Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Празник на изкуствата в Париж

Номер на оферта

/

235906

Дати & цени

21 октомври 2022 г. - Цена от 1128 лв.

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Париж - София на авиокомпании Раян Ер;
Летищни такси, 2 броя салонен багаж /за всеки птурист/ - малък и голям салонен багаж до 10 кг. с макс. размери 55x40x20 см
Трансфер летище - хотел в Париж - летище
3 нощувки със закуски в хотел 3* (Ibis Gare du Nord Chateau Landon 3* или подобен); Опция с 5 нощувки за дата на заминаване 30.09.22
Класическа обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език*
"Духът на Монмартър" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на ЗД Евроинс АД.
Цялостна организация и обслужване на български език
Водач от България

Цената не включва

Градска такса: ~2 € на човек на ден (заплаща се на място, възможни са промени)
Доплащане за слушалки (3 EUR на човек за всеки тур) - задължително, на място
Разходи за градски транспорт;
Доплащане за самолетен билет Варна-София-Варна (полетът от Варна до София е в деня преди заминаването за Париж; необходима е нощувка в София);Полетно разписание: VAR SOF 21:30 22:20 - SOF VAR 14:50 15:40
1 нощувка в София /при полет Варна-София/ в хотел Ibis Sofia Airport или подобен (с безплатен шатъл до/от летище) - цена на запитване;

По желание: Допълнителна нощувка в Париж и индивидуален трансфер хотел-летище Шарл де Гол: 199 лв

Екскурзии по желание:
"Духът на Монмартър" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език;
"Класически Париж - на левия бряг на Сена" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език;
Круиз с панорамно корабче по Сена - 1 час;
Двореца "Версай" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език;
"Лувъра и неговите шедьоври" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език;
"Изкуството на музея Орсе" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език;
"По стъпките на Винсент Ван Гог в Овер-сюр-Оаз" - полудневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език;

Програма на пътуването

30.09.22 3 нощувки - Промоция: 1069 лв/ Стандартна цена: 1189 лв на човек в двойна стая (с включен и голям салонен багаж и 2 екскурзии на български език)

30.09.22 5 нощувки - Промоция: 1289 лв/ Стандартна цена: 1329 лв на човек в двойна стая (с включен и голям салонен багаж и 2 екскурзии на български език)

21.10.22 3 нощувки - 1128 лв на човек в двойна стая (с включен и голям салонен багаж и 2 екскурзии на български език)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Събития в Париж по време на датите на пътуване по програмата "Празник на изксутвата в Париж"

- Фестивал NUIT BLANCHE (01-02.10.22)
Двадесет и първото издание на фестивала Nuit Blanche ще се проведе в нощта на 01-ви срещу 2-ри октомври 2022 (първата събота на октомври). Париж представя по улиците и площадите си модерното изкуство чрез авангардни художествени инсталации и изложби. Представления и пърформанси разкриват различни аспекти на съвременното изкуство и предлагат нов поглед към града. Общественият транспорт обикновено работи цяла нощ и зрителите могат да планират свой собствен маршрут сред десетките проекти.

- Фестивал FIAC 2022 (20-23.10.22)
Международният панаир за съвременно изкуство обединява галерии за модерно и съвременно изкуство. Представени са живопис, скулптура, фотография, инсталации, видео, пърформанси и дигитални изкуства. Следващото издание на FIAC ще се проведе от 20 до 23 октомври 2022 г. в Grand Palais Ephemere. Наред с изложението, интересна програма приканва публиката да открие картография от инсталации, представени на някои от най-престижните места в Париж: в градините Тюйлери, на площад Вандом, на площад Конкорд и в Националния музей Eugene Delacroix.

- ATELIER DES LUMIERES
Галерията представя през 2022 г. две интерактивни изложби "Сезан, светлините на Прованс" / "Кандински, одисеята на абстрактното"

**************************************ПРОГРАМА ЕКСКУРЗИЯ "ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА В ПАРИЖ"

1 ДЕН СофияПариж
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 07.00 ч. за Париж. Пристигане в 09.10 ч.. Трансфер.

Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 07.00 ч. с директен полет за Париж. Пристигане в 09.10 ч. в Париж. Организиран трансфер. Настаняване (след 14 ч.),

КЛАСИЧЕСКА ОБИКОЛКА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК (включена в цената):
Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите - построен през 17 в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани, мостовете на река Сена, площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери и много други. 

Информационна среща. Екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт, ще запознае туристите с възможностите за придвижване с градски транспорт и ще даде първи ориентири за района около хотела.

==>"ДУХЪТ НА МОНМАРТЪР" (включена в цената):
Програмата се провежда се в късния следобяд, с възможност за желаещите да останат за вечеря в най-артистичния квартал на Париж - Монмартър. От хотела до Монмартър се стига за няколко спирки с метро.
Районът Монмартър е "короната" на Париж - точката с най-висока надморска височина в Париж. На върха на хълма Монмартър се издига бялата базиликата „Сакре Кьор“, до която води широко панорамно стълбище. От площадката пред базиликата се открива една от най-красивите панорамни гледки към целия град.
Живописният квартал Монмартър носи духа на стара Франция. Малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти извеждат до артистични площади, превърнали се в галерии на открито и ни пренасят във времето, когато кварталът е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър.
По време на пешеходния тур се разглеждат панорамно базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ - площада на художниците, Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и други.

Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН Париж – Двореца "Версай" – Париж ~40 km
Закуска. Свободно време в Париж.

Туристическа програма по желание (избира се една от двете полудневни екскурзии):
==>"ВЕРСАЙ – ДВОРЕЦА НА КРАЛЯ СЛЪНЦЕ" - полудневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език.
Най-пищният кралски двор е разположен само на 20 км от Париж. Построен е в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато кралят и Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Дворецът и заобикалящите го сгради са архитектурни бижута, а красивите градини са запазили първоначалния си вид още от времето на Луи XIV.
Посещението на двореца включва обиколка на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на изобилието, на Венера, на Диана и на Меркурий, 73-метровата "Огледална Зала", където е подписан Версайския договор и други помещения с екстравагантен декор в стил барок и рококо. След обиколката с екскурзовод, следва свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца (на място се заплаща входна такса).

или

==>"ПО СТЪПКИТЕ НА ВИНСЕНТ ВАН ГОГ В ОВЕР-СЮР-ОАЗ" - полудневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език.
Овер-сюр-Оаз е китно селце, разположено на 30 километра от Париж, сред гора и житни ниви. Незасегнато от индустриализацията, то е запазило своя провинциален чар, вдъхновявал редица живописци и по-специално Ван Гог, споменът за който е белязал това място завинаги. Овер-сюр-Оаз е истински музей под открито небе. Скитайки се покрай живописните къщи, по криволичещите тесни улички, покрай бреговете на Оаз или житните полета все едно се разхождаме в картините на художника - гостилницата Раву, наречена Къщата на Ван Гог; полетата, вдъхновили „Ниви с гарвани“; църквата „Успение Богородично“; парк „Ван Гог“; къщата на доктор Гаше; Кметството; Музея на абсента и др. Ресторантът на гостилницата, в която е живял Ван Гог, е подходящ за обедна почивка. При късмет, на любимата маса на Ван Гог в дъното на залата, може да опитате от специалитетите на заведението: петел във вино, телешко фрикасе или агнешки бут.

Следобяд - туристическа програма по желание (с предварително записване):

==>"ИЗКУСТВОТО НА МУЗЕЯ ОРСЕ"  - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Красивата сграда, разположена на левия бряг на Сена, е открита за Световното изложение в Париж през 1900 г. за железопътна гара. Оригиналните исторически часовници от това време са запазена марка на музея и до днес се вписват по изключително красив начин в арт пространството, където ще съхраняват световни шедьоври от областта на живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век. Високата 32 метра зала от метална конструкция и стъкло, представя едни от най-известните платна на импресионисти и постимпреонисти в лицето на Реноар, Ван Гог, Синяк, Тулуз-Лотрек, Дега, Моне, Мане, Гоген и много други. Изключително въздействащата подредба на музейните експонати, неслучайно спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а година. Дори и да не сте запален любител на изкуството, музеят Орсе просто ще Ви остави без дъх!
Нощувка.

3 ДЕН Париж
Закуска. Свободно време в Париж.

Туристическа програма по желание (с предварително записване):

==>"КЛАСИЧЕСКИ ПАРИЖ" (ПО ЛЕВИЯ БРЯГ НА СЕНА И ОСТРОВ СИТЕ) - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Панорамно разглеждане на Пантеона - където са погребани философи и дейци на Френската революция, забележителни писатели и учени; Сорбоната - прочутият парижки университет, Люксембургската градина  сградата със сградата на Сената; Латинския квартал и красивоя фонтан Сен Мишел; остров Сите - духовното сърце на Париж; катедралата Нотр Дам; Съдебната палата; Консиержори с Кралския параклис Сент Шапел и др.

==>"ЛУВЪРА И НЕГОВИТЕ ШЕДЬОВРИ" - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
 Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа, водени от опитния екскурзовод, ще разгледаме най-впечатляващите експонати от различните течения и школи в изкуството, представени по изключителен начин.

==>КРУИЗ С ПАНОРАМНО КОРАБЧЕ ПО СЕНА (Продължителност: 1 час) - панорамно разглеждане на историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3-ти век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др.

==>ПРЕДСТАВЛЕНИЕ В КАБАРЕ МУЛЕН РУЖ (посещението е самостоятелно; ползва се градски транспорт до Монмартър - екскурзоводът ще даде подробни указания). Музикалният спектакъл в най-известното и най-старо нощно заведение на Париж е с продължителност около 2 часа. Цената на билета включва чаша шампанско. Линия 2 на метростанция Blanche е разположена точно пред историческата сграда на кабарето.
Нощувка.

4 ДЕН ПарижСофия

Закуска. Трансфер до летище Шарл де Гол. Отпътуване за България с директен полет на България Ер. Пристигане в София, Терминал 2 в 14:00 ч.


Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Ранни записвания 2022 - Франция |  Ранни записвания 2022 - Париж

Избрани оферти