Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Нова година в Израел, обиколна програма

Номер на оферта

/

239618

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Тел Авив-София
Ръчен багаж 40х30х20см
1 нощувка със закуска и вечеря в Margoa hotel 3* или подобен в Нетаня
3 нощувки със закуски и вечери в Paradise hotel 3* или подобен във Витлеем
Трансфери летище-хотел-летище
Транспорт с климатизиран туристически автобус
Екскурзовод на български или руски език
Свидетелство за поклонничество
Туристическа застраховка Помощ при пътуване с покритие 5 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва

Застраховка Помощ при пътуване за лица над 65 г. - 20 лв.
Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна
Бакшиши - 25 USD - плащат се на място, при пристигане
Допълнителни екскурзии
Обеди и напитки
Лични разходи

Програма на пътуването

Маршрут: София - Тел Авив - Яфа - Нетаня - Назарет - Галилейско море - Капернаум - Табха - Витлеем - Йерусалим - Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море

5 дни / 4 нощувки

=======================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=======================================================================

ПЪРВИ ДЕН 29.12: София-Тел Авив-Нетаня
Заминаване от летище София с редовен полет на авиокомпания Wizz Air за Тел Авив с примерно разписание:

Дата Номер полет Заминава от: Час Каца в: Час
29.12.2023 W6 4427 София 6:00 Тел Авив 8:30
2.1.2024 W6 4428 Тел Авив 9:20 София 12:10
Точното разписание ще бъде обявено до една седмица преди излитане.
Кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив. Посрещане от представител на местния туроператор.

Програмата започва с туристическа обиколка с автобус на Тел Авив („могила на прераждането” или „хълм на пролетта” – в превод от иврит) градът, който никога не спи. Включен е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство под името „Белият град“. Точно тук, в центъра на Тел Авив, има най-много бели сгради (над 4 хиляди), построени в международния стил Баухаус. Обиколката продължава към Яфа – едно от най-старите селища на Земята, основано от сина на Ной след потопа. Гръцките легенди разказват, че красивата Андромеда била прикована към скалите на пристанището на Яфа. Тук може да видите камъните, в които морското чудовище се превърнало, след като погледнало главата на Медуза Горгона. Градът многократно сменя владетели, опожаряван е и се възстановява отново. Самите стари улици са музейни експонати, добавящи нов мит или легенда към своята история всяко десетилетие. Музеи, изложби, платформи за наблюдение и запомнящи се места – всичко това е Яфа.

Отпътуване към Нетаня. Настаняване в хотел 3* в Нетаня.

Вечеря.

Нощувка.


ВТОРИ ДЕН 30.12: Нетаня-Назарет-Галилейско море-Капернаум-Табха-Витлеем
Закуска.

Днес денят започва с посещение на Назарет – град в северен Израел, в историческата област Галилея. Тук Исус е прекарал по-голямата част от земния си път. В Библията многократно месията се споменава като Исус от Назарет. Тук се намира базиликата на Благовещението, мястото на което Архангел Михаил съобщава вестта на Дева Мария за това, че ще роди син господен. В Назарет се намира църквата, посветена на дърводелеца Йосиф (земният баща на Исус), в която се съхраняват останки от I в. На това място се е намирал домът на святото семейство на Йосиф, Мария и Исус. В града се намират и други църкви, в една от които е проповядвал самия Христос.

Пътуването продължава към Галилейското езеро, наречено още Галилейско море, където според Новия завет Христос е проповядвал и вършел своите чудеса. Това е най-голямото езеро в Израел, намира се на река Йордан и днес по бреговете му са построени много християнски храмове.

Следва посещение на Капернаум и Табха. Капернаум e рибарско село на брега на Галилейското езеро. Според Новия завет това е мястото, където е живял Иисус Христос. Табха също се намира на Галилеско море. Традиционно се приема като място на чудото на умножението на хлябовете и рибите и четвъртото възкресение на Исус след разпъването му.

Денят завършва с пътуване до Витлеем. Настаняване в 3* хотел.

Вечеря.

Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН 31.12: Витлеем-Йерусалим-Витлеем
Настаняване в хотел
Закуска.

Днес обиколката започва с разходка из Витлеем, един от центровете на поклонничество и туризъм, свещен град за християните, вторият по значение след Йерусалим. Витлеем е един от най-старите градове на планетата – основан около 17-16 век пр.н.е. д. Основната забележителност на града е църквата „Рождество Христово“, която е заобиколена от манастири – католически, гръцки православен и арменски. Самият град може спокойно да се счита за светилище, заедно с такива като Пътя на скръбта и Църквата на Божи гроб. За сърцето на Витлеем се смята площадът пред църквата „Рождество Христово“. В основата на храма е пещерата, в която според легендата е роден Исус. Според местните закони кметът на Витлеем трябва да е християнин. Витлеем също се споменава в Писанието като “домът на Давид”. Тук Давид е роден и е помазан за цар от пророк Самуил. По пътя от Витлеем до Йерусалим е погребана Рахил – любимата съпруга на праотца Исаак, която почива при раждането на сина си Вениамин. Нейният гроб на входа на Витлеем все още е почитан от евреи, християни и мюсюлмани.

Следва обиколка на Йерусалим, която включва Eлеонския хълм, от където се разкрива прекрасна гледка към града. Продължаваме на югозапад от Стария град към планината Сион. Тук се намира и католическото немско абатство Успение на Пресвета Богородица – построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата, в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe. Tук е и гробът на цар Давид. Следва Стената на плача – най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. След това ще преминете през 14-те спирки на Пътят на страданието – Via Dolarosa – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота …. и стигате до храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят.

Връщане в хотела.

Вечеря.

Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН 01.01: Витлеем-Йерихон-Каср ал Яхуд-Мъртво море-Витлеем
Закуска.

Днес пътуването започва през Юдейската пустиня и се отправя към Йерихон (Градът на палмите), най-ниско разположеният (258 м. под морското равнище) и най-стария град на Земята. Тук ще видите мястото, където според библейските писания, Исус Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола.

Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан.

Обиколката продължава към Мъртво море – най-ниско разположеното езеро в света, на цели 423 метра под морското равнище. Мъртво море е един от водните басейни с най-високата концентрация на сол на Земята – 330%. Поради това водитему са толкова гъсти, че хората няма как да плуват в тях, а буквално се носят върху им. Тук ще имате възможност да се потопите в морето, да се отпуснете по гръб в солената вода и сами да се убедите в качествата и, да се намажете с лечебна кал. Мъртво море безспорно се нарежда сред най-интересните природни феномени. И по ирония на съдбата, колкото е неблагоприятно за организмите, опитващи се да живеят в него, толкова е полезно за хората. Стига да знаят как да се възползват от свойствата му.

Връщане в хотела.

Вечеря.

Нощувка.


ПЕТИ ДЕН 02.01: Витлеем-Тел Авив-София
Закуска.

Освобождаване на стаите.

Трансфер до летище Бен Гурион в Тел Авив. Излитане за България.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

=======================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=======================================================================

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Нова година 2024 - Израел |  Нова година 2024 - Тел Авив

Избрани оферти