Начало / Екскурзии / Екскурзии - Антананариво

Остров Мадагаскар - осмият континент

Номер на оферта

/

239728

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Истанбул-Антананариву-Истанбул-София - ВАЖНО: Цените на самолетните билети по офертата са в икономична класа по редовни полети на авиокомпанията. След постъпване на резервация е необходимо цената да се препотвърди, като е възможно доплащане, ако няма места в съответната класа.
Ръчен и чекиран багаж
Посрещане на английски език от гид на местния туроператор на летище Антананариву
Подаръци за добре дошли
Самолетен билет Антананариву-Тулеар-Антананариву
Трансфери летище-хотел-летище
Транспорт по време на обиколката
Интернет в колата по време на обиколката
2 нощувки със закуски в хотел в Антананариву
2 нощувки със закуски в хотел в Тулеар
3 нощувки със закуски в хотел в Анакао
Англоговорящ водач по време на обиколката
24/7 телефонна поддръжка на английски език в Ifanadiana Мадагаскар по време на тура
Карта на Мадагаскар
Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва

Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица над 65 г. - 25 лв.
Виза за Мадагаскар - 40 щатски долара
Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна
Вход в националните паркове /където се изисква/
Бакшиши
Обеди и вечери
Лични разходи

Програма на пътуването

Маршрут: София-Истанбул-Антананариву-Тулеар-Анакао-Антананариву-Истанбул-София

10 дни / 7 нощувки

=============================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================================


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: София-Истанбул
Заминаване от летище София с редовен полет на авиокомпания Турски авиолинии до Истанбул за последващ полет за Антананариву.

Примерно разписание, подлежи на препотвърждение до една седмица преди заминаване:

Полет номер Излита от: Час Каца в: Час
TK-1030 София 21:10 Истанбул 22:35
TK-160 Истанбул 01:50 Антананариво 14:35
Техническо кацане: Mauritius Island, Мавриций, в 12:35, 1:0 ч.
TK-161 Антананариво 15:55 Истанбул 05:00
Техническо кацане: Mauritius Island, Мавриций, в 18:50, 1:15 ч.
TK-1027 Истанбул 07:25 София 08:35

Кацане в Истанбул.


ВТОРИ ДЕН: Истанбул-Антананариву
Заминаване за Мадагаскар. Техническо кацане на остров Мавриций.

Кацане на летище Антананариву.

След минаване на визови и митнически процедури - посрещане от представител на местния туротератор.

Трансфер и настаняване в хотел La Ribaudiere или подобен.

Следва разходка из Антанариву и посещение на двореца Rova of Madagascar

Рова е кралски дворцов комплекс в Мадагаскар, който е служил като дом на суверените на Кралство Имерина през 17-ти и 18-ти век, както и на владетелите на Кралство Мадагаскар през 19 век. Разположен в централния високопланински град Антананариво, Рова заема най-високата точка на Аналаманга,  най-високият от многото хълмове на Антананариво - 1462 м и по този начин е почти 200 m над кварталите на долния град.

Нощувка в хотела.


ТРЕТИ ДЕН: Антананариву-Тулеар
Закуска.

Транфер до летище и полет до град Тулеар.

Тулеар е столица на провинция Тулеар - една от шестте административни провинции на Република Мадагаскар. Разположена е в югозападната част на страната и има излаз на Индийския океан.

Кацане в Толиара.

Трансфер до хотел Bakuba или подобен.

Свободно време.

Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Ифати-Рениала
Закуска.

Денят започвва с отпътуване към Ифати - регион, който се намира в югозападния край на Мадагаскар. Състои се от две малки рибарски селища, между които има зашеметяващи плажове. Тук е изключително спокойно, можете да се гмуркате или да практикувате шнорхелинг, за да се полюбувате на уникалния морски живот, който Индийският океан предлага. Освен това можете да се насладите на вкусни морски местни деликатеси и да обиколите района с катамаран. Можете също така да откриете културата на местната етническа група, като например традиционния риболов.

Следобед ще имате време да посетите гората на баобабите и селото на костенурките в резервата Рениала.

Рениала (на местен език това е думата за баобаб или буквален превод „майката на гората“), е защитена зона от 60 хектара, част от мадагаскарската бодлива гора. Резерватът се управлява от асоциация по околната среда, развиваща еко-туризъм в района. Той е убежище на удивителна и уникална екосистема, която се среща единствено в югозападната част на Мадагаскар - Бодливата гора. Стърчащите бодливи храсти са дом на повече от 2000 растителни вида, някои впечатляващи и много стари баобаби (тук има гигантски баобаб с диаметър на ствола 12,5 м) и изцяло ендемично растително семейство. Впечатляващи по форма и размери, баобабите (Adansonia) могат да достигнат височина до 30 метра. Стволовете на тези дървета функционират като водни резервоари – едно растение може да побере цели 120 000 литра вода. Резерватът Рениала е и рай за любителите на птици, където лесно могат да се наблюдават някои много редки видове. Други обитатели на парка са сивомишия лемур (един от най-малките примати), разноцветни хамелеони, гущери, застрашените от изчезване костенурки с паяковидна окраска и неотровни змии. Близо до парка Рениала през 2007 г. е основан проекта „Miamby Fano“ (пазителят на костенурките), за да контролира ловът на костенурките. Miamby Fano има за цел да подобри научното разбиране и икономическите последици от лова на костенурки чрез събиране на данни за тяхното разпространение, размножаване и заплаха от изчезване, която ги съпътства.

Денят завършва с релакс в хотела с изглед към морето.

Нощувка.


ПЕТИ ДЕН: Тулеар-Анакау-Носи Ве
Закуска.

Пътуването продължава до Анакао - залив с едноименно селище на югозападния бряг на Мадагаскар. Когато пристигнете в Anakao, ще направите екскурзия до остров Nosy Ve. Носи Ве е малък коралов остров на три километра от Анакао в крайния югозапад на Мадагаскар със самотни бели пясъчни плажове и ниска зеленина с малко сянка. Местните моди (табута) са оставили природата на Nosy Ve невредима и са осигурили безопасно място за гнездене на много червеноопашати тропически птици, позволявайки им да се приближат наблизо. Червеноопашатият фаетон е ендемичен вид на острова и прави мястото наистина автентично и своеобразно.

По пътя можете да наблюдавате китовете.

Настаняване в хотел Ocean Lodge или подобен.

Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН: Анакао-Сародрано-Анакао
Закуска.

Приключението продължава. След закуска ще посетите Сародрано. Село с бели пясъчни плажове, простиращи се докъдето стига окото, Сародрано е световноизвестен туристически обект, дестинация, която чака да бъде открита и преоткрита. Всяка година мястото привлича все повече посетители, благодарение на уникалните си пейзажи и изключителни природни забележителности.

Sarodrano е в района на Atsimo-Andrefana, близо до Saint-Augustin. Оттук можете да видите устието на река Onilahy, известна като най-дългата река в региона. Мястото е крайбрежен кос с дължина 3300 м, с мангрови гори и коралови рифове от двете страни. Сародрано всъщност е участък от дюни с много фин бял пясък. Селото като цяло образува шип, във формата на стрелка, сочеща към Тулеар. Вдлъбнатината на плета образува малък залив, облицован с мангрови гори. Обхваща площ от над 100 хектара покрай залива, с ширина 150 метра. Красотата на мангровите гори е особено зашеметяваща по ръба на косата Сародрано, единственото място, където може да се види идеално хомогенният характер на растителността.

По-късно следобед ще се върнете в хотела.

Нощувка.


СЕДМИ ДЕН: Анакао-Циманампецоца-Анакао
Закуска.

След закуска ще се отправим към национален парк Циманампецоца.

Считан за един от най-завладяващите резервати в света заради уникалното си биоразнообразие и мистериозен пейзаж, националният парк Циманампецоца без съмнение е мечта за любителите на природата. Паркът е убежище за повече от 70 вида птици, лемури, влечуги, насекоми, бозайници и растения, които могат да бъдат намерени само в островната държава. Тук има популации на пръстеноопашатия лемур (Lemur catta), както и на гигантската ивичеста мангуста (Galidictis grandidieri), която живее само в бодливите гъсталаци на Didlerea-Euphorbia в резервата. Тези животни се разглеждат като модни или свещени от местните хора, които вярват, че духовете на техните починали предци и близки продължават да живеят в тях. Класифициран от учените като притежаващ 90% ендемично ниво на биоразнообразие, паркът включва и няколко от най-редките растения на Земята като Achyrocalyx gossypinus, Ecbolium humbertii, Talinella microphylla, Secamone pedicellaris и Calodecaryia pauciflora.

Връщане в хотела.

Нощувка.

ОСМИ ДЕН: : Тулеар-Антананариву
Закуска.

Тази сутрин ще посетите Andaboy, където можете да откриете прекрасна гледка към пейзаж с бели пустинни пясъци, а след това можете да посетите селото.

Освобождаване стаите на обяд и трансфер до летище Тулеар.

Полетът до Антананариво ще излети в 14:30 ч. и ще трае около 2:00 ч.

Настаняване в хотел La Ribaudiere или подобен.

Свободно време.

Нощувка.

Нощувка.


ДЕВЕТИ ДЕН: Антананариву-Истанбул
Закуска.

Вашият престой в Мадагаскар приключи. На сутринта можете да се отпуснете в хотела и да съберете вещите си. По обяд шофьорът и водачът ще ви придружат до международното летище в Антананариво. Можете да подарите сувенири и да се сбогувате.

Полет до Истанбул.


ДЕСЕТИ ДЕН: Истанбул-София
Кацане в Истанбул рано сутринта. Полет до България.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

=============================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================================

Тагове

Оферти - Мадагаскар |  Оферти - Антананариво |  Екскурзии - Мадагаскар |  Екскурзии - Антананариво |  Екзотична почивка 2024 - Мадагаскар |  Екзотична почивка 2024 - Антананариво

Избрани оферти