Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хо Ши Мин

Нова година 2025 във Виетнам и Камбоджа – очарованието на източните брегове

Номер на оферта

/

241764

Дати & цени

26 декември 2024 - 05 януари 2025 г. - Цена от 5240 лв.

Цената включва

Самолетни билети София – Доха - Хо Ши Мин – Доха – София с вкл. 25 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
Самолетен билет Хо Ши Мин - Сием Рип с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
8 нощувки по програмата, както следва:
2 нощувки в Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен;
1 нощувка в Пном Пен - DUONG CHAN HOTEL 4*или подобен;
1 нощувки в Хо Ши Мин - NORTHERN CHARM HOTEL 4* или подобен;
4 нощувки в Муй Не - MUINE BAY RESORT 4* или подобен;
Изхранване: 8 закуски;
Всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти в обиколната част на програмата;
Всички трансфери по програмата;
Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 Евро;
Водач-преводач от агенцията – при група мин. 15 туристи.

Цената не включва

Новогодишна вечеря в хотела на Муй Не – 180 лв. Заплаща се задължително;
доплащане за All Inclusive по време на престоя на Муй Не – 1190 лв. на възрастен (заплаща се по желание като в цената му е включена Новогодишната вечеря);
разходи от личен характер;
напитки по време на храненията;
Допълнителни екскурзии;
Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Такса за обработка на документи за виза за Виетнам – 50 лв.;
Виза за Камбоджа, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.;
Бакшиши и благодарности към местните гидове и шофьори – 40 долара на човек (събират се на летище София).

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Ранни записвания до 31.05.2024

1 Ден /26.12./ София - Доха
Събиране на групата на летище София, Терминал 2, за полет от България за Виетнам през Доха. Пристигане в Доха. Кратък престой за полет Доха – Хо Ши Мин.

2 Ден /27.12./ Хо Ши Мин – Сием Рип
Пристигане в Хо Ши Мин. Оформяне на митнически и визови формалности. Регистрация за полет Хо Ши Мин – Сием Рип.
Сием Рип е не само врата към Ангкор, а предоставя и запознаване с традиционната кхмерска култура. Градът е епицентър на всичко от което се нуждаете, като съвременен турист - комфортни хотели, кухня от световна класа, разкошни спа центрове, невероятни възможности за пазаруване. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Време за почивка. Нощувка.

3 ден /28.12./ Сием Рип
Закуска
Днес ще имаме цял ден, за да разгледаме и опознаем археологическия парк Ангкор.
Влизането в Ангкор Том ще стане от западната порта. Древната столица на Ангкор Том е построена през 12 век. Ще видим и Южната порта, храма Байон - уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица, терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Продължаваме към приказния Та Пром, обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и гигантски пълзящи растения. Следобед следва посещение на внушителния храм Ангкор Ват - обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1992 г., известен със своята красота и великолепие. Той разполага с най-дългия непрекъснат барелеф в света, който минава покрай външните стени на галерията и разказва истории от индуската митология.
Ще посетим един от най-известните храмове Пре Руп, построен през 10 век по време на управлението на крал Раджендраварман II и посветен на Шива. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден /29.12./ Сием Рип – Пном Пен
Закуска. Днес ще се отправим към град Пном Пен – столицата на Камбоджа.
По пътя ще спрем на Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в страната. За разлика от забързания и оживен Сием Рип, тук времето тече спокойно, далеч от градската суматоха. За жителите тук животът на вода е част от ежедневието и трябва да се запази от бързото развитие на съвременното общество.
Разположен на 18 километра от центъра на Сием Реап, Kampong Phluk е едно от най-впечатляващите и непокътнати постоянни селища на езерото Тонле Сап. Дом на над 3000 местни жители, това очарователно село предлага поглед отблизо към потъналата мангрова гора и живота край езерото. Ще се качим на местна лодка и ще се отправим на релаксираща и приятна разходка по езерото. Ще се потопим в природата, за да надникнем в разнообразния начин на живот, докато лодката ни се плъзга през мангровите гори, наколните къщи, плаващото училище и полицейския участък. Подгответе фотоапарата си, за снимки на живописната гледка към езерото Тонле Сап на местни жени или деца, които си проправят път през речния канал, или жителите на селото, които продават и купуват продукти на импровизиран плаващ пазар.
По пътя ще спрем и до малкото село Скуун, известно с гигантските тарантули. Ще видим и опитни продавачи на много пържени тарантули и щурци като предястие, което може при желание да опитате.
Продължаваме за Пном Пен.Наречен „Перлата на Азия“, Пном Пен беше смятан за най-красивия град в Индокитай. Запазил е голяма част от очарованието на стария свят, което се вижда от френската колониална архитектура и традиционните богато украсени храмове.
Ще посетим храма Wat Ounalom. Основан през 15ти век и включващ 44 структури, храмът е център на камбоджанския будизъм. По време на режима на Пол Пот на храма са нанесени сериозни щети. В днешно време той е напълно възстановен и приема поклонници и туристи, за да разкрие своето великолепие. Това е и седалището на главния будистки монах на Камбоджа, като тук пребивават и много монаси, които се грижат за храма и за религиозното развитие на местните жители. Настаняване в хотела. Време за почивка и самостоятелни занимания.Нощувка.

5 ден /30.12./ Пном Пен – Хо Ши Мин
Закуска.След закуска, отпътуваме към границата с Виетнам. Пътуването ни ще продължи около 4 часа. Уреждане на митническите и визови формалности. Във Виетнам ще ни посрещне местния водач и ще се отправим към Хо Ши Мин.
По пътя ще се отбием до известните тунели Ку Чи. Първоначално изкопани с цел организиране на партизански действия срещу французите, тунелите Ку Чи са разширени по време на войната в Индокитай (Американската война), за да се превърнат в тайна и невероятна подземна мрежа за защита на партизаните от Виет Конг от френските и американските войници. В комплекса има повече от 200 километра подземни тунели, съдържащи складови помещения, кухни, болници, спални помещения и дори училища, някога обитавани от повече от 10 000 души. Някои от тунелите достигат дори до Камбоджа.
Ще обиколим част от огромната мрежа от подземни проходи и тунели, за да надникнем в историята, живота , упоритостта и находчивостта на виетнамците по време на войните, които са водили.Продължаваме към Хо Ши Мин. Настаняване в хотела. Време за почивка и самостоятелни занимания. Нощувка.

6 ден /31.12./ Хо Ши Мин – Муй Не
Закуска. Сутринта ще посетим едни от най-значимите забележителности на Хо Ши Мин.
Ще започнем с Музея на войната, който представя американската война през очите на виетнамците, тъй като съдържа артефакти и снимки от миналото, включително американски бронирани машини, артилерийски оръдия, бомби и пехотни оръжия.
Продължаваме към най-значимия исторически обекти на града - Двореца на Обединението. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането й на 30 април 1975 г. Ще се разходим из Двореца, за да се възхитим на удивителните шедьоври и неговата архитектура. Нашият водач ще ни запознае с неразказани истории, свързани с големите промени в историята на град Хо Ши Мин.
След това се отправяме към Централната поща, построена около 1886 – 1891 г. по проект на известния френски архитект Гюстав Айфел. Да не забравяме и катедралата Нотр Дам, построена като умалено копие на едноименната катедрала в Париж.
След обиколката продължаваме към Муй Не. Сгушен на спокойно крайбрежие само на няколко часа път от град Хо Ши Мин, Муй Не и дългите му плажове , оградени с палми, примамват всички пътешественици. Културните ентусиасти изследват рибарските селища и руините на Чам, семействата си почиват на празници с морски дарове и слънчеви дни на плажа, а любителите на приключенията търсят пясъчни дюни и силни ветрове за водни спортове.Някога малко рибарско градче в района Фан Тиет, днес Муй Не се радва на популярност сред посетителите за морска ваканция във Виетнам. Муй Не е известен с уникалните бели пясъчни дюни, включващи няколко езера. Плажовете са със спокойна атмосфера, предлагащи зашеметяващи залези и крайбрежни хотели, идеални за плуване, слънчеви бани и водни спортове като кайтсърф и падълборд. Изгревите на белите пясъчни дюни си струват усилията за ранно събуждане, възнаградени с цвърчене на щурци, тъмносин хоризонт и солен морски въздух. Освен с плажа и красивата природа, Муй Не е известен с изобилието си от морски дарове. В менюто има пресни стриди, миди с лимонова трева, миди с чесън, скариди на скара, хрупкава риба и калмари, пълнени с чили. Със сигурност ще прекарате няколко щастливи плажни дни в този уникален курорт, защитен в красивия залив, с изглед към остров Хон Лао, който се отличава с великолепен и девствен плаж.
След около 3,5 часа ще се настаним в нашия хотел на един от най-екзотичните плажове във Виетнам. Ще се освежим и подготвим за посрещането на новата 2025 г.
Празнична новогодишна вечеря. Честита Нова 2025 Година!
Нощувка.

7 ден /01.01./ Муй Не
Закуска. Свободно време за почивка или самостоятелни занимания и плаж. Нощувка.

8 ден /02.01./ Муй Не
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или
По желание срещу допълнително заплащане - Джип сафари Муи Не с Бау Транг – по изгрев пясъчни дюни, красиви езера и приказен поток. За обиколка по изгрев слънце, нашият екскурзовод и шофьор ще ни вземат от хотела в 4:30 сутринта и ще тръгнем към белите пясъчни дюни. Първата спирка е оживеният кей на града. Тук ще видим на зазоряване много местни рибари, които разглеждат и сортират изобилния улов за деня. Множество цветни рибарски лодки се полюшват на заден план на кея и придават цвят на тази сутрешна суматоха. Пътуването ни продължава по крайбрежието до една от най-впечатляващите забележителности в региона: Белите пясъчни дюни или Бау Транг (Бялото езеро). Тази област е огромно пространство от красиво изваяни пясъчни дюни на 65 км североизточно от Фан Тиет. Цветовете на дюните се преливат от златисто- жълто до чисто бяло и дори червеникаво на места, което прави мястото неописуемо. Районът Бау Транг също е дом на три зашеметяващи езера: Бау Онг (езерото Джентълмен), Бау Ба (езерото Лейди) и Бау Шоай (езерото Манго). Сред трите езера Бау Ба е най-голямото, докато Бау Шоай е най-малкото. Между Бау Онг и Бау Ба е Бау Сен (езерото на лотосите). То е прохладен оазис сред горещите пясъчни дюни и е не само място за осигуряване на прясна вода, но и една от красивите атракции в Муй Не. През лятото нежни лотоси цъфтят около това езеро, оцветявайки красотата на Белите пясъчни дюни. След езерата ще се изкачим с джипа по дюните, за да се насладим на великолепната гледка към околността. На път към хотела ще посетим още едно невероятно мятсто - потока Суой Тиен, известен като Приказният поток. Първите 300 м пейзажът е същият като при други потоци във Виетнам, с кокосови дървета и буйна зелена трева около които се носи дъх на цвят от помело и лимон. Изведнъж се появява необикновена сцена - водата става оранжева заради цвета на пясъка. Особено от едната страна на брега има невероятни и забележителни скални образувания, комбинация от бели варовикови скали и червен пясък, която създава супер внушителна и ефектна скалиста стена от бяло и оранжево. Силата на водата е изваяла във варовика множество фантастични образувания, които превръщат мястото в истинска цветна феерия. Можете да се изкачите до пясъчна дюна, за да видите цялата гледка на Суой Тиен. Ще ви се разкрие невероятна гледка към потока, варовиковата стена на единия бряг и зелената джунгла на другия. Комбинацията от цветове ще ви накара да се почувствате като в истинска приказна страна. Достигането до потока включва живописен преход около 30 минути нагоре по реката и е препоръчително да сте с подходящи обувки.
Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

9 ден /03.01./ Муй Не
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или
По желание срещу допълнително заплащане - Класическа обиколка на планината Таку с най-голямата статуя на лежащ Буда в Югоизточна Азия.- След закуска в 8:00 часа ще потеглим към планината Таку разположена на 30 километра южно от Фан Тиет. При пристигането ще се изкачим с кабинков лифт над красива тропическа дъждовна гора, пълна с птици и диви животни до планинската пагода на върха. Пагодата е построена през 1879 г. на височина 457 м над морското равнище. През цялата година край пагодата има зелени дървета, течащи потоци, пеещи птици и маймуни. Планинската пагода Таку е общоприето име, използвано за 2 пагоди, които са Linh Son Truong Tho и Linh Son Long Doan. Тук ще видим три входни порти, главна зала и група от 3 статуи - "Трите пози на Буда", високи около 7 метра, които гледат надолу към земята и отварят ръце, за да спасят хората и земята. След още малко изкачване ще достигнем до най-голямата статуя на легнал Буда (Буда, влизащ в Нирвана). Статуята е ярко бяла с дължина 49 метра и височина 7 метра и е най-голямата във Виетнам. Изглежда невероятно как е построена с тонове цимент и камъни само с помощта на човешка сила.Продължаваме със спирка във ферма за драконови плодове, за да разберем как местните хора се грижат, отглеждат и берат тези необичайни плодове. Направете снимка и опитайте този вид прочут тропически плод.
За финал на екскурзията, ще посетим кулите Пошану Чам. Тези кули са от Кралство Чампа и датират от 8-ми и 9-ти век. Те са кацнали на хълма с чудесна гледка към бреговата линия и Фан Тиет. Чамите са почитали тук бог Шива. През 15 век е построена кула за поклонение на принцеса По Сах Ину, дъщерята на крал Пара Чан. Това е причината тези кули да се наричат Пошану. Има само три останали кули (главна кула, средна кула и малка кула). Вътре в главната кула, са каменните олтари на Линга и Йони - символ на мъжки и женски гениталии, които са били почитани от чамите. Те са символът на Шива с много издълбани и изваяни шарки.и отразяват съществуването и растежа на възпроизводството на Чам.
Екскурзията ни ще приключи към 13 часа със завръщане в хотела.
Свободно време.Нощувка.

10 ден /04.01./ Муй Не – Хо Ши Мин – отпътуване
Закуска. Време е да се сбогуваме с това красиво място и да се отправим към Хо Ши Мин.Ще имаме свободно време за последен шопинг и самостоятелна разходка в града.
Следва трансфер до летището за полет през Доха към дома.

11 ден /05.01./ Доха - София
Полет от Доха до София.


Полетно разписание за дата на заминаване 26.12.2024:
QR 228 26DEC SOFDOH 12:40 18:15
QR 974 26DEC DOHSGN 20:05 07:15 27DEC
QR 971 04JAN SGNDOH 19:55 23:50
QR 227 05JAN DOHSOF 07:30 11:40

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Хо Ши Мин |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Хо Ши Мин |  Нова година 2024 - Виетнам |  Нова година 2024 - Хо Ши Мин

Избрани оферти