Начало / Статии / Статии - Италия

7 ситуации, в които Vasco Translator ще преодолее езиковите бариери вместо Вас

Автор

/

Знаете ли, че в света има над 7000 езика? Да, толкова много. Но, спокойно! Трябва да знаете само няколко от тях, за да се справите в днешния свят.

Въпреки това, изучаването дори на един език може да бъде натоварваща задача.

А защо тогава ние, хората, трябва да се ограничаваме с вътрешния кръг на говорещите родния ни език? Можем да срещнем толкова много хора, да посетим толкова много места и да научим толкова много неща за света, в който живеем!

„Ами езиковата бариера,“ може да възразите.

Е, без значение дали говорите с местни жители от друга страна или поръчвате храна от меню, което не разбирате, езиковите бариери могат да бъдат истинска пречка.

И така, в тази статия ще научите за 7 различни ситуации, при които моментален преводач Vasco Translator преодолява тези бариери вместо вас.

Да започваме!

1. Това може да е трудно, защото трябва да се движите бързо.

Часовникът тиктака, а вие все още не знаете къде е чекирането.

Ами ако митничар ви помоли да се отдръпнете? Как ще обясните, че всичко е наред?

Тези ситуации могат да бъдат стресиращи. За щастие сте добре подготвени, защото имате своя незабавен преводач със себе си.

С какво може да помогне Vasco?
Използвайте вашия моментален преводач, за да попитате как да се ориентирате из летището или да разберете какъв е проблемът на митничаря
. Можете да избирате от 76 езика, което означава, че ще можете да общувате като местен на повечето летища в света.

Нещо повече, Vasco има функция за превод на текст. Можете да въвеждате или произнасяте отделни думи или кратки фрази и това устройство ще ги преведе моментално. Тази функция може да бъде полезна ако се натъкнете на непозната табела или информационно табло.

Но това не е всичко.

Виждате ли кола под наем на летището? Наличието на кола на ваше разположение би улеснило много неща тук. Използвайте Vasco, за да наемете превозното средство, което харесвате, и да разберете условията, с които да се съгласите, ако са приемливи.

За целта можете да използвате функция превод на снимки. Просто направете снимка на документ с вградената камера и устройството ви незабавно ще преведе текста.

2. Общуване в хотел в чужбина

Намерихте идеален хотел. Настанихте се и се радвате, че най-накрая ще си починете.

Хладилникът ви обаче е развален. Още по-лошо - изглежда, че и климатикът е дефектен.

Какво да правите?

Обадете се на поддръжка!

Как да им кажете какъв е проблемът, когато не говорите чужд език?
С незабавен преводач Vasco Translator вие и вашият събеседник може да се разберете, благодарение на произношението, подобно на местен говорител.

След като се погрижихте за скучните неща, време е да си починете. Искате ли да поръчате любимата си напитка в бара на хотела? За целта използвайте отново вашия моментален преводач.

Търсите място за хранене навън? Използвайте незабавен преводач Vasco, за да попитате портиера за най-добрия ресторант в курорта.

Всичко, което трябва да направите, е да се освежите и да опитате да си прекарате страхотно. Вашия моментален преводач ще преодолее езиковите бариери вместо вас.

3. Искате да прочетете меню на ресторант, написано на чужд език? Няма проблем!

Представете си, че релаксирате на живописен плаж в Гърция. Времето е слънчево, водата е топла и животът е страхотен... но изведнъж се чувствате гладни.

Отправяте се към близкия ресторант, взимате маса и се сблъсквате с менюто и...

... не разбирате нито дума!

Нещо повече, вие сте алергични към фъстъци, така че би било хубаво да знаете дали някое от ястията включва тази съставка.

За щастие сте взели вашия Vasco Translator със себе си.

Как може вашия моментален преводач да помогне?
Споменахме по-рано, за функцията, която превежда текст от снимки. Можете да избирате от 108 езика!
Просто направете снимка на менюто на ресторанта с вградената камера и Vasco ще го преведе моментално.

Вече знаете каква е офертата на ресторанта. Знаете и списъка с алергени.

Готови сте да поръчате? Страхотно!

Използвайте функцията за гласов превод и говорете със сервитьора на родния си език. Незабавен преводач Vasco ще преведе речта ви на езика на вашия събеседник за секунди. И обратното.

Удобно!

4. Открийте наследството на нашите предци в музей

Едно пътуване до музей винаги е добра идея. Можете да научите много за нашите предци: техния начин на живот, инструментите, които са използвали ежедневно, или техните обичаи и навици.

Може да стане особено интересно, когато пътувате до друга държава.

Най-накрая сте намерили експонат, който ви интересува най-много, но описанието е на език, който не разбирате.

Как да го разчетете?
Просто извадете своя Vasco и използвайте функцията превод на снимки.

Можете да направите снимка с вградената камера и да научите ценен урок за нашите предци.

5. Посещение на приятели от чужбина или гостуване при вас

Преди време сте участвали в програма за обмен на студенти, провеждана от вашия университет. Или може би някога сте били Au Pair?

И двете е можело да бъдат страхотни преживявания. Получили сте възможността сами да видите какво е да живееш в чужда страна. Срещнали сте и хора от цял свят.

Някои от тях се оказват големи приятели. Те всъщност ви канят да ги посетите в родния им град на другия край на земното кълбо.

Да приемем, че можете да общувате с приятелите си, но искате да се срещнете и със семействата им.

И техните приятели, разбира се.

С какво може да помогне незабавен преводач Vasco?
С функцията за гласов превод на вашия незабавен преводач можете да говорите с всеки, навсякъде по света. На 76 езика!

Същото важи и когато каните приятелите си от обмена на студенти у дома. Вашето семейство може да не успее да общува с тях поради езиковата бариера.

Подайте им ръка и оставете моментален преводач Vasco Translator да се погрижи за всичко. Всичко, което ви остава е да прекарате страхотно време заедно!

6. Разберете се със семейства от чужбина

Да приемем, че искате да общувате със своя зет или снаха си. За съжаление той или тя не говори вашия език. Освен това има шанс те да учат децата си на чужд език.

Неразбирането на езика на вашето семейство определено е нежелана ситуация.

Vasco Translator идва да ви помогне
Използвайте функцията за гласов превод и оставете моментален преводач Vasco да се погрижи за всички езикови бариери.

Вече можете да говорите свободно с внуците си, семейството на зет си и дори да се срещнете с техните приятели.

7. Потапяне в чужда страна от местна гледна точка

Посещението на други страни е чудесен начин да разширите хоризонтите си. Можете също така да придобиете интересна гледна точка, да изчистите главата си и просто да отделите малко време от ежедневието си.

Възможно е обаче да изживявате тези страни само на повърхността. Получаването на местна перспектива при разглеждане на забележителности е още едно ниво на пътуване.

Как да го направите?
Знаете кои са най-големите атракции, знаете кои са най-добрите ресторанти в града, но знаете ли, че на една от по-малко известните улици има магазинер, който продава местни консерви? Той използва съставки, събрани само в определен регион.

А знаете ли, че в покрайнините на града има страхотен бар с приятелска атмосфера? Сервират местна храна и наливат бира, която не се предлага никъде другаде по света.

Най-популярният паметник в града не е само туристическа атракция. Това е и място за срещи на студенти.

Но как можете да знаете всичко това? Няма го в туристическия пътеводител!

Е, това са сведения, които се предават от самите местни жители. Използвайте своя моментален преводач, за да говорите с тях и да ги попитате за всички местни любопитства.

Заключение

Независимо дали вечеряте в ресторант в чужбина, говорите със семейството и приятелите си или търсите местни забележителности в чужд град, незабавен преводач Vasco Translator ще бъде най-добрият ви приятел.

Ами интернет връзка? Имате нужда от това, за да работи всичко. Няма да хванете Wi-Fi точка навсякъде. Използването на вашите собствени данни в чужбина също може да бъде скъпо.

Не е нужно да се тревожите и за това!

Незабавен преводач Vasco Translator има вградена SIM карта, която осигурява безплатен доживотен достъп до интернет за преводи в близо 200 държави.

Не е необходимо да правите допълнителни инсталации. Вашият моментален преводач ще работи незабавно, завинаги!

Всичко, което трябва да направите, е да пътувате, да изследвате и да опитвате нови неща. Незабавен преводач Vasco Translator ще се погрижи за всичко останало!

>
18 април 2023 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти