Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

ОТНОВО РИМ

Номер на оферта

/

235251

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ РАЙЪНЕЪР;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ, ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
РЪЧЕН БАГАЖ 1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х20Х25 СМ;
ТРАНСФЕР ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА „КЛАСИЧЕСКИ РИМ”.

Цената не включва

ПОСЕЩЕНИЕ НА ВАТИКАНА И ВАТИКАНСКИ МУЗЕИ;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА „БАРОКОВ РИМ;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА „ТРИ БАЗИЛИКИ“;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА „ЦВЕТОВЕ И АРОМАТИ НА РИМ“;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИТЕ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ;
ГРАДСКА ТАКСА;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО - 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
PCR ИЛИ ДРУГ ТЕСТ (АКО Е НЕОБХОДИМ);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 4 нощувки в хотел Torino**** или подобен, разположен в историчиския център на Рим, пешеходна обиколка „Класически Рим“ с екскурзовод на български език, трансфери летище – хотел – летище и самолетен билет (с включени летищни такси, 1 малка чанта ръчен багаж с размери 40/20/25 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с авиокомпания Райънеър.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 06:45 ч. - 07:30 ч. – полет София - Рим. Трансфер до центъра на града. Пешеходна обиколка „Класически Рим” (включена в пакетната цена) с екскурзовод на български език: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Сутринта - по желание пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания” с доплащане 45 лв. и при предварителна заявка от България. Обиколката се провежда при минимум 8 участника и е необходимо използването на градски транспорт. Следобед - по жeлание факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” с доплащане 39 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Сутринта - по желание факултативна програма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 43 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватикански музеи с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката започва от входа на Ватиканските музеи и е необходимо използването на градски транспорт. Цената включва входна такса за музеите, такса резервация, екскурзовод на български по време на визитата, слушалки в музеите и базиликата „Св. Петър“. Обиколката се провежда при минимум 8 участника и е необходимо използването на градски транспорт (местата за посещение са ограничени – групата може да е от максимум 35 човека; записваме до изчерпване на местата). Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. 15:55 ч. – 18:35 ч. – полет РимСофия.

Цени на човек в лева според настаняването :

Хотел A
18.06 - 22.06.2021: 598 лв
25.06 - 29.06.2021: 598 лв
09.07 - 13.07.2021: 598 лв
24.09 - 28.09.2021: 655 лв
Допл. за инд. стая 98 лв
Нам. за 3-ти възр. 18 лв
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 35 лв
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 25 лв

Доплащане за чекиран багаж:
до 10 кг с размери 55/40/20 см в две посоки: 56 лв;
до 20 кг в две посоки: 92 лв.

Настоящите цени са актуални до изчерпване на резервираните места за настаняване и самолетни билети.

Хотел Torino**** е разположен в историческия център на Рим, на 5 мин. пеша от базиликата „Санта Мария Маджоре“.

Билети за Римската опера:
При заявка от страна на клиентите туропеаторът може да закупи билети за представление на Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета.

Важно: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Забележка: Часовете на полетите на Райънеър са обявени по разписанието на авиокомпанията през май 2021. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Рим

Избрани оферти