Оферта номер: 230294

НОВА ГОДИНА 2020 в Израел и Йордания - ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Тел Авив и Екскурзии в Израел.

НОВА ГОДИНА 2020 в Израел и Йордания - ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
от 1848 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Цената включва:

Самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на АК Ел Ал с включен багаж и летищни такси;
3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3* - хотел Paradise 3* или подобен;
1 нощувка със закуска и вечеря в Петра, хотел 3* - хотел Oscar 3* или подобен;
1 нощувка със закуска и НОВОГОДИШНО ПАРТИ С ВЕЧЕРЯ в Аман, хотел 3/4*- хотел Mena 4* или подобен;
Всички трансфери по програмата;
Транспорт с луксозен автобус с безплатен WI-FI;
Всички екскурзии по програмата;
Саунд система със слушалки по време на туровете;
Екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
Входни такси за обектите, посещавани по програма;
Виза за Йордания/Входно-изходни гранични такси;
Сертификат за хаджийство;
Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
Медицинска застраховка с Асистънс към ЗАД Армеец с покритие 10000 евро.
Цената не включва
Цената не включва:


Бакшиши/Такса обслужване за шофьорите и за местните екскурзоводи - 30 щат. долара / около 51 лв. общо на турист (заплащат се задължително на място);
По желание допълнителни мероприятия и екскурзии, предлагани от местните екскурзоводи (заплащат се на място):
Нощен Йерусалим - 25 щат. долара / около 43 лв. (цената е променлива според броя на туристите);
Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74г. - 12 лв.;
Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74г. - 24 лв. (туристи над 74г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“ - Моля консултирайте се с наш представител;
Разходи от личен характер.
===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: 29.12.2019, София - Тел Авив/Яфо - Йерусалим - Витлеем

Среща летище София, Терминал 2 в 08:20ч. (задължително 3 часа преди полета). Полет София - Тел Авив на Ак Ел Ал. Излита в 11:20ч. Каца на летище Бен Гурион в 13:45ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Пешеходна разходка в Яфо - един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Отпътуване за Витлеем. По пътя - кратка панорамна обиколка на Новия Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

ВТОРИ ДЕН: 30.12.2019, Витлеем - Небо - Мадаба - Петра

Закуска. Посещение на базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем - най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Преминаване от Израел в Йордания през граничен пункт Аленби. Отпътуване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясно време могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити руини на манастирска църква от средата на IV век. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра.

ТРЕТИ ДЕН: 31.12.2019, Петра - Аман

Закуска. Организирана обиколка на Петра - столицата на Набатейците. През 2007г. е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000г. пр.Н.Е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. Пристигане в Аман - столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотел. ВЕЧЕРЯ И НОВОГОДИШНО ПАРТИ 2020 В ХОТЕЛА. Нощувка в Аман.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 01.01.2020, Аман - Каср Ал Яхуд - Йерихон - Мъртво море - Витлеем

Закуска. Преминаване от Йордания в Израел през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд - на това място Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Възможност за ритуално потапяне. Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

ПЕТИ ДЕН: 02.01.2020, Витлеем - Йерусалим - Витлеем

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим: Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота. Поклонение в храмовия комплекс на Божи гроб - най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

ШЕСТИ ДЕН: 03.01.2020, Витлеем - Тел Авив /летище Бен Гурион/ - София

Ранна закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет Тел Авив - София на АК Ел Ал. Излита в 07:30ч. Каца на летище София в 10:15ч.


АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)
Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
Мадаба (приказният град на мозайките)
Небо (Мойсей и неговият поглед към Обетованата земя)
Петра (едно от Седемте нови чудеса на света)
Вади Муса (Долината на Мойсей)
Аман (столицата на Хашемитско кралство Йордания)
Мъртво море (време за плаж и релакс)
Витлеем (църквата Рождество Христово)
Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
Намаления
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, ВАЛИДНИ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.08.2019
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ ОТ ВАРНА - АПРИЛ
от 2099 лв.
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ ОТ ВАРНА - АПРИЛ
7 нощувки
Самолет
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ЕСЕН 2020
от 2177 лв.
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ЕСЕН 2020
7 нощувки
Самолет
Тел Авив
Хотели - Тел Авив Забележителности - Тел Авив
Музей на еврейската Диаспора
Нови забележителности: Огромен аквариум в Йерусалим
Алея на праведните в Йерусалим