Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сан Хосе

Пътешествие из Коста Рика

Номер на оферта

/

237555

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек и включва:
- 17 нощувки при двойно настаняване;
- Изхранване: 15 закуски, 2 обяда, 2 вечери;
- Наем на авомотобил за 14 дни;
- 2 тура в Тортугуеро;
- Медицинска застраховка за 18 дни с покритие 20 000 евро на човек (включва и покритие Ковид).

Цената не включва

- Самолетни билети – цена около 1700 – 2100 лв. на човек в зависимост от периода на пътуване;
- Изхранване извън упоменатото;
- Разходи за гориво;
- Лични разходи;
- Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.;
- Застраховка „Отмяна на пътуване“ (цената й зависи от общата пакетна цена на пътуването и включените покрития);
- PCR или друг вид тестване за пътуване, в случай, че има такава необходимост.

Програма на пътуването

Предлагаме ви едно пътешествие из Коста Рика с автомобил под наем. Програмата ви дава възможност да се запознаете с богатата флора и фауна на двете крайбрежия на Коста Рика и нейнте дружелюбни жители. В резерватът „Облачна гора Монтеверде“ ще се превъплътите в ролята на Тарзан, а след изморителна разходка до кратерно езеро, можете да се отпуснете в горещите извори, подгрявани от Аренал. Можете да разгледате уникалната екосистема на Бока Тапада с кану - едно от малкото места за размножаване на зеления папагал ара. Програмата на пътуването обхваща всички най-интересни забележителности в Коста Рика.

Цена от: 1588 евро на човек (при двама пътуващи в нисък туристически сезон)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

*Високият туристически сезон (т.нар. сух сезон) е от средата на декември до края на април.

Програма:

Ден 1 – пристигане в Сан Хосе
Вашата обиколка в Коста Рика започва в Сан Хосе. При пристигане на летището ще бъдете откарани до вашия хотел с частен трансфер. В зависимост от часа на пристигане можете сами да се разходите из града.

Ден 2 – Национален парк "Тортугуеро"
Сутринта отпъвате за град Ла Павона. С лодка плавате около час и половина по реката, през канали с гъста растителност в джунглата. Крайната дестинация е Национален парк Тортугеро. През юли и август в този национален парк снася яйцата си зелената морска костенурка, а костенурките кари и баула се размножават през септември, октомври и ноември.

Ден 3 – Национален парк Тортугеро
Тортугеро е известен не само със своите костенурки, но и с многото видове птици и маймуни, ленивци, каймани и крокодили. Тук се срещат и редките ярко оцветени малки жабки. Можете да се разхождате или да плавате по реката с лодка. Нощувката е в хижа с басейн в джунглата.

Ден 4 – Бока Тапада
Връщате се обратно до Ла Павона, където ще ви чака автобусът, за да ви отведе до Гуапилес. След обяд ще ви бъде доставен автомобила под наем и след това ще се отправите към границата с Никарагуа до село Бока Тапада. Ще прекосите река Сан Карлос, за да стигнете до хижата за нощувка, която се намира в голям частен резерват.

Ден 5 – Клогт Маут
По време на престоя ви в хижата ще се слеете със заобикалящата природа. Ще бъдете напълно откъснати от останалия свят, без пътища и автомобили. Турът с кану ще ви срещне с голямо разнообразие от диви животни природа и ще видите маймуни, които се люлеят над вас от дърветата. Престоят ви в еко-хижата ще бъде уникално изживяване сред дивата природа.

Ден 6 – Ла Фортуна
Село Ла Фортуна се намира в близост до вулкана Аренал, който е най-известният вулкан в Коста Рика. Висок 1633 метра той има типична конична форма. До 2011 г. всеки ден от него излизаха големи струи дим и лава, понякога придружени от силен трясък или дълбок тътен. От известно време насам вулканът е спящ, но все още предлага страхотни гледки. Специално изживяване е посещение на термалните извори в подножието на Аренал вечер. В близост до Ла Фортуна има още много интересни неща за правене. Например, наблизо можете да посетите висок водопад и да направите едно освежаващо потапяне в подножието му.

Ден 7 - Ла Фортуна
В този ден можете да посетите по-северния природен резерват Каньо Негро. Там ще плавате с лодка през „влажните зони“, където живеят много различни видове водолюбиви птици, маймуни, каймани, крокодили, игуани и сладководни костенурки. В Националния парк Аренал пък можете буквално да се разхождате над потоците от лава от последното голямо изригване през 1968 г. Може да завършите дена с отпускане в термалните извори.

Ден 8 – Рио Селесте
В този ден ще оставите вулкана зад себе си, за да се отправите към района Селесте Тенорио. Това е едно вълшебно място, все още почти непознато за повечето посетители на Коста Рика, разположено между два вулкана: Тенорио и Миравалес с девствена природа, богат растителен и животински свят, много туристически пътеки, река и спиращя дъха водопад Рио Селесте.

Ден 9 – Водопадът Селесте
Днес ще се запознаете с река Селеста и водопада. С кратка разходка из парка можете сами да откриете това вълшебно място и не е задължително да имате водач на ваше разположение. Приветливият персонал в хижата може да препоръча и други интересни забавления като спускане по реката с надуваеми пояси и разходки в красививите околности.

Ден 10 – Монтеверде
Ще шофирате около 4 часа до следващата спирка от вашата ваканция в Коста Рика: Кордилера де Тиларан, където се намира известната облачна гора Монтеверде. Тук е много по-хладно и времето често се променя: редуват се вятър, дъжд и слънце. Паркът е известен с огромното си разнообразие на флора и фауна и невероятно зелените нюанси.

Ден 11 – Монтеверде
Близо до Монтеверде се намира т.нар "Sky Walk". Там можете да вървите между върховете на дърветата по висящи мостове на височина 40 метра и след това да се люлеете като Тарзан или Джейн от едно дърво на друго. Гледката е феноменална. На входа на парка има контейнери, пълни със захарна вода, които привличат колибри и можете да наблюдавате тези невероятни птици. Вечерта може да посетите жабешката градината, където по това време са активни множество малки и ярко оцветени жаби.

Ден 12 – Вергел де Пунта Мала
След около пет часа шофиране ще достигнете Вергел де Пунта Мала на брега на Тихия океан. В това село, разположено на бързо течаща река, почти не идват туристи. На кратко разстояние с кола се намират безлюдни плажове в края на дъждовните гори. От авгъст до април в района на национален парк Марино Балена се чифтосват гърбати китове.

Ден 13 – Национален парк Корковадо
По желание днес можете да направите еднодневна екскурзия до Национален парк Корковадо. Това е най-девствената част на Коста Рика и тук имате шанса да видите четири различни вида маймуни. Има и многобройни папагали ара, тукани, мравояди, носати мечета, миещи мечки, змии и крокодили. Посещението на Корковадо е една от атракциите на Коста Рика, която не бива да се пропуска.

Ден 14 – Мануел Антонио
Днес ще се придвижите на юг и след около 4 часа шофиране ще достигнете до Мануел Антонио. Уникалността на това място се дължи на комбинацията от плажове, гъста джунгла, стръмни скали и красиви заливи. Почти невъзможно е да прекарате един ден в парка, без да видите животни.

Ден 15 – Мануел Антонио
Ще прекарате още един ден в Мануел Антонио, за да видите още диви животни. Наоколо ще видите маймуни, които се люлеят от клон на клон. Тук особено се срещат маймуните катерици. Освен това имате голям шанс да видите игуани, ленивци и носати мечета.

Ден 16 – Мануел Антонио
Това е последният ден за приятно прекарване в Мануел Антонио. Както в Националния парк, така и извън него ще откриете прекрасни плажове, където можете да релаксирате в последните дни от пътуването си. Може да се научите да контролирате вълните с борда си на урок по сърф. Това ще бъде един прекрасен завършек на вашата ваканция в Коста Рика.

Ден 17 – Сан Хосе
Днес ще шофирате около 3 часа обратно до Сан Хосе. Тук отново ще пренощувате в добре познатия хотел, откъдето започнахте пътуването. Представител на компанията за коли под наем ще дойде да вземе автомобила ви.

Ден 18 – Заминаване
Шофьорът ще ви вземе от хотела и ще ви закара до летището. С това пътуването ви в Коста Рика приключва, но според вашите желания можем да предложим и варианти за удължаване на пътешествието.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Коста Рика |  Оферти - Сан Хосе |  Екскурзии - Коста Рика |  Екскурзии - Сан Хосе |  Индивидуално пътуване - Коста Рика |  Индивидуално пътуване - Сан Хосе

Избрани оферти