Начало / Екскурзии / Екскурзии - Валета

Почивка в Малта с включени 5 екскурзии

Номер на оферта

/

239620

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Малта-София на АК Ryan Air;
Багаж - малка лична чанта (40 см x 20 см x 25 см)
Летищни такси;
Трансфер летище-хотел-летище;
Пет нощувки със закуски в хотел Golden Tulip Vivaldi 4* или подобен;
Екскурзия до Мдина и Рабат;
Екскурзия до Валета и трите града;
Екскурзия до остров Гозо;
Лицензиран екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица до 64,99 г. с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

Приорити и 10 кг чанта на колелца (55 см x 40 см x 20 см) на борда - 105 лв. в две посоки на багаж;
Регистриран багаж до 20 кг. – 140 лева в две посоки на багаж;
Доплащане за вечери - 240 лв. за възрастен / 120 лв. за дете от 2-11,99 г.;
Обеди и вечери;
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 65 г. - 20 лв.;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително;
Лични разходи.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Малта - София

6 дни / 5 нощувки

=======================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=======================================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: София-Малта
Заминаване от летище София с редовен полет на авиокомпания Райън Еър за Малта с разписание:

Дата Полет номер Излита от: Час Каца в: Час
3.окт FR 8067 София 21:25 Малта 22:20
8.окт FR 8066 Малта 14:05 София 16:55
Разписанието може да претърпи промени и подлежи на препотвърждение до една седмица преди полета.
Пристигане в Малта, посрещане от представител на местния туроператор.

Трансфер до избрания хотел и настаняване

Свободно време.

Нощувка.


ВТОРИ ДЕН: Малта
Закуска.

Екскурзия до столицата на МалтаВалета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1980 а година! От крепостните врати на този средновековен град започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Ще спрем на площада пред една от най- важните днес сгради в Република Малта – Mинистерски съвет. Същата е построена през 1740 за рицарите от Португалия, Леон и Кастилия. На този красив площад ще посетим крепостта Saint James Cavalier (1560 ). Следва една типична за 450 годишната Валета улица – Света Урсула. Слизайки по калдаръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общохристиански апостоли. В хода на екскурзията Вие ще посетите църквата на корабокрушението на апостол Павел. Този храм е нарeчен от посетилите го “Скритият скъпоценен камък на Валета” Не много хора знаят, че в него се съхраняват мощи от тялото на Апостол Павел. Екскурзията продължава до главният площад на Валета пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта. Свободно време за снимки или за кратък отдих в някоя от сладкарничките наоколо.
Екскурзията продължава с кратко и живописно пътуване със съвременно корабче тип катамаран от Валета до Трите града Пресичайки знаменитото Голямо Пристанище на Валета ще имате шанс да видите столицата на Малта откъм морето така както са я виждали хилядите моряци търсили закрила и спасение от бурните води на Средиземно море,
Следва посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. През 1565 година Сюлейман Великолепни сам разбира за силата на оръжито на рицарите хоспиталиери губейки единственната война в живота си и целият си боен флот. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. Място, което неочаквано за много от нас се оказва свързано с българската история…..ще научите интересни факти за това и ще посетите места, които до днес помнят нашите предци. Екскурзията завършва на централният площад на градът на победата Vittoriosa, където ще имате възможност за кратък отдих в кафето на знаменитият музикален клуб на името на Свети Лаврентий, покровител на града.

Връщане в хотела. Свободно време.

Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН: Малта
Закуска.

Днес ви предстои екскурзия до Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.

Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години. Ще посетите Кармелитската църква в Мдина – една от първите барокови сгради на острова дело на френският военен архитект Медерико Блондел.

Следващото място, което е в програмата е град Рабат. Заедно с Мдина двете селища са били главен град на острова до идването на арабите през IX век. Разхождайки се по сякаш застиналите някъде в средновековието улици ще видим една от първите болници съществували на острова – Santo Spirito.

Свободно време на центъра на града.

Желаещите могат да посетят катакомбите на Апостол Павел ( билета струва 5,00 евро/ Деца 2,50 евро) един от най-добре запазените римски подземни погребални комплекси в Малта. Екскурзоводът съпровожда желаещите да посетят мястото.

Връщане в хотела. Свободно време.

Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Малта
Закуска.

Днешната екскурзия е посветена на вторият по големина остров от Малтийският Архипелаг – Гозо. Фериботите отплуват от най-северната точка на Малта, пристанището Чиркеуа. Фериботите са съвременни. Имат комфортна закрита палуба и открита такава, от които гледките по време на пътуване са приказни. Пътуването с ферибота е само 25 мин.

В Гозо ексурзията започва с посещение на мястото, в което според гръцката митология знаменитият войн Одисей прекарва седем години от живота си пленник на любовтта си към нимфата Калипсо. Продължаваме с природните феномени – “вътрешното море” и скалата “фунгус”.

Жителите на този остров винаги са били по-добрите занаятчии. И днес тази традиция продължава. Екскурзията включва място, където ще можете да видите тези изделия, да опитате сладкиши, напитки, мед и др. и да си купите сувенири.

Следва кратка разходка по уличките на главният град Виктория и свободно време за обяд (не е включен в цената).

След обяда екскурзията продължава в знаменитата Цитадела. Последна в програмата е Базиликата “Та Пину”. Това е място, на което хора са чули гласът на Дева Мария. Днес е светилище за поклонение на всички малтийци. Ще чуете интересната история на тази църква.

Връщане обратно в Малта с ферибота.

Нощувка.


ПЕТИ ДЕН: Малта
Закуска.

Свободно време за почивка, разходка и самостоятелно запознаване с Малта.

Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН: Малта-София
Закуска.

Свободно време.

Трансфер до летище Малта за полет до България.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

Агенцията си запазва правото на промени в поредността и часовете на провеждане на екскурзиите!

=======================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=======================================================================

Тагове

Оферти - Малта |  Оферти - Валета |  Екскурзии - Малта |  Екскурзии - Валета |  Есен 2023 - Малта |  Есен 2023 - Валета

Избрани оферти