Начало / Екскурзии / Екскурзии - Антананариво

Мадагаскар: Уханието на Изтока и цветовете на Африка

Номер на оферта

/

235316

Дати & цени

Цената включва

Двупосочни самолетни билети с включен регистриран багаж и летищни такси на АК ТУРСКИ АВИОЛИНИИ;
Вътрешен полет;
12 нощувки на база закуска в описаните първокласни хотели по програма:
- BOIS VERT HOTEL - 2 нощувки;
- MANTADIA LODGE - 2 нощувки;
- AROTEL - 1 нощувка;
- THERMAL HOTEL - 1 нощувка;
- ZOMATEL - 1 нощувка;
- ISALO ROCK LODGE HOTEL - 2 нощувки;
- LA MIRA DE MADIORANO HOTEL - 3 нощувки.
Частен климатизиран бус;
Местен англо- или рускоговорящ гид;
Всички описани по програма посещения и турове;
Входни такси за всички описани по програма национални паркове и резервати:
- Марозево;
- Вакона;
- Андасибе;
- Раномафана;
- Изало;
- Зомбице;
- Толиара;
- Рениала;
1 бутилка минерална вода на ден на човек;
Тур Лидер от АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ;
Медицинска застраховка към Лев Инс с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване;
Застраховка отговорност на Туроператора.

Цената не включва

По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Молим, консултирайте се с наш представител;
Полупансион – доплащане за 11 вечери – 190 евро на човек;
Виза – 35 евро на човек (при записване е необходима дигитална снимка паспортен формат);
Бакшиши – 60 евро на човек за цялото пътуване за екскурзоводи и шофьори.

Програма на пътуването

14 дни / 12 нощувки / 1 нощен полет
Дата на заминаване:
03.10.2021 г.

Възрастен в ДВОЙНА СТАЯ: 6 100 лева
Възрастен в ЕДИНИЧНАСТАЯ: 6 930 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЕКСКУРЗИЯ В МАДАГАСКАР Е ВАЛИДНА ПРИ минимум 10 ДУШИ
!!!!ПОРАДИ ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА по повод COVID – 19 при нарастване на групата над 11души, следващите записани ще бъдат потвърдени при наличие на нова група от минимум 10 души


Мадагаскар – тайнствената Атлантида, къс от Лемурия…или съвсем отделен континент? Какво си представяте, когато чуете за остров с лемури, боабаби, многоцветни скали и пустини? Земя на малагаси, на животни, каквито няма нийде по света, многоцветни скали, дълбоки каньони и зелени долини... земя на оживели саги за пирати...земя, запазила юрската епоха, земя, в която сякаш очаквате да зърнете динозаври…. земя, към която е невъзможно да останете безразлични. Този чуден остров притежава едни от най-впечатляващите природни феномени в света –боабаби като обърнати бутилки, уникален подводен свят... Елате с нас в Мадагаскар!

1-ви ден / 03.10.2021: СофияПариж
Полет София - Париж. Излита в 07:10 ч. Каца в Париж в 09:10 ч. Полетно време 03.00ч.
Полет Париж - Антанариво. Излиза в 10:40 ч. Каца в Антанариво в 22:15 ч. Полетно време 10.35 ч.
Трансфер до хотел BOIS VERT HOTEL. Нощувка.

2-ри ден / 04.10.2021: Антанариво*
След закуска ни очаква целодневна обиколка на град Антанариво, включваща посещение на Двореца на кралицата на Мадагаскар и на занаятчийския пазар. Тана, като столицата е универсална, и в нея можете да намерите страхотни места за хапване и пазаруване. Можете обаче също така да се насладите на много история и култура.
Трансфер до хотел BOIS VERT. Нощувка.

3-ти ден / 05.10.2021: Антанариво - Андасибе
Отправяме се на наситена с емоции 4-часова екскурзия (145км) на изток към Андасибе, посещавайки по път резервата в Марозево, известен с фермите си за развъждане на екзотични насекоми и влечуги. В Андасибе ни очакват луксозните бунгала на хотел MANTADIA LODGE с уникална гледка към неземния пейзаж на резервата. Следобяд продължаваме с посещение на частния резерват Вакона - с парка на крокодилите и първия ви контакт с дружелюбните лемури.
По желание: разходка с кану по езерото или езда в тропическата гора.

4-ти ден /06.10.2021: Андасибе
Закуска. Отправяме се към Национален парк Андасибе – гъста дъждовна гора, стена от лиани, мъхове, вековни дървета и орхидеи (цъфтят от септември до януари). Паркът е известен с индри – най-големите лемури на Мадагаскар, чиито вой се разнася в ранна утрин от мъгливата гора. Паркът е дом и на емблематичното палмово дърво Ravenea louvelii, което не се намира никоде другаде на осрова, освен тук. Тук растат и други емблематични за острова видове – бамбук, панданус, палисандер и тиково дърво. Свободен следобед за релакс. Нощувка в MANTADIA LODGE.

5-ти ден /07.10.2021: Андасибе – Антанариво – Амбатолампи - Антсирабе
Закуска. Отпътуване към Антанариво и след това по национален път 7 към Амбатолампи (315км – около 7ч). Кратко посещение в работилница за алуминий. Продължаваме към Атсирабе през удивителни пейзажи и оризови полета и селца на малцинството от етноса „мерина„. Обиколка на Антсирабе с рикши. Градчето е известно с термалните си извори, също и с производството на текстил и напитки. Нощувка в AROTEL.

6-ти ден /08.10.2021: Антсирабе – Амбоситра - Раномафана
Закуска. Отпътуване към Амбоситра (260 км – около 6 часа), разположен в живописна долина, заобиколен от изумрудено зелени оризови полета и гъсти гори. Център на изкуствата и занаятите, по-специално на килимарството и дърворезбата. Малките работилнички са разположени в домовете на занаятчиите или в техните градини. Посещение на пазар за дърворезби. Продължаваме към Раномафана по живописен път през оризови полета и традиционни селца. Нощувка в THERMAL HOTEL.

7-ми ден /09.10.2021: Раномафана - Фианаранцоа
Закуска. Трекинг в тропическите дъждовни гори на национален парк Раномафана (4 часа). На езика на малагаси “рано“ означава вода, а “мафана“ – горещ. В парка живеят 12 вида лемури, като най-многобройни са “златните бамбукови лемури“ и “вълнистите лемури“. Паркът се обитава и от 115 вида птици, повечето от които се водят застрашени видове, включително и ибиси. Отпътуване към Фианаранцоа. Нощувка в ZOMATEL.

8-ми ден /10.10.2021: Фианаранцоа - Амбалавао - Ранохира
Закуска. Отпътуване към Амбалавао (300 км – около 5-6 часа), столица на етническата група “бетсилео“. Градчето е известно с производството си на хартия Antemoro, подобна на папирусите, но изработена от местни цветя. Продължаваме на юг към гората Анжа – дом на колония лемури “маки“ и на безброй хамелеони. Следобед продължаваме към Ранохира – територия на етноса “бара“. Нощувка в ISALO ROCK LODGE HOTEL.

9-ти ден/11.10.2021: Ранохира
Закуска. Този ден е посветен изцяло на чудесата на Национален парк Изало. Нощувка в ISALO ROCK LODGE HOTEL.

10-ти ден /12.10.2021: Ранохира – Толиара - Ифати
Ранна закуска. Този ден ще изминем 280 км (около 6 часа) посока юг към национален Парк Зомбице – дом на невероятен брой ендемични за южен Мадагаскар птици, а също и нощни лемури. Паркът предствавлява 36 300 хектара полупустиня, осеяна с боабаби и многоцветни скали. Последното убежище на 85 застрашени вида птици, сред които е и черният папагал. Продължаваме към Толиара – изобилие на боабаби и многоцветни скали. Денят приключва с рибарското селце Ифати.
Нощувка в LA MIRA DE MADIORANO HOTEL.

11-ти ден/13.10.2021: Ифати
Закуска. Ден за отмора и релакс. Посещение на резерват Рениала. Денят приключва с рибарското селце Ифати. Нощувка в LA MIRA DE MADIORANO HOTEL.

12-ти ден / 14.10.2021: Ифати
Закуска. Ден за отмора и релакс. Нощувка в LA MIRA DE MADIORANO HOTEL.

13-ти ден /15.10.2021: Антанариво - полет
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Толиара. Чекиране за полет Толиара – Антанариво. Излита от Толиара в 10:15 ч. Каца в Антанариво в 11:55 ч. Трансфер до града. Свободно време за обяд и пазаруване.
Трансфер до летище за отпътуване.

14-ти ден /16.10.2021: Антанариво - Париж - София
Излита от Антанариво в 01:05 ч. и каца в Париж в 11:10 ч. Полетно време 11.05 ч. Излита от Париж в 15:50 ч. и каца в София в 19:35. Полетно време 2.45 ч.

Тагове

Оферти - Мадагаскар |  Оферти - Антананариво |  Екскурзии - Мадагаскар |  Екскурзии - Антананариво |  Есен 2023 - Мадагаскар |  Есен 2023 - Антананариво

Избрани оферти