Начало / Статии / Статии - Португалия

Порто – родното място на силното вино (ВИДЕО)

Автор

/

Разположен край устието на река Дору (или Дуеро, както я наричат испанците) португалският град Порто е удивителна смесица от стилове, епохи и лайфстайл.

От тесните средновековни улички излизате на булеварди с помпозни барокови къщи и църкви, а във водата се отразяват неоновите светлини на Вила Нова де Гая – щабът на най-големите производители на портвайн.

Центърът на Порто е достатъчно малък, за а бъде изследван пеш. Намира се на северния бряг на река Дору, а пет моста го свързват с Вила Нова де Гая.

Започнете разходката си от Рибейра (крайбрежния квартал), прочут с оживените си барове, превъзходните си ресторанти и речните круизи. Тук е мястото е да получите първи впечатления от Порто.

Кулата Торе дос Клеригос ще ви предизвика с 225 стъпала, но на върха си ще ви награди с най-добрата панорама към града. Оттук няма как да не забележите Се – катедралата, която доминира пейзажа на Порто. Заслужава си да я посетите заради интересната смесица от архитектурни стилове и богата украса вътре.

Порто има няколко музея, посветени на изкуството – като Музея на съвременното изкуство и Националния музей Суарес дос Рейс. Този, който не трябва да изпускате обаче, е Музеят на силното вино порто (или портвайн). Срещу скромна входна такса ще се запознаете с историята на производството и износа на портвайн в региона, има възможност и за дегустация.

        Снимки: Stephan van Es

Много от местните винарни предлагат дегустации и близка среща с производствения процес на световноизвестното вино от Порто.

Виж най-добрите оферти за пътуване до Порто!

Виж още:

Ескурзия в Лисабон

Ескурзия в Мадрид

Почивка в Коста дел Сол

>
20 септември 2023 г.

Тагове

винен туризъм

градове

кулинарен туризъм

романтика

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти