Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

„Пхо Хоа“ - просто национално ястие или форма на изкуство?

Един от най-паметните атрибути на Виетнам е неговият кулинарен гоблен от азиатска и с френско влияние кухня, в който говеждо, риба, ориз и зеленчуци от делтата на плодородната река Меконг са смесени с експлозивни аромати и сложни, но деликатни подправки.

Благодарение на тази смесица, простото национално ястие пхо, супа от оризово фиде, което богати и бедни ядат на закуска и по всяко време на деня, може да бъде почти лирично. Ако сте го опитвали някъде другаде, пригответе се за: пхо, което ще вкусите тук, не прилича на нищо друго, което сте опитвали. Качете се на някоя велорикша и тръгнете към „Пхо Хоа“, може би най-прочутия от хилядите ресторанти за спагети.

Улица „Пастьор“ е раят на пхо, по нея се редят невзрачни лавки и сергии, продаващи този специалитет, но от двайсет години „Пхо Хоа“ е смятан за най-добрият ресторант тук. Душата на пхо е бульонът и в един огромен казан в „Пхо Хоа“ подправеният и ароматизиран бульон ври пет часа, преди вашата купичка, над която се издига пара, да пристигне, препълнена с хлъзгави и меки спагети и тънки резенчета говеждо или пилешко. Елате за закуска, така че да можете да дойдете и за обяд и вечеря пак тук.

Къде: Хошимин (Сайгон), Виетнам

Кога: целогодишно

Дата: 24 юли 2012 г.
4/5, 4737 гласа
Забележителности около Хо Ши Мин