Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Най-доброто от Исландия - 5 нощувки

Номер на оферта

/

239260

Дати & цени

Цената включва

5 нощувки със закуска хотели 3-4 звезди
транспорт с климатизиран минибус с WiFi и USB слот на всяка седалка
английскиговорящ местен водач
разходка по ледник с водач и екипировка
посещение на лавовата пещерата с водач и екипировка
вход за кратера на вулкана Керид

Цената не включва

самолетен билет
обеди и вечери
напитки
лични разходи
летищни трансфери

Програма на пътуването

6 дни / 5 нощувки

ДАТИ на заминаване: всеки ден с изключение на сряда в периода 01.05 - 04.10.2023

ЦЕНА на човек: от 2058лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Исландия отдавна се е превърнала в символ на това що е то сурова северна красота. Възседнала тектонични разломи, от недрата ? бликат горещи гейзери и вулкани, мощни реки раждат зашеметяващи водопади, ледници се спускат към морето, по чието крайбрежие водите са изваяли причудливи скални образувания – един огромен и нагледен урок по геология. Огромен, много красив и изключително фотогеничен!

Акценти от програмата:
-Исландският златен кръг
-Разходка по ледника Солхеймайокул
-Планината Киркюфел
-Полуостров Снефелснес
-Черният и Диамантеният плаж

------------------------------

ПРОГРАМА:

Ден 1: Пристигане в Рейкявик. Хотел.

Ден 2: Златният кръг и кратерът на вулкана Керид.
(нощувка в Рейкявик, хотел Клетур или подободен)
Пътешествието започва с националния парк „Тингвелир“ – мястото, където в продължение на девет столетия е заседавало народното събрание на Исландия. Ще видим малкия, но красив водопад Оксарарфос, а след него и емблематичния Гулфос – могъщата река Хвита пропада в 70-метров каньон. Следващата ни спирка е гейзерът Строкур, изхвърлящ на всеки 5-10 минути вода на височина 40 метра. Към трите класически забележителности на Златния кръг ще прибавим и кратера на вулкана Керид – широк 270 м и дълбок 55, с езеро на дъното. Потегляме обратно към Рейкявик в късния следобед.

Ден 3: Южното крайбрежие и Черният плаж
(нощувка в хотел Катла или подобен близо до селцето Вик)
Денят започва с водопадите по южното крайбрежие – Селяландсфос, Скогафос и Глуфрабуи. Първият е 60-метрова каскада в подножието на вулкана Ейяфялайокул – водопадът може да бъде обиколен и сниман „отвътре“. Продължаваме към ледника Мирдалсьокул, където ще направим час и половина преход към ледника Солхеймайокул. Преди да се настаним за ношувка в градчето Вик, ще се разходим по Черния плаж в Рейнисфяра с неговите базалтови скали.

Ден 4: Ледниковата лагуна и каньонът Фядрарглюфур
(нощувка в Рейкявик, хотел Клетур или подободен)
Днес ще опитаме още от вкуса на Севера. Сутринта ще плаваме с лодка в лагуната Йокулсарлон, пълна с ледени късове от ледника Брейдамеркурьокул. Парчетата лед върху черния пясък дават името на плажа – Диамантеният. После ще спрем до църквата Хофскирка, покрита с чимове трева и заобиколена от покрити с мъх надгробни могили. След това продължаваме към каньона Фядрарглюфур – зелено и лъкатушещо ждрело, дълбоко сто метра и дълго два километра. Привечер се отправяме обратно към Рейкявик.

Ден 5: Сребърният кръг и пещерите от лава
(нощувка в градчето Боргарнес, хотел В59 или подобен)
Обект на посещение тази сутринт е горещият извор Дейлдартунгухвер – най-мощният в цяла Европа. След него – водопадите Храунфосар и Барнафос. После ще разгледаме пещерата от лава Видгелмир, дълга повече от километър и половина и широка и висока по 16 метра. За обяд ще спрем в Хусафел – градче с традиционна архитектура, разположено между два ледника. Там са и тежките камъни, с които исландците са си мерели силата. Накрая ще спрем в Рейкхолт – място, свързано с фолклора и възпято от поета Снори Стурлусон, където се намира и горещият извор Снорралауг. Нощувката е в Боргарнес – едно от оригиналните поселища на викингите отпреди хиляда години. От градчето се откриват гледки към красивите планини Хафнарфял и Скесухорн – чудесно място за наблюдение на Северното сияние, ако се появи.

Ден 6: Полуостров Снефелснес
Полуостровът е известен като „Макетът на Исландия“ – на малка площ са разположени много и разнообразни геологически чудеса, и не само. По крайбрежието се редуват рибарски селища, там е и най-големият стратовулкан на острова – Снефелсьокул, плажът Дюпалонсандур с черния си пясък и птиците, кръжащи над скалите. На полуострова е и една от най-разпознаваемите емблеми на Исландия – планината Киркюфел с водопада отпред. На връщане към Рейкявик ще минем покрай фиорда на китовете Хвалфьордур. Завръщане в Рейкявик.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Екзотична почивка 2024 - Исландия |  Екзотична почивка 2024 - Рейкявик

Избрани оферти