял свят. Селището е известно и под името „Плая Асул“ (Синият плаж). Кристално чистите води, осигуряващи възможност за плуване, водолазни приключения, риболов, сърфинг, водни ски и още много занимания, потвърждават достоверността на името. А финият пясък по плажната ивица създава идеални условия за слънчеви бани.

         Снимки: Artur Staszewski

Най-големият летен курорт в страната не спира да се разширява и да приветства все повече посетители. Хотели, бунгала, вили, частни къщи са разположени по цялата плажна ивица, както и във вътрешността на града. Разнообразните ресторанти, барове, магазини и търговски центрове допринасят за доброто изкарване на всеки турист.

Но посетителите на Варадеро ще усетят и културната страна на града. Художествени галерии, музеи, библиотека и кино внасят разнообразие в престоя на почиващите. Тук се намира и единствената по рода си издателска къща Вихия, изработваща ръчно книгите си. Варадеро е място, където артистичната атмосфера, културата и изяществото се обединяват в пълна хармония с лежерната почивка на плажа.

Почитателите на динамичните ваканции също няма да скучаят. Морските дълбини ще зарадват гмуркачите с пъстроцветни корали, редица видове риби, омари, скариди, раци, морски костенурки и над 70 вида мекотели. Корабче със стъклено дъно позволява и на нежелаещите да се потопят в солените води да се насладят на магическите водни обитатели. Интерес за туристите представляват и резерватът Вараикакос, паркът Хосоне и приказният делфинариум. Разходките с кон или карета са друга добра идея за прекарване на някой слънчев следобед.

Голфът е силно развит във Варадеро. Местни спортисти участват в световни първенства, а отличната база е на разположение и на запалените туристи. В курорта се предлагат и уроци по парашутизъм. А почитателите на тениса също ще намерят добри условия за практикуване на спорта. Варадеро е перфектното място за лятна ваканция. Тук скуката е невъзможна, а релаксът и пълноценната почивка са гарантирани.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до слънчева Куба.

***

Карибските острови (Карибите) са всички острови в Карибско море. Делят се на Големи Антили, Малки Антили и Бахамски острови. Големите Антили включват КубаЯмайкаДоминиканската република, Хаити, Пуерто Рико и Кайманови острови. Малките Антили пък са съставени от десетки малки острови като по-известните от тях са Барбадос, Вирджинските острови (Американски и Британски), Тринидад, Тобаго, ДоминикаКюрасаоАруба, Гренада и др.

>
18 юли 2022 г.

Тагове

бял плаж

гмуркане

голф туризъм

екзотика

летен туризъм

плаж

риболовен туризъм

сърфинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти