Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Летен уикенд в Прага с директен полет от Варна

Номер на оферта

/

235370

Дати & цени

Цената не включва

Цената не включва:

Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български език;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 10 лв.;
Разходи от личен характер;
Доплащане за багаж – разл.видове – на запитване, според желанието на туриста;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ /препоръчителна/;
Тестове при излитане, кацане в България /преф.цена на ПСР от 70,-лв на посока/;
Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да запазите определени места в полета.

Програма на пътуването

Цена – икономичен пакет /с ръчен багаж/ до изчерпване на местата от 630 лева

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотели:

На човек в двойна стая

На човек /дете в тройна стая

Хотел „Old Metropolitan 3*” или подобен – топ център 630 лева
600 лева

Цената включва:

Самолетен билет ВарнаПрагаВарна с вкл. летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и размери 40х30х20см;
3 нощувки на база нощувка със закуска в централно разположен хотел 3*;
Двупосочни трансфери летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро /Assistance/;
Цената не включва:

Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български език;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 10 лв.;
Разходи от личен характер;
Доплащане за багаж – разл.видове – на запитване, според желанието на туриста;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ /препоръчителна/;
Тестове при излитане, кацане в България /преф.цена на ПСР от 70,-лв на посока/;
Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да запазите определени места в полета.


Полетни детайли:

27.06 ВарнаПрага 13:00 – 14:15

30.06 ПрагаВарна 19:35 – 22:45

Примерна програма:

• Първи ден – 27.06.2021г.

Отпътуване от летище Варна в 13:00ч. – кацане в 14:15ч. Трансфер летище – хотел. Настаняване.

Следобед – оставяне на багажа в хотела и стартиране на опознавателна разходка /по желание, срещу доплащане/. Придвижване с (обществен) транспорт до Крепостта „Храдчани“.

Оттам започва пешеходният тур на Прага с екскурзовод на български език – стартира се от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса – дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедралa „Св.Вит“; слиза се в Мала страна – през градините на двореца Wallenstein – седалище в момента на Чешкия Сенат и Парламента. В Мала страна ще видите – площада, църквата Св. Никола , Кметството. След това се преминава по Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место – еврейският квартал с най-старата синегога в Европа. Завършва се на стария градски площад с часовника.

Вечерта – свободно време за вечеря. Нощувка.

Опознавателна обиколка с бълг.лицензиран екскурзовод от 30,-евро/мин. 6души.

• Втори ден – 28.06.2021г.

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Прага е чудесно място за разходки, културен туризъм – интересуващите се могат да посетят различни музеи.

По желание може да се повозите на корабче по река Вълтава и да се насладите на Пражката архитектура /вечер е особено красива с най-разнообразни светлини; предлагат се разходки с/без вечеря- от/ около 30 евро/.

Нощувка.

• Трети ден – 29.06.2021г.

Закуска и свободно време за разходки – има удобни автобусни линии до Карлови Вари, Чешкий Крумлов – чудесни градчета за релакс и почивка.

Нощувка.

• Четвърти ден – 30.06.2021г.

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите до 12.00ч.

Трансфер от хотела до Летище в 15.00ч. Полет за Варна в 19.35ч. Кацане в: 22.45ч местно време.

Допълнителна, интересна забележителност, която туриста може да посети при желание:

Чешкий Крумлов – разстояние от Прага около 170км. – градче в Южнобохемския край на Чехия, разположен на река Вълтава. Известен е най-вече с автентичната архитектура, стария град и Замъка. Сградите са в средновековен, ренесансов и бароков стил, а също и в стил рококо. Старият град е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО от 1992г. Град – музей на открито.
?esk? е чешкото название на областта Бохемия и градът е наименуван ?esk? Krumlov („Бохемски Крумлов“), за да се отличава от града Моравски Крумлов в Моравия.
Крумлов храд – замък, наричан още Шварценберг. Той има 300 стаи и е вторият по големина в страната след Пражки храд. Около 300 години е официална резиденция на династията Розенберг, могъща аристократична фамилия, която управлява Южна Бохемия от 1316 г. до 16 век.
А разхождайки се, не бива да пропускате да са насладите на Чешката бира, отпочивайки в някоя местна бирария, на брега на Реката – гледката е прекрасна, а лекия полъх от реката действа освежително и на най-изморения турист.

Цена на двупосочен билет с луксозните междуградски линии – от 60,-евро. С предварителна резервация, в противен случай местата в автобуса не са гарантирани. Продължението на пътуването е около 2,5ч., но гледките по пътя са свежи, зареждащи, а безплатният достъп до интернет допълва и неусетно стигате до забележителното градче. Продължителността на разходката е около 12ч.; целодневна.

Информация за хотелa:

Хотел Old Metropolitan 3* – https://www.hotelmetropolitan.cz/ubytovani-en

Идеално разположен в сърцето на Стария град на Прага, на тиха уличка в историческия еврейски квартал, в непосредствена близост до манастира Света Агнес и в близост до Стария градски площад. Хотелът се намира само на няколко крачки от търговския център Palladium, Namesti Republiky и главните пражки булеварди. Удобното местоположение осигурява чудесна транспортна връзка. В близост до хотела има много ресторанти, барове и кафенета.Стаите са в класически семпъл стил, със самостоятелен санитарен възел, безпл.интернет; кабелна ТВ и приятна закуска в уютна зала.

Условия за записване:

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети по специалните тарифи. Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация и издаването на самолетния билет.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН; No и валидност на паспорт/лична карта) .

Специални условия за ранни записвания до 31.05.2021:

Депозит при записване в размер на 200 лв.;
Пълно плащане – до 20 дни преди датата на отпътуване;
При отказ от страна на клиента да пътува до 20 дни преди отпътуването се удържа сумата по депозита, при издаден самолетен билет.
Необходими документи:

– валидни лична карта или задграничен паспорт;

– За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, е необходимо да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него!

ТО препоръчва Застраховка „Отмяна на пътуването“, около 3.5% от пакетната цена (покриваща и заболяване от Ковид 19).

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Лято в чужбина - Чехия |  Лято в чужбина - Прага

Избрани оферти